Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: [email protected]

Dessa inbrottssäkra förpackningar!

Publicerad 2012-11-30 18:34:00 i Allmänt,

  Ibland när jag har kommit hem med saker jag har köpt i affären och skall öppna förpackningen i fråga, har jag undrat om jag måste vara inbrottstjuv för att komma in i förpackningen. Detta trots att jag hederligt har inhandlat prylen i fråga. 
  Jag har nu upptäckt att jag är lång ifrån ensam om att hata dessa svåröppnade förpackningar. Någon som också hatar dem är Ulf Lundell. Nu  har han dragit i gång "Så jävla packat", en tävling för att utse den sämsta förpackningen i Sverige. Vilken förpackning kan då detta vara. En sak kan jag vara säker på. Det finns massor av usla förpackningar. De flesta är i hårdplats. Kräver sax eller kniv för att kunna öppnas. En handikappad person har mycket svårt att komma in dessa förpackningar utan hjälp. 
  Hur kan förpackningsindustrin ha glömt bort så totalt att folk också måste öppna förpackningen för att kunna anväda innehållet. Det verkar som om dessa förpackningar inte är till för att användas. Ska de kanske sparas till omvärlden för att visas upp på något museeum om ett antal hundra år. I så fall undrar jag varför vi skall spara så många förpackningar. För så många museum lär det nog inte ens finnas då. 
  Nej, ge oss bättre förpackningar anpassade till nutidsmänniskan och dess stressade tillvaro. Inte en massa krångelförpackningar som man behöver vara kunnig inbrottstjuvsteknik för att få upp. Nu ska dessutom Sveriges sämsta förpackning kåras den 20 januari. Vilken den blir återstår att se. Men det lär nog inte bli en lätt uppgift att utsee den...
 
/Ma
 

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela