Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Det bortglömda valet

Publicerad 2017-08-30 15:58:15 i Allmänt, Allmänt, Regionalt, nyheter, politik,

  Den 17 december är det dags för val till kyrkan. Det är då svenska kyrkans medlemmar ska rösta om vilka som skall företräda dem. 

  Jag fick mitt röstkort till kyrkovalet för några dagar sedan. Men i övrigt har det varit ganska tomt på valinformation. De enda som hittills har stuckit ner sina valsedlar i min brevlåda är ett parti som kallar sig för Kyrkofolket. I övrigt har det varit tomt på sådant. Även om min brevlåda har närmast svämmar över som vanligt.
  Få se om det dimper ned fler valsedlar och mera valpropaganda. Ännu har kyrkovalet inte gjort särskilt stort väsen av sig. Så jag börjar förstå varför det kallas "Det bortglömda valet" för. 

/ Ma

Lönade internetshopping

Publicerad 2017-08-28 14:50:20 i Allmänt, Allmänt, Gratis grejor, shopping,

  Idag fick jag avisering att jag hade tre paket att hämta ut. Ett var från apoteket. Det var INTE gratis även om det innehöll ett erbjudande om tre produkter för priset av två. 

  Nästa paket kom från Nordic feeling och det fick jag gratis eftersom jag hade signat upp mig på deras nyhetsbrev. Det innehöll diverse gratisprogram och en söt liten nesär med diverse små förpackningar som är perfekta att ha på resan. Det gillades av mig.
 

  Nästa paket som det följde med något gratis i var paket från My müsli som skickade med sex provförpackningar av müsli förutom den förpackning jag beställt. Så nu har jag müsli ett tag framöver.   Dessutom var inte många dagar sedan Bodylab skickade med en burk med protienshake med mangopassionsfruktssmak som faktiskt är god om blandar den med mjölk. Dessutom skickade de med en protienshake. Allt från Bodylab till priset av en burk med pankaksmix. 

  Så på internet finns det gott om saker att få gratis och om man skickar efter något där brukar det för det mesta följa med något gratis på köpet. 
  Så det lönar sig att handla på internet. Det har åtminstone jag upptäckt. Dessutom finns det åtskilliga sätt att få bonuspengar på internet köpen. Förutom de vanliga kundklubbs erbjudanden. Så jag tillhör de som är internetfrälsta...

/ Ma


Liknande inlägg

Radio- och TV-avgiften ska avskaffas

Publicerad 2017-08-26 18:14:17 i Allmänt, Allmänt,

  Nu ska Radio- och TV-avgiften slopas och ersättas av en inkomstbaserad avgift. Detta är föreslaget och det förväntas gå igenom. Men när förslaget är färdig klubbat vet jag inte. Men det kanske inte dröjer så länge innan jag har betalat min sista radio- och TV-avgift. Nästa gång den ska betalas lär jag nog knappast slippa undan. För den räkningen damp ned till mig för inte så länge sedan. Så den lär jag nog få betala. För jag äger ju trots allt en TV och då brukar man sällan komma undan det. Men det är nog snart slut med

att kunna smita från radio- och TV-avgiften och hävda att man inte har någon tv-apparat är snart ett minne blott. 
 För nu Radiotjänst tydligen tröttnat på att skicka ut fakturor till tv-innehavare. Så nu slipper vi snart det...


/Ma


Slopad radio och tv avgift

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela