Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

40.000 kr för en oskrapad bilruta

Publicerad 2015-03-30 18:21:04 i Allmänt,

  Att inte skrapa bilrutan när det är is eller isbeläggning på vindrutan kan bli dyrt. Åtminstone om man tjänar mycket pengar. Det fick en man i Djursholm erfara. Han fick punga ut med inte mindre än 40.000 kr för detta. Det var Attunda tingsrätt som dömde mannen för vårdslöshet i trafik. Detta var  något som han ska betala 40 dagsmöter på 1 000 kronor vilket blir inte mindre än 40.000 kr.
  Vad var då Djursholmbons försvar? Han hävdade att ett kreditkort var det enda som han hade till hands att skrapa med. Hm, tjänar man så mycket pengar har man väl råd att hålla bilen med ett antal isskrapor. Till med jag har fler än en till min gamla bil.Men det verkar på något sätt som om de som har mycket gott ställt spar in på sådana detaljer. Så det var väl antagligen något som den där Djursholmsbon tyckte var för dyrt att införskaffa. Men nu fick han betala priset för den oskrapade bilrutan och det gick ju på åtskilligt mycket mera än vad några isskrapor hade gått på.
  fDet räckte inte att man försvarade sig med att det hade varit en helgdagsmorgon då han hade kört bilen och att han hade framfört fordonet i låg hastighet och bara ett par hundra meter. 40.000 kr kostar det för honom att strunta i att skrapa bilrutan. Så nu tjänade statskassan in 40.000 till statens finanser. Kanske tyckte att mannen ifråga skulle betala lite mer till dem än vad Skatteverket kom fram till att han ska...
 
/Ma

Lördagens nöje

Publicerad 2015-03-29 18:20:00 i Resor,

 
 
Lördagen bjöd på en havsutflykt med Viking Lines M/S Rosella. Här lämnar vi Kapellskär för vidare färd mot Mariehamn, Åland. Det var ett tag sedan jag var där.
 
 
 
Det här var en ny sorts prick i farleden. Åtminstone ser den inte ut som de gjorde förr. De har ju bytt ut farledsutprickningen ett antal gånger och jag antar att denna är av den nya sorten. Jag känner inte riktigt igen den trots att jag för ett antal år sedan kunde farledernas utpricknings system utan och innantill.
 
 
 
Man ska ju inte tro att vi är ensamma om att befinna oss på en Viking Line båt på havet. Här får vi ett möte med ett annat fartyg från deras röd/vita flotta.
 
 
 
Det var Viking Lines M/S Amorella som vi mötte i Ålandshav. Det fartyget trafikerar sträckan Stockholm-Åbo. Jag har åkt med henne ett antal gånger så hon kändes väldigt välbekant då hon tornade upp sig och for förbi.
 
 
Själv befann jag mig ju ombord på denna båt och kunde konstatera att det mesta var sig likt där. Tax-freen var som vanligt. Mat var lika god som vanligt. Men passagerarna var fler än de brukade vara.
 
Visar FB_IMG_14275490961464742.jpg
 
Den har bilden får avsluta detta inlägg och vad jag hade för mig igår kväll...
 
/Ma

Liknande inlägg

Sommartid

Publicerad 2015-03-28 20:03:00 i Allmänt,

 
 
  Nu är det dags att ställa om klockan till sommartid igen. För inatt ska vi dra fram klockan en timme. När den är två så drar vi fram den till tre. Vi förlorar en timme som vi får igen i höst. Jag måste säga att jag inte är förtjust i det här med sommar och vintertid.
  Det ställer till det för mig och jag tror att det finns andra som tycker att det är ännu besvärligare än vad jag tycker. Jag tycker helt enkelt att vi kunde ha behållit vår normaltid och struntat i det där påfundet med sommar och vintertid. Men nu står det ju till och med i kalendern att vi har sommartid i helgen. Så då¨får man väl bara acceptera det där. Vad jag nu än tycker om detta idiotiska påfund...
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela