Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

FOTOTRISS

Publicerad 2011-08-31 20:04:13 i Allmänt,

       

  Nu tänker även jag vara med i FotoTriss med några av mina bilder. Vad är då temat den här gången i Fototriss? Jo, temat är vatten denna vecka och då tänkte jag ta och visa upp några av mina bilder från Väddö kanal. Denna bild är tagen inte långt från Bagghusbron. Tittar man lite åt det andra hållet ser man detta istället.Här kommer ännu en bild därifrån. Denna gång tagen vid strandkanten.

För Er som inte vet det kan jag tala om att Fototriss går ut på att lägga ut tre bilder på samma tema. Denna gång var temat vatten som Ni säkert förstod. Vill Ni veta mera om Fototriss surfa in på länken Fototriss i så fall. Där får Ni veta allt om Fototriss och kolla in alla andra duktiga Fototrissare...

/Ma

Trams...

Publicerad 2011-08-30 19:15:06 i Allmänt,

  Jag läser i DN om att "Trams är en viktig nyckel till framgång". Där får jag veta att om min blogg skall bli framgångsrik på internet bör den innehålla mycket trams. Ja, nog har jag skrivit mycket trams i min blogg misstänker jag. Fast än har jag inte närmat mig bloggdrottningarna som allihopa har beskyllts för att ha de tramsigaste bloggarna som finns att läsa. Det är antagligen därför de är så populära. Åtminstone tydde jag DN´s artikel så.
  Detsamma gällde även andra sociala medier kunde de konstatera. Då kan jag konstatera att jag idag har blivit medlem på ännu ett trams forum. Facebook är jag ju sedan förrut medlem på. Nu är jag också medlem på Netlog, som jag knappt vet hur man hanterar eller vad man ska ha det till. Men det löser sig nog. 
 Av denna artikel i DN fick jag åtminstone lära mig att vill man nå framgång i dessa medier är trams ett måste och blir det till att utöka tramset om denna blogg skall bli någon framgång. Jag skall försöka fundera ut något tramsigare i fortsättningen att skriva om, annars står Ni kanske inte ut att läsa denna blogg ;)...

/Ma

Liknande inlägg

Ny chockhöjning för bilisterna?

Publicerad 2011-08-30 16:46:06 i Resor,

   Hör bilskatterna och bygg ut kollektivtrafiken. Det anser några ledande transportforskare och hävadar att de flesta bilresor är mest nöjesresor. Detta med nöjesresor kan de kanske kalla det för dem som bor i storstäder typ Stockholm osv. 
  De som bor i glesbygd är beroende av bilen. Det upptäcker jag själv när jag tillbringar lite tid vid Mitt Sommartillhåll. Där har jag cirka en halv mil till närmasta livsmedelsbutik. Till en badstrand är det ett antal kilometer också om man inte har strandtomt. Skulle jag ville åka till havet att bad är det mer än dryga halvmilen dit. Det finns inte heller någon som helst service i närheten av det. Så då får jag verkligen uppleva hur det är att bo på landet. Det där med landsbygd och stad är en skillnad som dessa transportforskare inte verkar begripa.
  Det är också stor skillnad i att ha en eller ett par bussturer om dagen mot att ha en bussturtäthet på 5-10 minuter mellan avgångarna. Det är bara att konstatera att bilen behövs för alla som inte bor i storstäder och det är långt i från alla som gör det. Så detta är ju ett sätt att slå mot dem som inte är citybor...

/Ma

http://aftonbladet.se/nyheter/article13538343.ab

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela