Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Den nya intregritetslagen

Publicerad 2018-01-09 18:15:30 i Allmänt, Allmänt, Nyheter, nyheter,

  Nu har den nya intregritetslagen trätt i kraft. Den innebär bland annat att det har blivit förbjudet att t. ex fota folk på en olycksplatsen. Något som både räddningstjänsten och ambulanspersonal lär uppskatta.
  Själv tycker jag att det är lite konstigt att det första folk gör att hitta a fram en mobilkamera för att ta foto av det som hänt och då gärna så att det syns vilka som blivit drabbade av det. 
  Att folk kan ta upp mobilen för att kontakta sina anhöriga och tala om att de är ok, ser jag däremot inte som konstigt. För det sprids mycket snabbt var det har hänt en olycka och då tala för dem man känner att man är ok är något annat. Men att de första man gör att ta bilder av olycksoffer är nu något som den nya intregritslagen sätter stopp för.
  Är det så man ta upp mobilen och ta foton av folk på en olycksplatsen så riskerar man att hamna i finkan. Det nämligen fängelse i straffskalan på ett sådant beteende numera... 
/Ma
Nya intregritslagen


Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Henrik Olsson - Föreläsningar

Publicerad 2018-01-11 15:36:58

Det är tragiskt att en sån lag ens ska behövas!!

Sv: Ja, många kommer nog att få problem, speciellt i ett flerfamiljshus!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela