Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Nu ska gränspolisen jaga flyktingar

Publicerad 2016-03-31 20:54:00 i Resor, invandring, politik,

 
 
 
  Nu ska det bli inre utlänningskontroller i detta land. Det betyder med andra ord att det ska jagas flyktingar/utlänningar som inte har rätt att vistas i Sverige. De ska förmås att lämna landet eller om de ska skickas ut ändå. I vilket fall som helst så ska polisen leta rätt på dem och se till att förpassas ut ur Svea Rike.
  Detta lär innebära att även småorter lär få påhälsning av polisen och erfara hur de letar efter dessa illegala invandrare. Nu ska gränspolisen bli mer "träffsäkra" i sin kontroller. Det innebär bland annat genom att de ska besöka arbetsplatser där de misstänker att svart arbetskraft används och genom att kontrollera människors umgänge.
  Ännu verkar det som det är bara södra Sverige som Polisen har infört denna inre gränskontroll. Men det dröjer nog inte så länge (om det inte redan förekommer här) som Polisen letar sig ut på dessa småorter och börjar leta efter illegala invandrare där. Snart kanske jag till och med har dem i omgivningarna kring Mitt Sommartill i Roslagen. Det skulle i vilket fall inte förvåna mig.
  För nu har regeringen sagt att de som upphåller sig illegalt här i landet ska ut här i från och då blir det till för Polisen att spåra upp dem och förpassa dem ut härifrån landet. Fast jag är nog ganska säker på att sådant redan sker i mina hemtrakter. Kanske dags för även platser som Skåne och dyligt att följa efter. Fast jag tror dessa platser är långt mera invandrarvänliga än vad vi är i mina hemtrakter. Åtminstone om man ska läsa valutgången. Det var rätt många som röstade på SD i min kommun och då förstår man nog genast att det inte är så bra idea att vara en illegal invandrare i denna kommun. Jag gissar på att de är utskickade härifrån ganska kvickt om de inte får vara här. Men man vet väl inte allt för säkert. Kanske gömmer det sig någon illegal flykting i någon lite byhåla någonstans och de tror jag att nu har polisen fått ökade resurser att leta upp dem och föra dem iväg från Sverige. Tuffa bud med andra ord.,,
 
/Ma

Uppsala drabbat av oroligheter

Publicerad 2016-03-30 20:29:40 i Allmänt,

  Nu verkar det som om Uppsala har drabbats av de oroligheter som förrut mest var något som verkade höra hemma i södra Sverige samt i Stockholms invandrartäta förorter. Under påsken har det varit mycket stökigt i områderna  Gottsunda och Valsätra. Flera bränder har startats och polisen, räddningstjänsten och ULs bussar har utsatts för stenkastning. Detta har lett till att Busstrafiken i Gottsunda stoppades på tisdagskvällen på grund av stenkastning och även under onsdagskvällen ställs den in från klockan 20. Allt pga att de oroligheter som varit i området.
  Även om det denna gång är Uppsala som drabbat av oroligheterna, så ser jag åtmintone en likhet. Det är invandrartäta områden som beskrivs som mångkulturella som drabbas av dessa bränder och där folk inte verkar ha lärt sig så mycket hyfs så att man begriper att man inte ska kasta sten på vare sig Polis, Räddningstjänst eller ULs bussar. Det verkar som dessa multikulturella bråkstakar borde omhändertas omgående eller är det kanske så att de redan är det och det är samma bråkstakar som förrut härjade i Stockholmsförorterna som Rinkeby och Tensta som nu har dragit iväg till Uppsala och tagit sitt tillhåll till Gottsunda. Skulle inte förvåna mig om den dagen då polisen lyckas få dem inom lås och bom, att dessa kravlaller och oroligheter helt enkelt skulle klinga av. För tror inte att det egentligen är så många som ängar sig åt dessa oroligheter. Men de är tillräckligt många då de springer ute och förstör för allmänheten. Dags att bura i dessa "strulputtar". Det blir billigare för samhället och skattebetalarna att göra detta.Det är något som jag är övertygad om...
 
/Ma
 
 

Liknande inlägg

Buffmail

Publicerad 2016-03-29 19:04:51 i Nyheter,

 Återigen har det börjat figurera bluffmail. Denna gång är inte avsändaren en bank eller finansbolag, utan en myndighet och inte vilken myndighet. Avsändaren är ingen mindre än något som kallar sig för Sveriges Domstol. I detta mail hotar de mottagaren med att inställa sig till rättegång eller riskera att tvingas betala vite och bli hämtad av polisen. Nu går Domstolsverket ut och varnar för dessa mail och sms. Dessa mail och sms kommer inte ifrån Domstolsverket utan är inget annat än BLUFF.
  Den som klickar på länken riskerar att få datorn eller telefonen smittad av ett virus som låser den, ett så kallat "ransomware".  Ännu har inte jag råkat ut för att få något sådant mail eller sms och skulle de mot förmodan komma på tanken att skicka det till mig, så skulle genaste ställa mig frågan vad Sveriges domstolar skulle vilja mig för någonting? Det är ju inte var dag man blir kallad till rätten och i så fall brukar man vara väl medveten om det. Så jag tror knappast att en sådan som jag skulle gå på det.
  Risken är nog faktiskt störst för de som kanske inte kommer i kontakt med rättsväsendet och inte vet riktigt hur det fungerar och får detta i sin mail eller som sms och samtidigt har lite skumrask för sig. De kan nog lätt luras till att klicka på länken och sedan tvingas betala för få datorn/mobilen upplåst.
  För jag tror de flesta andra skulle ställa sig frågan vad detta har med en som person att göra. Några skulle kanske inställa sig till domstolsförhandling, men det finns säkert de som kommer att gå på det. Jag hörde ryktas någonstans att sådana här bedrägerier som detta är frågan om omsätter miljonbelopp. Så det gäller att inte klicka på länkar i mail eller sms som inte har bett om eller inte vet varför man får dem eller överhuvudtaget som man tycker ser lite mystiska ut.
  Men det där med Sveriges Domstolar är faktiskt någonting nytt. Annars brukar ju sådana här meddelanden har avsändare som t.ex Skatteverket(populärt i deklarationstider), diverse banker där de påstår att man är kund. Jag har själv fått några sådana i min mail. I mitt fall var det inte var någon av bank som jag överhuvudtaget kunde tänka mig ha att göra med som var avsändaren i detta fall. Men jag nog knappast klickat på länken i alla fall. Fast det verkar inte som bedragarna har tröttnat på att skicka mail med sådant innehåll. Så det är nog så att de tjänar en hel del kosing på det. Annnars tror inte jag att de skulle hålla på med det. Men när det gäller att utge sig för att vara Sveriges Domstolar så tror jag brottsrubiceringen inte bara blir bedrägeri utan också föregivande av allmänställning dessutom. Så det verkar som om bedragarna inte har någon som helst respekt ens för vårt rättsväsende...
 
/Ma
 
 

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela