Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

H&Ms clubevent

Publicerad 2017-08-18 11:27:52 i Allmänt, Allmänt, Kläder, Regionalt,

  Idag var det dags för H&Ms clubevent. Här i Norrtälje hade öppet för Clubmedlemmar mellan 7.30-9.39 då vi fick handla till 20% rabatt. Dessutom bjöd de på frukost. God sådan kan jag säga som var där.

  Vad lyckade jag då få med mig hem därifrån med 20%rabatt. För min del blev det ett par svarta skor och ett rosa linne. Vilket tillsammans med kostade 145 kr. 
  Vad det var för linne och skor som kostade ses på bilden ovan. Jag dock nöjd med min lilla shopping runda på morgonen...

/ Ma

Rånarhelikoptern flyger turister idag

Publicerad 2017-08-16 17:33:24 i Allmänt, Allmänt, Natur och friluftsliv, Nyheter, Regionalt,

 Har någon undrar vad den berömda rånarhelikoptern som stals utan för Norrtälje 2009 tagit vägen? Den som användes vid Västberga rånet och där rånarna fick med sig 39 miljoner kronor. 

 Några pengar har aldrig återfunnits vad jag vet. Helikoptern återfanns däremot och den har numera fått andra arbetsuppgifter. Den flyger turister i Hemavan och Tärnaby. Så är det någon som känner för en åktur med den berömda rånarhelikoptern så är det dit man ska bege sig. 
  Helikopterrånet är nog ett av de mest spektakulära rånen som har förekommit under tiderna. Helikoptern stals utanför Norrtälje. Närmare bestämt i Förlängningen vid Roslagens helikopterflyg. Den användes samma natt för att landa på värdedepåns tak vid Västberga. Därifrån lyckades de få med sig över 39 miljoner kronor. Inget dåligt byte. Speciellt inte med tanke på att dessa pengar inte återfanns. 
  Så man kan ju vara spekulera i vad dessa pengar har används till eller om de har lyckats med att tvätta pengarna. Fast i så fall tror jag att myndigheterna snart skulle handla upptäckt pengarna. Så nu är bara frågan vad alla dessa 39 miljoner tog vägen någonstans...

/ Ma


Helikopterrånet

Liknande inlägg

Finland på väg att bli diktatur

Publicerad 2017-08-15 21:20:24 i Allmänt, Allmänt, Nyheter, politik,

  Det där med yttrandefrihet är en svår sak enligt många. Men jag själv ä4 en stor anhängare av den. Även om yttrandefriheten inte passar ihop med mina egna åsikter.

  Några som inte verkar vara anhängare av den lär vara finska polisstyrelsen som har lämnat in en talan om att förbjuda Nordiska Motståndsrörelsen av orsaken att den skulle gå emot " god sed". Dvs inte att de hade gjort något kriminellt, utan att de stod i konflikt med "tidens rätt- och moral begrepp". 
  Lite oroande om den finska polisstyrelsen skulle få sin vilja igenom. För det skulle kunna innebära att man skulle kunna förbjuda alla politiska motståndare för de är mot "god sed". 
  Detta är ju faktiskt inget annat än början till diktatur och detta blev jag upplyst om genom att någon har stoppat ned ovanstående flygblad i min brevlåda. 
  Nu får jag något att forska i om detta kan vara sant? För i så fall bor ju vi grannar med ett diktatur. För min är det ju inte alls särskilt långt dit. 2,5 timme båt plus bil cirka en kvart. ( Norrtälje-Mariehamn). Så detta känna faktiskt oroväckande. 
  Jag vill inte att Sverige ska bli någon diktatur och helst inte bo i ett land som är granne med ett land som är en diktatur. Men börjar man förbjuda åsikter av det ena eller andra slaget så är steget inte långt innan en diktatur har tagit över. Det verkar som om Finland är på väg att tas över av en diktatur, där man snart inte får ha andra åsikter än makten. Åtminstone om det som står i flygbladet som hamnade i min brevlåda är sant...

/ Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela