Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Första maj

Publicerad 2011-04-30 20:41:00 i Allmänt,

  Det är första maj imorgon. Det brukar betyda att det går demonstratins tåg genom staden och det brukar vara samling i societsparken i Norrtälje. Vad som brukar hända i Växsjö är jag inte särskilt insatt i. Men att polisen kraftssamlar inför 1 maj är dock klart. Det är så den 1 maj har den högerextrema organisationen Nordisk ungdom fått demonstrationstillstånd i Västerås. Det befaras bråk och det tror jag också att kan bli.
  Jag tycker inte att det var vidare smart av polisen att ge Nordisk ungdom demostrationstillstånd en sådan här dag. För den första maj är förknippat med något helt annat, än vad Nordisk ungdom står för. Men det är polisens sak att se till att ordningen upprättshålls på allmän plats och har de gett tillstång till en sådan demostration så kan man nog lätt räkna med att det uppstår meningsskiljaktigheter. För vilka brukar annars demonstera den första maj? Det vet väl alla vilka det är.
   Om Ni inte skulle veta det, så firar vi Första maj för att det är arbetarrörelsens högstidsdag och det är en dag som firas runt om i världen.  Jag tycker att vi skall behålla Första maj som helgdag och med den innebörd det har varit.Varför skulle vi avvika från vår omvärld? ...

/Ma

Nu kan mobilen skydda mot fästingar

Publicerad 2011-04-29 19:39:04 i Allmänt,

 

Är Du rädd för att bli fästingbiten?  I så fall kan ladda ned den nya appen som visar om Du befinner Dig i ett fästingsrikt område och dessutom kan den guida Dig via GPS till ett vaccinationsställe. I sommar spås det bli en riktig fästingsommar. Så det är nog bäst att vara förberedd. För som Ni säkert känner till, så kan fästingen sprida en fruktad form av hjärnhinneinflammation. Har man otur kan man få den och bli förlammad av den. Inte kul alls.  Då är det nog bättre att ta sig en fästingspruta på något av de vaccinationsplatser som finns.
  Det brukar vara ganska gått om dem. Jag har sett dem åka runt i sin "fästingbuss". Besökt "fästingbåten" och även ett annat vaccinantionsställe. Så att det där med att det skulle vara så svårt att hitta till någon som gör det tror jag inte riktigt på. Men däremot har man nog lite svårt att hålla i minnet att man skall ha en påfyllningsdos av vaccinet efter ett antal år.
  Jag själv har just kommit underfund med att det nog är dags att fästingvaccinera mig igen. Det var tre år sedan sist. Får väl ta tag i saken lite längre fram i vår innan fästingarna tittar fram ordentligt. Än har jag inte sett dem och än har jag inte sett fästingbussen eller fästingbåten åka runt.
  För nu får man ju till och med hjälp av deras mobil app att hitta vaccinationsställe. Kanske skall testa den och se vart den leder mig den här gången. Än har jag inte laddat ned den. Men den skall snart få en plats i min mobil och där får den nog vara tills jag har fått min påfyllandsdos. Jag vill inte riskera att få denna hemska sjukdom...

Läs mer om appen här

/Ma


Liknande inlägg

Skatt på feta personer föreslås...

Publicerad 2011-04-28 18:51:23 i Mat och dryck,

  Nu har skattmasen fått en ny målgrupp. Feta personer föreslås få en extra skatt. Krav på en extra skatt för överviktiga personer har framförts. Tur att man inte lider av övervikt, så i mitt fall kammar nog skattemasen noll i så fall. Men frågan är om detta är rätt sätt att komma tillrätta med våra onyttiga vanor i detta land. Hela västvärlden är ju full av överviktiga personer. Så jag tror att detta förslag kommer att hamna i papperskorgen även denna gång det har föreslagits. För det är ju inte första gången det har föreslagits. Men att det föreslås just nu tycker jag inte är ett dugg konstigt. Vi har sittande Alliansregering som har till åsikt att var och en skall bära sina egna kostnader och då får de väl också mycket väl för sig att folka skall betala för sin fetma.
  Detta är bara ett förslag i den sittande regerings linje. Nästa målgrupp för skattemasen får vi se vad det är för någonting. Alkohol och tobak har ju redan lagts på med stora skatter. Likadant med bensinen. Det är nog för att bilåkandet skall betala alla bilolyckor och annat som är förenat med detta. Listan kan göras lång över företeelser som har blivit belagda med skatter och avgifter av allehanda slag.
Så jag skulle nog vilja utnämna den sittande regeringen som riktigt skattehöjar parti. För visst får vi betala mer skatt nu, än vi fick förr. Speciellt vissa grupper blir beskattade för saker som förr aldrig kom i närheten av att betala skatt.
  Nej, tycker det vore bäst att skrota detta förslag en gång för alla. Om inte annat så kan väl detta förslag anses disktriminerande mot en viss folkgrupp, som dessutom försees med en extra skatt. För om man skulle hårddra detta så liknar det faktiskt hets mot folkgrupp. (Om man nu kan anse feta personer som folkgrupp.  Men vi gillar ju att dela in folk i grupper i det här landet, så varför inte kalla dem för en folkgrupp och då ju förslaget givetsvis otänkbart. 
  Det finns säkert bättre sätt att komma tillrätta med våra osunda levnadsvanor än en extra skatt. För vem skall kolla upp det. Det leder bara till utökad kontroll av medborgarna och det har vi nog av...

/Ma

http://www.expressen.se/ekonomi/1.2417895/rapport-kraver-fettskatt

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela