Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Torsdag kväll

Publicerad 2016-09-29 18:33:17 i Gratis grejor, Regionalt,

Idag var jag ned en sväng till centrala stan vid fem sex tiden. Jag slank in på Apoteket för att handla några saker som jag skulle ha och kom ut med en hel liten påse med prover och småförpackningar. Allt för att de hade tjejkväll ikväll och alla betalande kunder fick en goodiebag.

Vad min goodiebag innehöll kan man se på bilden. Det var bl.a läppsyl, handkräm och ansiktskräm plus en massa prover samt mellanrumsborstar till tänderna. Mycket bra innehåll tycker jag och ännu bättre blevdet av att produkterna som jag handlade för att få denna näpna goodiebag bara gick på 17 kr. De bestod av en försvarets läppsalva och en handkräm. Fast jag använde också en bonuscheck, så riktigt så billigt var det egentligen inte. Men nästan.

Som om det inte var nog med apoteket hade tjejkväll och delade ut rabatter, så ficj jag 10% hos Åhlens när jag var där och handlade. Inne på HM fick jag ett sms om att köpa minst tre produkter och få rabatt o an visade sms. Men jag hittade inget jag ville ha där. Så det blev tji där. Men jag nog rätt nöjd efter mitt besök i centrala Norrtälje. Det blev ju både billigt och mycket saker hem...

/Ma

Närsynthetens gåta kanske är löst

Publicerad 2016-09-28 19:53:30 i Allmänt,

   Nu har SVT rapporterat att skärmtittande kan göra barn närsynta. Detta är något som grundar sig på att närsyntheten har ökat med inte mindre 400% på 70 år, då det gäller barn. Skärmtittandet anses vara en av orsakerna till det.
 För en så där 70 år sedan var 8–9 procent av barnen i Sverige närsynta. I dag har den siffran stigit till 40 procent.Inte en liten skillnad. Så nu för tiden har optiker och glasögontillverkarna glada dagar, med alla som behöver deras tjänster för att fixa sitt synfel pga barndomens skärmtittande.
  När jag växte upp var det inte alls lika vanligt att barn var närsynta. Jag kommer väl ihåg det eftersom jag är närsynt själv och är drygt 50 år. Jag har också fått uppfattningen att detta har blivit mycket vanligare nu för tiden. Men jag hade aldrig kunnat ana att det var barndomens skärmtittande som var orsak till det.
  Jag bodde på landet när jag var liten och det var nog många gånger man fick ha TVn som barnvakt. Så jag kanske är skadad av detta. Började nog glo på TV när jag var väldigt liten antar jag. Men nu har jag fått svaret och desto mer vi tittar på datorskärmar, TVapparater, surfplattor och mobiler desto mer lär alltså närsynten öka. Snart är nog nästan alla närsynta. Annat var det förr i världen. Men det var då det. Det mycket som förändrats genom tiderna. Det är en sak som är säker. Numera är nog den så kallade normalseende individen historia. Man ska ha en viss närsynthet om några år för att kallas normal om denna utveckling får fortsätta...
 
/Ma
 

Liknande inlägg

Chiapuddingen - En förbjuden anrättning

Publicerad 2016-09-27 19:44:29 i Mat och dryck,

   Chiapuddingen är en ny hälsoinspirerad maträtt. Men i och med att den är nya så är reglerat i EU-förordningen som säger att nya livsmedel måste godkännas innan de kommer ut på marknaden. De företag som vill servera nya livsmedel måste ansöka om det själva och få de godkända och Chiapuddingen faller under detta.
  Detta är något som Jan Emanuel Johansson har tagit fakta på och protesterar emot. Han har nu enligt egen utsago som första person ansökt hos Livsmedelsverket om att få servera chiapudding på kaféet som drivs av Färsna 4H-gård där han är involverad.
  Dock verkar det inte som om han har som planerar att erbjuda gästerna att käka chiapudding på Färsna kafé, utan han har gjort det för att vill visa på problematiken att myndigheterna sätter systemet före människan. Jan Emanuel Johansson är av åsikten att Sverige hamnat snett genom att myndigheter inte är anpassade till varken entreprenörer eller människor. Jan Emanuel Johansson är som kanske bekant före detta socialdemokratisk kommunpolitiker och entreprenör bland annat.
  Så för att retas lite med honom funderar jag lite på om jag ska ta och bege mig till Färsna gårds kafée och fråga om jag kan få bli serverad chiapudding när jag har vägarna förbi där. Men jag tror dock jag får nöja med mig något annat chiapudding om jag är där. För Chiapudding är ju EU-förbjudet. Men det vore kul att få höra en vidareutveckling av det jag läste om detta i Norrtelje Tidning. Så jag kanske hälsar på någon dag när jag tid...
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela