Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Fler myndigheter läcker sekretessbelagda uppgifter

Publicerad 2017-07-31 21:53:34 i Allmänt, Allmänt, Nyheter, nyheter, politik,

  Tydligen är det där med att myndigheter läcker sekretessbelagda uppgifter som hos Transportstyrelsen inget nytt.

  Det uppdagades redan 2012 att Skatteverket, polisen och Kronofogden gjort misstaget att outsourcing av sin dataverksamhet med följd att hemliga uppgifter hamnade i fel händer. 
  Det som räddade de ansvariga den gången var att de kom i skymundan av den så kallade saudiaffären. ( Vad det nu var för något, jag har glömt).
  Då det där med att myndigheter outsourcar sin it verksamhet med transportstyrelsens resultat är inget nytt. Det verkar som om våra makthavare inget lär sig eller så saknar de helt förmågan att ha något slags säkerhetstänkande när det gäller IT-driften. För denna skandal var det nog konstigt att den inte hände tidigare...

/ Ma

Skatteverket, Polisen och Kronofogden läckte sekretess

FRA vill skapa eget datamoln

Publicerad 2017-07-30 21:54:13 i Allmänt, Allmänt, Nyheter, politik,

  FRA oroas av outsourcing av dataverksamheten. Jag kan bara konstatera att jag håller med FRA. FRA vill skapa eget datamoln där statliga bolag och myndigheter kan lägga sin verksamhet. Som läget är just nu verkar det vara lite blandat med hur dessa sköter sin dator verksamhet. 

  Enligt Computer Sweden så verkar det som en del myndigheter och statliga bolag inte ens kan få fram sina egna uppgifter om hur deras datainformation hanteras.
  Allt detta skulle ju i så fall bli slut på om Sverige skaffade sig ett eget datamoln för statliga myndigheter och bolag. 
 Det skulle i vilket fall som helst underlätta en del FRA skulle jag tro. Som läget är just nu kan det inte vara kan det ju inte vara speciellt kul att upptäcka att dataverksamhet har outsourcings till främmande makt och diverse andra ställen som är mycket olämpligt. 
  För det är ju FRA som kontrollerar hur statliga bolag och företag sköter sin IT-driften bland annat och i fallet med Transport styrelsen så lär det ju ha varit så uselt skött så att man häpnar och det förvånar mig inte heller om de på FRA gjorde när vinden av Transportstyrelsen it-blunder stod klar. Dessvärre tror jag att det inte är det enda statliga myndigheter som har liknande bristande dataverksamhet som Transportstyrelsen hade...

/ Ma

FRA vill hamna statligt datamoln

Liknande inlägg

Väddöåttan läggs ned

Publicerad 2017-07-28 15:31:00 i Allmänt, Allmänt, Regionalt, Resor, nyheter,

 Den nyligen uppstartade busslinjen på Väddö med namnet Väddöåttan läggs nu ned. Det var meningen att den skulle köra fram till och med den 6 augusti. Men eftersom antalet passagerare har varit väldigt lite så har Väddö bygden som driver busslinjen beslutat att lägga ned den innan dess. 
  Sista gången man kan åka med Väddöåttan blir nu på söndag den 30/7. Så det där med att ta bussen runt Väddö lär vara försent sen. Busslinjen blev helt enkelt olönsam. Eftersom den också drevs av Väddö bygden så hade inte Väddöbygden den ekonomi som fodras för att hålla denna olönsamma busslinje igång. 
  Få se om kanske SL tar med denna busslinje i sin trafik till nästa sommar. Att linjen blev olönsam tror jag till en del berodde på följande saker: SL kortet gällde inte där, inte heller färdtjänstkortet, dålig marknadsföring till turister som säkert hade kunnat bidragit till ökat åkande och därigenom intäkter, flertalet av de vägar som först var tilltänkta att åka på fick inget tillstånd från vägföreningarna och som att det inte var nog med det så ska det dras fiber för data lite varstans och detta gör att vägarna stängs av och blir oframkomliga. Kanske hade lite bättre genomgång innan start kunnat fixa mera intäkter. Till detta menar jag att inhämta godkännande från diverse vägföreningar och kontrollera kommande vägarbeten ( fiberdragningar). 
  Idén var bra och får hoppas den återkommer. För i trakterna kring Mitt Sommartillhåll är det där med bussar något mycket sällsynt. Många gånger får man hålla till godo med tur per dag om det överhuvudtaget går någon...

/ Ma
OBS! VÄDDÖÅTTAN UPPHÖR! 
Vi kör sista dagen den 30/7 det vill säga nu på söndag!

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela