Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Blåsigt värre

Publicerad 2014-09-28 20:16:10 i Regionalt,

  Blåsten tog Roslagen i sitt grepp i fredags. Den fällde ett antal träd och var våldsam där den gick fram. Men den drog snabbt förbi och lämnade förödelsen efter sig. Efter att fått uppleva blåsten i Norrtälje tog jag mig idag en tur ut till Mitt Sommartillhåll för att se hur blåsten hade härjat där. Mina farvågor om bortblåst grill och solparasol besannades inte. De stod vackert kvar på sina vanliga platser. Men nu åkte de in under tak så att de inte skulle kunna blåsa iväg, ifall stormen skulle få för sig att ta sig till dessa trakter.
  Jag minns ett år när det stormade så rejält där att vi fick gå till våra grannar och hämta våra bortblåsta saker och de fick komma till oss och hämta sina. Jag minns jag hittade en bortblåst grind hos oss samt en massa andra saker.
  Jag hade en pressening som låg över några saker där saker som blåste iväg. Den försedd med mitt telnr och döm om min stora förvåning när en person ringde till mig och frågade var preseningen hörde hemma någonstans. Den hade blåst iväg och jag hade trott att den var något som jag aldrig mer skulle få se igen. Där har vi det fina med att märka sina prylar. De hittar hem igen, även om blåsten skulle slänga av dem någon annanstans än där de hör hemma...
 
/Ma

VIP-kväll

Publicerad 2014-09-25 19:43:00 i Regionalt,

 
 
  Idag hade Mekonomen VIP-kväll. Det såg jag i Norrtelje Tidning. Eftersom min bil behövde en sak, så tog jag och åkte förbi. Utanför butiken kunde man beskåda dessa bilar. I butiken fick jag 25 % rabatt på köpet. Så det lönade sig att ta en sväng förbi där och beskåda detta bilbygge.
 
/Ma
 

Liknande inlägg

Hösten närmar sig med stormsteg

Publicerad 2014-09-22 18:46:54 i Regionalt,

  Nu har hösten börjat närma sig med stormsteg här i Roslagen. Det började igår med åska och regn. Idag fortsatte det med hällregn. Regnet stod som spö i backen. Nu har det visserligen slutat att regna men det blåster fortfarande och SMHI varnar för nordlig till nordostlig vind med vindbyar upp till 22 meter per sekund längs Roslagskusten och har utfärdat en klass ett varning. Så det är nog bäst att hålla sig inne och plocka in alla lösa föremål som man har ute just nu. Annars kanske de inte finns kvar på samma plats när vinden har mojnat.
 Imorgon lär nog lokaltidningen vara full av rapporter om nedfallna träd och elavbrott i mina trakter. Redan har Norrtelje Tidning rapporterat om att Eckerölinjen ställer in två av sina avgångar. M/S Eckerös avgångar på måndagen från Grisslehamn klockan 15 och från Eckerö klockan 18.30 (lokala tider) är inställda meddlar NT. Åtskilliga träd lär också ha hamnat på tvärsöver körbanor. Åtskilliga hade också fått vara strömlösa i området.
  Det är bara att konstatera att hösten har kommit med hit med stormsteg och med den allt som hör till hösten. Såsom höststormar och elavbrott bland annat. Nu är det höst i Roslagen...
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela