Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Cyber monday fynd

Publicerad 2016-11-29 19:25:45 i shopping,

   Överkast "Romb", bpc living, flerfärgad
 
   Igår var det ju Cyber Monday och givetvis gav jag mig ut på nätet för att se om jag kunde hitta något riktigt kap. Jag tycker faktiskt att jag lyckades göra ett och de är kuddfodralen ovan som jag hade tänkt ha i den svarta soffan i vardagsrummet.
  Fast vid det här köpet utnyttjade jag också lite kunskaper som jag har om cybershopping för att få dem extra förmånligt. Ordinare rea-pris på dessa kuddfodral var 49 kr. Jag började med att logga in på sidan Cashbackshopping.se  som är en cashbacksida. Dvs man får pengar tillbaka för internetköp som man gör via den sidan. Vill Du bli värvad som medlem och få 25 kr i startbonus klicka på länken här. Cashbackshopping. Där finns butiken Bonprix som jag handlade kuddfodralen med och denna vecka har de en bonus på 75 kr för köp hos Bonprix och anger man sedan koden 99239 i rutan erbjudanden så har också gratis frakt. Betlar man sedan också med kort eller direkt via bank så blir inga extra avgifter. Vilket gjorde att jag i slutändan kommer att få tillbaka 26 kr för att ha handlat dessa kuddfodral. 
  En riktigt fynd med andra ord. Visserligen får jag ligga ut lite med mina 49 kr. Men ändå. Med dagens minusränta är det ju ändå väldigt lönsamt. Vill jag inte ha dem och tycker att de inte skulle passa i min soffa så kan jag väl ge bort dem till någon loppis eller slänga dem i soptunnan. De hade ju inte alltför goda recensioner. Men jag tycker ändå att de är värda att skicka efter, då jag ändå kommer att gå på plus för att få hem dem. Få se om jag blir nöjd med dem och tycker att de passar i den svarta soffan...
 
 
 
/Ma
 
Foto: bonprix

Årets upplaga av Gävle Julbock

Publicerad 2016-11-28 19:48:44 i Allmänt,

  Traditionsenligt så invigdes Gävles Julbok igår. Men den hann i år inte stå många timmar förrän någon kom på ideén att tända på Julbocken. Så nu är Gävle utan sin stora julbock i halm som brukar pryda Slottstorget i Gävle en historia blott för i år. Den har ju haft som vana att leva farligt. Det är ju få år som den har fått stått efter tills efter julhelgen. 
  Men i år var nog bockbrännaren rekordtidig. Gävles julbock fick ju endast stå där på Slottstorget några timmar. Förr om åren har det i varje fall varit tal om att den har fått stå kvar några dagar åtminstone, innan den har fallit offer för bockpyromanen. 
  Den så kallade inteligenta övervakningen och beskyddarverksamheten av bocken verkar inte ha varit speciellt effektiv, eftersom någon lyckades med konststycket att bränna upp Gävles julbock så pass snabbt efter att den hade intagit sin plats. 
  Övervakningen som bocken hade var dels genom så kallad intelligent kamerabevakning som registreradar rörelse i bilden och signal skulle skickad till en larmcentral om någon rörde sig i området. Som det inte var nog med det så hade även Julbocken blivit försedd med två livvakter. Men det hjälpte inte. Bocken brann ned första dygnet den stod där. Så nu jagas det en julbockspyroman som verkar ha fastnat på någon av kamerorna. Men ännu verkar inte polisen ha fått tag i den skyldige. 
   Den skyldige till förra årets nedbräning av Gälvejulbock är däremot dömd till villkorlig dom och ett skadestånd på 80 256 kronor till Gävle kommun. Så mycket kostar det att bränna ned Gävles julbock...

/Ma


Liknande inlägg

Black friday

Publicerad 2016-11-25 17:15:02 i Allmänt,

Idagens det ju Black friday och årets stora shopping dag enligt visa. För det är ju nu julhandeln startar.
Även jag var ute och fyndade denna Black friday. Jag började morgonen med att besöka H&Ms clubevent på morgonkvisten. Där handlade jag de gråa jeansleggings. Samt att de även bjöd på frukost och jag fick en gratis bodymist på köpet.
Några timmar senare befann jag vid Norrtelje Porten och den nyöppnade butiken Lager 157. Den hade invigning igår vilken jag missade.
Där inhandlade jag ett linne och en grå T-shirt samt att jag två rabattkuponger att använda vid kommande köp. Allt detta fick jag till priset av en tvåhundring. Så jag kan säga att jag fynd idag...

/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela