Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Rimbo marknad

Publicerad 2015-09-30 18:24:22 i Regionalt,

  Imorgon är det Rimbo Marknad. I år infaller den för ovanlighetens skull före Norrtälje Marknad, eftersom Rimbo Marknad infaller den första torsdagen i oktober och Norrtälje Marknad den första onsdagen i oktober. Det har floerarat ett rykte om att Rimbo Marknad skulle ha bytt till andra torsdagen i oktober i år bara för att få de båda marknadsdagarna skulle infalla efter varandra. Men detta är inte sant.
  Inte kan man rucka på gamla traditioner och det har säkert hänt förrut också att Rimbo har haft sin marknad före Norrtälje. Det är åtminstone jag överrtygad om. För det kan knappast vara enda gången på alla dessa år som marknaderna har varit som dagarna ha infallit på det vis det gör i år.
  Så imorgon är det Rimbo Marknad med allt som hör därtill och på onsdag i nästa vecka så är det dags för Norrtälje att ha sin årliga marknad. Om jag ska dit återstår att se. Jag funder så smått lite på om jag ska besöka Rimbo marknad imorgon om jag har tid över till det. Få se sen om det blir en sväng till Norrtälje Marknad på onsdag som ovanlighetnes skull har bytt plats till området kring Sportcentrum. För nere vid hamnen som den har hållit till de senaste åren går det ju inte att vara, för där är det ju bara en stor byggarbetsplats, där de som bäst håller på att riva bort silorna i hamnen...
 
/Ma

Vatten på Mars

Publicerad 2015-09-28 20:51:46 i Spöken och andra oförklarliga ting,

  Kan det finnas vatten på planeten Mars. Det kan det finnas. Det är åtminstone vad forskarna nu är säkra på. NASA har säkra bevis på att det finns vatten på Mars. Kanske finns det liv på Mars också? Vem vet? Vi kansk inte alls har haft så fel i de gamla talesätt om marsinvidiver och att flygande tefat och dylikt skulle komma från Mars. Kanske börjar vi närma oss planeten Mars ordentligt nu och kanske även lyckas få en skymt av deras invånare.
  Spännande är det, även om det kanske skulle inbära slutet för vår civilisation. För vem vet om marsinvånarna skulle vilja ha något med oss jorden människor att göra. Med tanke på hur vi behandlar vår planet och varandra så är faktiskt inte så säker på att de alls vill ha något med oss att göra. Så det där med att hitta liv på planeten Mars kanske inte vore så jättehäftigt som en bunt forskare vill så oss att tro.
  Men bara det att det finns möjligheten till liv på denna planet är facinerande. Dessutom verkar det som det nu finns bevis på att det finns flytande vatten på planeten. Kanske är det så att forskarna har börjat inse att vår planet om ett antal tusen år är slut och då är slut för mänskligheten om vi inte hittar någon annan planet att bosätta oss på. Kanske är Mars en sådan planet som skulle kunna passa oss. Kanske är det detta denna forskning egentligen går ut på. Det skulle faktiskt inte alls förvåna mig. Det där med att det skulle finnas några marsianer som vill ha med oss människor på jorden att göra. Tror jag däremot inte mycket på...
 
/Ma

Liknande inlägg

Tidigt imorse

Publicerad 2015-09-25 17:10:00 i Kläder, Regionalt,

 
  Imorse hade H&M ett VIP-event för sina club-medlemmar. Där man bjöds på frukost och fick handla till 20% rabatt av butikens sortiment.
 
 
Naturligtvis var jag där och botaniserade bland det som fanns i butiken. Fastnade först för två T-shirts varav den ena vari plommonfärgad. Men de fanns inte i min storlek. Det fanns däremot en hel del annat. 
 
 
  Att det var 20% rabatt framgick tydligt på morgoen. För det stod skyltar som denna lite varstans inne butiken.
 
 
Hem kom jag med en påse med detta innehåll och ett kvitto som visade jag hade handlat för 182.40. Då fick jag två nagellack. ett linne, en ärmlös topp och 5-pack trosor för detta. Ganska bra fynd så där tidigt på morgonen tycker jag...
 
/Ma
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela