Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Den nya parkeringen

Publicerad 2015-11-30 19:46:18 i Regionalt,

 
 Som det är kanske är bekant så håller de på med asfalteringsarbeten där jag bor och nu börjar den nya parkeringen att ta form. Där har de ändrat en del. Jag funderade förrut hur det skulle komma att se ut när de var klara, men nu tror jag att jag förstår hur det är tänkt. De har hållit på och flyttat på en del parkeringar och dessutomhar de gjort grundjobbet för den kommande asfalteringen. De har ju varit tvungna att jämna ut marken lite här och var, eftersom det var fullt av skador i den gamla asfaltten.
 
 
  Så här såg det ut i eftermiddags när jag blickade ut på parkeringen. Den var tom och öde så när som på några maskiner som används vid asfalteringen. Det är ju inte förvånasvärt att vi som har haft våra bilar på denna parkering har fått leta upp andra parkeringsplatser under denna tid som asfalteringsarbeterna har pågått.
 
 
 Min bil har jag hittat en plats på innergården att ha den på under detta asfalteringsarbete. Jag kan se att åtskilliga av mina parkeringsgrannar har hittat dit också. För där står vi och trängs allihopa. Var de övriga  har hittat för platser till sina bilar under detta asfalteringsarbete vet jag inte. Men i slutet av veckan lär detta vara klart, om de uppgifter jag har fått är riktiga och då ska vi också ha fått veta var våra bilar ska stå i fortsättningen. Det lär ju inte bli som förrut på denna parkering har jag förstått av den information jag fått..
 
/Ma
 
 
 

Gävlebocken

Publicerad 2015-11-28 20:12:42 i Allmänt,

  Hur ska det gå för Gävlebocken i år? En sak är dock säker. Det har putsas och gjorts färdig för att invigas imorgon den Första Advent. Hur länge den kommer att få stå återstår nu att se. Gävlebocken har ju under årens lopp blivit världskändis genom alla de saker den  har blivit utsatt för genom årens lopp. Har det inte varit bränder, så har det varit raggarbilar som kört sönder den. Till och med hackers har den drabbats år.
  Hur det ska gå för den i år vet vi ännu inte. Men säkerheten kring den lär vara hög. Den bevakas av väktare och därtill är det kameraövervakning. Något som däremot gör livet för Gävlebocken osäkert är att halmen som den är byggd av inte är av flamsäker, utan den är vanlig halm. Vilket gör att den är rätt lättantänlig. Men orsaken till de har tagit bort den flamsäkra halmen är att den tyngde ner bocken och det såg inte heller fint ut. Åtminstone ansåg Bockkommitten det.
  Den som vill kan ju följa Gävlebockens öde på Twitter. Där lär den vara aktiv och ha cirka 8000 följare. Så nu får vi se vad dess öde blir denna jul. I vilket fall som helst så lär den invigas imorgon...
 
/Ma

Liknande inlägg

Internetproblem

Publicerad 2015-11-27 20:38:44 i

  Just nu har jag problem med min dator. Den och jag är inte riktigt överens om saker ochvting. Så nu ska jag ägnalite tid till en ordentlig genomgång av den och se om jag får någon ordning på den och bloggandet somdet har varit lite si och så med. Så nu tar jag och leker datatekniker ikväll och kanske imorgon och så får vi se om jag fixar detta datastrul...

/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela