Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Nyheter kring Palmemordet

Publicerad 2015-02-28 20:40:36 i Allmänt,

  Nu har det kommit fram nya uppgifter kring Palmemordet. Christer Pettersson har erkänt för journalisten Gert Fylking att han sköt Olof Palme. Gert Fylking var fram till 2004 en av Crhister Petterssons vänner skiver Expressen.
  Motivet till mordet skulle ha varit att den så kallade bombmannen Lars Tingström vilken hade föresatt sig att mörda statsministern och kungen och Christer Pettersson lär ha varit Tingströms förlängda arm. Men någon planering hade inte förelegat. Detta var ett slumpartat brott. Då Christer Pettersson hade varit på väg att göra något helt annat den kväll. Han hade stämt träff med en knarklangare som inte dök upp. Efter att ha väntat förgäves på denne så gick han vidare och fick se makarna Palme gå in på biografen och sedan väntade han ut dem. Efter mordet flydde han via trapporna på Tunnelgatan och sedan sprang han till vänster och gömde sig på kyrkogården och gick så småningom ned till Birger Jarlsgatan. Vapnet dumpade han sedan hemma hos knarklangaren Cedergren, säger Fylking.
  Om  detta är sant eller inte, det vet jag inte. Men det verkar vara ett troligt händelseförlopp. Men däremot har det också poppat upp nya uppgifter om att en anonym brevskrivare som skickade flera anonyma brev till polisen nu ska blivit idientiferad och den så kallade Skellefteåmannen har fått ett namn, men han är precis som så många andra i denna historia avliden. Så vad som egentligen hände den där natten lär nog vi kanppast få veta. För det verkar ju finnas färre och färre som är i livet kan berätta om det.  Jag tycker denna utredning endast vekar peka ut nu avlidna personer och därav blir det nog svårt att komma till någon annan slutsats än det som redan har slagits fast. Dvs att det var Christer Pettersson som var skytten och det dömdes han ju också för, men han nekade till det och det kanske inte heller var så konstigt. Det brukar vara sed hos dessa vanebrottslingar att inte kännas vid sina dumheter och varför skulle då Christer Pettersson göra det. Knappast. Det är bara att konstatera att Palme-mordet är uppklarat, men det finns en massa runtomkring som är ouppklarat och där skulle det nog vara intressant att få veta hur saker och ting egentligen förhöll sig...
 
/Ma
 

Hackade bilar - En skräck

Publicerad 2015-02-26 19:32:20 i Allmänt,

  När jag läser om hur lätt det är att hacka nya bilar blir jag förskräckt. Att det går att hacka nya morderna bilar har länge varit känt, men hur lätt det är har varit ganska okänt, tills nu. En 14-åring hackade ett antal bilar med en radio som han hade köpt på internet för en hundralapp. Orsaken till att han gjorde det var att detta var en del i en säkerhetstävling som anordnades av företaget Batelle.
  Han byggde ett kontrollbord för bilarna på en natt och sedan visade han hur han kunde både låsa upp och fjärrstarta bilarnas motorer som han beställt på internet visade 14-åringen att han både kan låsa upp bilarna och starta dem. Som om det inte vore nog med det, så kunde han dessutom sätta igång vindrutetorkarna och sätta på bilstereon från sin mobiltelefon och därtill blinka med helljuset och detta är bara vad som blev känt. Hur mycket grabben egentligen kunde göra har jag ingen aning om. Men detta är i vilket fall känt att han kunde utföra.
  Viilket bilmärke det var grabben hackade är ännu inte känt, men det är mycket välkänt i branschen att både Ford, Google och Apple har gjort stora investeringar i uppkopplade bilar. Så de är vär de som skyndsamt måste fixa säkerheten i sina bilar nu. För vem vill ha en bil som lätt kan kapas av en hacker. De kan ju få för sig att totalkvadda bilen om skulle lyckas få igång den, med katastrofala följder.
  Nu blir det till för biltillverkarna att skynda sig att täppa till dessa säkerhetsluckor. De har just fått reda på att det både är lätt och enkelt att fjärrstyra nya uppkopplade bilar. Det är knappast något man behöver besitta ingengörskunskaper för att kunna göra och inte heller behöver man ha en massa pengar. Det räcker att vara en 14-åring och ha en hundring att handla på internet för...
 
/Ma
 

Liknande inlägg

Drogade av ugnsplåten

Publicerad 2015-02-25 20:30:58 i Allmänt,

  Slarv med disk och rengöring kan ställa till med mycket. Det fick en familj från Sollefteå erfara. De tros ha blivit drogade efter att ha ätit mat som tillagats på en ugnsplåt som vekrar ha används till att tillverka droger på. Menyn i måndagskväll hos den nyinflyttade familjen bestod av köttbullar och pommes frites. Men nästan genast började personerna som ätit av maten att bli kraftigt påverkade. De blev så påverkade att de måste åka till sjukhus och där riktades snart misstankarna mot ugnsplåten.
 Ett av barnen som inte hade ätit av pommes frites hade undvikit att bli påverkad och därav drogs slutsatsen att det skulle vara ugnsplåten som är boven i dramat. Antagligen hade ugnsplåten används till att tillverka hallucinogena droger och inte blivit ordentligt rengjord emelllan. Det är inte så enkelt att få bort dessa spår av hallucinogena droger, så jag gissar ett en vanlig diskning inte hjälpte.
  Vad jag däremot också har fått lära mig, är att man ska vara försiktig med ugnsplåtar och helst använda smörpapper för slippa få gamla matrester när man bakar och lagar mat i ugnen. De bränner så lätt fast blir svåra att få bort. Men så kan det gå när man slarvar med ugnsrengöringen och har man nyligen flyttat in där någon annan har använt ugnen, så kan det vara på sin plats att använda bakplåtspapper tills man har gjort ugnen så ren att man är säker på att det inte finns några spår kvar sedan den förra personen/personerna som bodde där. För det tar ett tag att bli av med sådant här otyg...
 
/Ma
 

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela