Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Nu har det första bärplockarbråket startat1

Publicerad 2012-07-31 20:31:00 i Natur och friluftsliv,

  Det där med att gå i skogen och plocka bär som avkoppling är något som man nog knappast kan göra nu för tiden. Åtminstone är det nog bäst att kolla först om skogarna är fria från bärplockare från andra platser. För numera har det gått så långt att det har bildas bärplockargäng som har börjat att ryka ihop. Det har börjat likna så kallad krogmaffia och dylikt. 
  Har kanske "maffiametoderna" börjat ta över ute i skogarna och bärplockare kanske blivit det nya sättet att skaffa hit illegala invandrare som arbetar åt dessa? Svårt för en sån som mig att veta. Men en sak står då klart efter att ha läst DN förstår jag att bärplockargängen har blivit osamt och minst en har gripits för grovmisshandel och en har hamnat på sjukhus. Men att minst 30 personer var inblandade i bråket. De så kallade förortskravallerna har flyttat ut i skogarna. 
  Så skall man våga sig ut där gäller det nog att vara försiktig så att man inte stötter sig med några hitresta bärplockare för då kanske man på en riktig avhysning. De är ju så många och verkar inte vara särskilt vänliga av sig om man ska tro DN. Det är nog bara det första bärplockarbråket som startat i skogarna, skulle jag tro. 
 
/Ma

Liknande inlägg

Allemansrätten i fara?

Publicerad 2012-07-30 18:03:25 i Natur och friluftsliv,

 
 
   Nu igen har Sverige invarderas av en massa bärplockare. Dvs folk som kommer hit och hade tänkt sig tjäna en massa pengar på att plocka bär under några månader. Dessa bärplockare ställer till problem, för de är ju så många. Det sägs att Sverige kanske skulle kunna problemfritt hysa 4000 bärplockare. De som kommit hit är  10.000 - 15.000 stycken. 
  Så nu har det börjats prata om att begränsa allemänsrätten så att det inte skall kunna gå att komma hit med dessa orsaker. Bärplockare skall alltså bli förbjudna i lag om jag förstod centerpartisten Staffan Danielssons artikel i Expressen. Nog för att det är besvärligt att få en massa bärplockare i skogarna som man inte är van vid och dessutom så många. Fast är vi svenskar verkligen villiga att ge upp våran gamla allemansrätt. Kanske vore det en bättre väg att gå att förbjuda bärplockning i kommersiell form istället och kanske också enklare. För Allemansrätten är inskriven i Grundlagen och det tror jag inte att sysselsättningen kommersiell bärplockare är
 . Kanske dags att förpassa bärplockning dit den hör hemma. Dvs fritidssysselsättning. För vem bryr sig om att ett viss fritidssysselsättning blir förbjuden att utöva i kommersiellt syfte, utan något slags tillstånd från staten. Det vore nog det enklaste och snabbaste sättet att komma tillrätta med bärplockarproblemet...
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela