Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Dessa inbrottssäkra förpackningar!

Publicerad 2012-11-30 18:34:00 i Allmänt,

  Ibland när jag har kommit hem med saker jag har köpt i affären och skall öppna förpackningen i fråga, har jag undrat om jag måste vara inbrottstjuv för att komma in i förpackningen. Detta trots att jag hederligt har inhandlat prylen i fråga. 
  Jag har nu upptäckt att jag är lång ifrån ensam om att hata dessa svåröppnade förpackningar. Någon som också hatar dem är Ulf Lundell. Nu  har han dragit i gång "Så jävla packat", en tävling för att utse den sämsta förpackningen i Sverige. Vilken förpackning kan då detta vara. En sak kan jag vara säker på. Det finns massor av usla förpackningar. De flesta är i hårdplats. Kräver sax eller kniv för att kunna öppnas. En handikappad person har mycket svårt att komma in dessa förpackningar utan hjälp. 
  Hur kan förpackningsindustrin ha glömt bort så totalt att folk också måste öppna förpackningen för att kunna anväda innehållet. Det verkar som om dessa förpackningar inte är till för att användas. Ska de kanske sparas till omvärlden för att visas upp på något museeum om ett antal hundra år. I så fall undrar jag varför vi skall spara så många förpackningar. För så många museum lär det nog inte ens finnas då. 
  Nej, ge oss bättre förpackningar anpassade till nutidsmänniskan och dess stressade tillvaro. Inte en massa krångelförpackningar som man behöver vara kunnig inbrottstjuvsteknik för att få upp. Nu ska dessutom Sveriges sämsta förpackning kåras den 20 januari. Vilken den blir återstår att se. Men det lär nog inte bli en lätt uppgift att utsee den...
 
/Ma
 

USAs Superhemliga "Project A119"

Publicerad 2012-11-29 19:21:24 i Natur och friluftsliv,

   Nu har det framkommit vad USAs superhemliga projekt A119 var för något. Detta var USAs plan för att vinna det kalla kriget och skrämma Sovjetunionen och bestod i att USA hade tänkt SPRÄNGA MÅNEN i bitar. Men tanken övergavs av den orsaken att det skulle vara för farligt för mänsklighet. 
  Det var väl för väl att de kom underfund med det för hur skulle det annnars ha gott. Jag skulle inte tycka att det var särskilt kul om vi skulle ha fått klara oss utan månen. För jag är medveten om att det är den som stabiliserar upp jorden så att vi bland annat för årstider. Däremot undrar jag faktiskt vad det var för knäppskallar som kunde komma på den idiotiska iden. 
 Det USA hade tänkt att göra var att skjuta upp en atombomb från en hemlig plats mot månen  och genom detta  skulle den spektakulära explosionen sätta skräck i Sovjetunionen och visa USAs styrka i rymdkapplöpningen.  Planen hade varit  att genomföra bombningen 1959 men militära tjänstemän övergav tanken eftersom man insåg att det skulle kunna vara en fara för människor på jorden om det hade misslyckats. Jag tror faktiskt att det hade varit större fara för mänskligheten om den hade lyckats. Däremot kan jag inte riktigt förstå hur de kunde komma på tanken att spränga bort vår älskade lilla måne som tittar ned på oss varje kväll eller ville de kanske att jorden skulle gå under. 
  Ibland när jag läser om att klimatförändringar och dylikt undrar jag faktiskt om det är vi själva som är orsak till det eller om det är på grund av några galna makthavare som har sprängt bort någon planet som har orsakat våra klimatförändringar som pågår. För jag är inte alls säker på att det är vår liv och levene som är orsaken till detta. Det kanske bottnar i något helt annat. För var har planeten X15 t.ex tagit vägen eller har den bara blivit omdöpt till något annat som jag missat. Den låg bortom Pluto i vilket fall och var mindre än Pluto. Inte hittar jag den bland planeter i vilket fall...
 
/Ma

Liknande inlägg

Vi går emot en klimatkastrof!

Publicerad 2012-11-29 18:04:17 i Natur och friluftsliv,

  Det är bara att konstatera att vi går emot en klimatkatastrof. Åtminstone om man får tro forskarna. Det är så att havsnivåerna stiger betydligt mer än som har beräknats. Förr vimsade de om att det var 2 mm som gällde. Nu har de kommit fram till att det hela handlar om något helt annat.  Den klimatrapport som presenterades av Världsbanken förra veckan räknar forskarna med 1-2 meters höjning. Det är skillnad mot 2 mm det. Störst blir ju förändringarna runt ekvatorn. Men även vi i lilla Sverige lär komma att drabbas. 
 Bland annat Malmö, Helsingborg och Halmstad skulle få svåra problem med översvämningar redan vid en halvmeters höjning. Två meter skall det bara inte talas om vad som skulle ske. Aftonbladet har en liten skojig karta som man kan kolla på om vill ha förklaring på hur denna klimatpåverkan skulle påverka ens egen ort t.ex. Där kan jag se att en del av Norrtälje riskerar att översvämmas. Sen kan jag också se att ett av Norrtäljes blivande nya bostadsområden tydligen kommer att ligga under vatten, om hundra år. För där räcker med en landhöjning på två meter på vissa ställen där området Solbacka strand ska ligga. För att inte tala om det blir sex meters höjning då ligger hela Solbacka strand under vatten. Varför lade det bostadsområdet där? Eller är det kanske så att de bygger så dåligt för att husen inte ska hålla så länge. Ett hus brukar ju hålla ett antal år. Där jag bor just nu är det också lite osäkert. Men det verkar som om jag skulle klara mig undan översvämning i vilket fall. De delar av staden som ligger längs ån lär ju också få se sina fastigheter under vatten. Så jag undrar egentligen hur våra stadsplanerare har tänkt i denna fråga. Men jag gissar att de inte har tänkt alls. För vem tänker egentligen på det där med klimatförändringar. Inte så många tror jag...
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela