Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Det där med rondeller

Publicerad 2015-06-29 20:11:22 i Resor,

  Idag var det någon som hade delat ett populärt inlägg om rondeller på Facebook och detta inhöll en körbeskrivning. Tror många med mig är behov av en liten körbeskrivning av större och besvärligare rondeller. För på den tiden jag tog körkort var övningen av körandet av rondeller begränsat till en trafiklektion som man fick åka iväg till grannsamhället för att göra. Där fick köra igenom en rondell och sedan var det klart.
  Men här har det lyckas få fram en ganska ordentlig bekrivning av hur man ska köra i en rondell. Måste nog medge att även mitt rondellkörande inte alltid har varit riktigt rätt. Att blinka när man svänger ut ur en rondell har varit självklart. Men kanske inte hur man ska lägga sig i alla filer och hur man smidigast tar sig fram genom rondellen.
  Dessuom var jag så dum att jag trodde att det var lag på att man måste blinka när man svänger in i rondellen. Detta är helt fel. Man måste inte, men man bör anser tydligen polisen. Det är de som är författarna av Facebookinlägget om rondellkörning...
 
/Ma

Vägen hem blev kringel i krok

Publicerad 2015-06-28 18:08:55 i Regionalt, Resor,

  Idag blev hemvägen från Mitt Sommartillhåll inte alls som jag hade tänkt mig. Jag kom inte längre än till Stabby för än det var totalstopp. Visserligen brukar det vara mycket bilar en söndagskväll, men jag hade gett mig av tidigt för att slipa allt vad bilköer var för något. Jag hatar att ligga i en bilkaravan som går lite halvryckigt fram och det brukar vara det vanliga om man är sent ut en söndagskväll.
  Men denna gång var det däremot tvärstopp när jag kom till Stabby. Vägen var avstängd. Det hela berodde på att buss hade hamnat i diket. Vilket gjorde att alla som kom åkande på vägen helt sonika fick försöka vända. För att stanna kvar och vänta på att de skulle bärga bussen var det nog knappast tal om. Det skulle ta åtminstone en tiimme. Nåväl, det gick väl vända, även om man hade kunnat tänkt sig bättre ställen att vända på.
  Jag fick ta kringelkrokvägarna hem till Norrtälje via Råda och Drottningdal. Det långt från den vanliga vägen för mig och det tog också längre tid än vanligt. På radion lyste de på om olyckan och talade om att de höll på att evakuera bussens passagerare som verkade ha klarat sig hyfsat bra. Det var inga allvarliga skador verkade det som, men väg 283  fortfarande avstängd. . Hur länge den kommer att bli det verkade de inte veta. Men  evakueringen av busspassagerna trodde skulle vara klart 16.00 och till det kommer väl en avstängning av vägen när det gäller bärgning av bussen. Hur nu bussen kunde hamna i diket är okänt. Men att den vållade en stor andel bilisters stopp på väg 283 är dock säkert. För där stod vi i lång rad innan vi förstod vad som hade hänt och blev fler och fler. Innan några kom på att man måste vände och åka tillbaka dit man kom ifrån och ta någon annan väg hem. Vilket jag tror långt ifrån alla kände till någon. Jag glad att jag känner till vägnätet ganska hyfsat här i kommunen, när sådana här saker händer. Enligt Norrtelje Tidning så ska bussen som körde av vägen vara en buss från Eckerölinjen och vägen lär fortfrande vara avstängd vid 16.30 tiden....
 
/Ma

Liknande inlägg

Årets Fastighetstaxering

Publicerad 2015-06-27 20:30:00 i Hem och trädgård,

 
 
   Årets beslut om Fastighetstaxering blev för mig en mycket stor överraskning. Taxeringsvärdet på Mitt Sommartillhåll hade stigit. I och för sig inget ovanligt. Men denna gång hade det gått upp med inte mindre än över 25%. Inte lite det, tycker jag. Visserligen har regeringen aviserat höjda skatter och man kan därmed också komma med den kvalificerade gissningen att även taxeringsvärderna skulle justeras uppåt. Men denna uppåtjustering tycker jag var ändå lite häpnadsväckande.
  Med tanke på att jag vet att taxeringsvärderna grundas på ett eventuellt försäljningsvärdet och de då beräknar utifrån de fastighetsförsäljningar som varit i området, så undrar jag ju genast: Vem var det som fick så hutlöst betalt för sitt hus i omgivningarna kring Mitt Sommartillhåll. Jag känner till någon som jag kan tänka mig fått så fruktansvärt betalt för sitt hus där. så att det kan vara motivierat med en 25% höjning av taxeringsvärderna i området eller är det bara jag som fått den höjningen? Än har jag inte hunnit kolla in resten av grannskapet där i denna fråga, men jag ska givetvis kolla in om grannarna har fått sina taxeringsvärden höjda med liknande siffror och försöka forska i vem det var som fick så mycket för sin fastighet. Jag vet inte vem det kan vara...
 
/Ma
 

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela