Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Valborg och igelkottar

Publicerad 2016-04-29 18:02:32 i Hem och trädgård, Natur och friluftsliv,

     
 
  Imorgon är det Valborgsmässoafton och då är det igelkottarnas farligaste dag. De är åtskilliga igelkottar som får sätta livet till denna dag. Som de flesta kanske vet så sover ju gärna igelkottarna sin vintersömn i lövhögar och det är just därför de riskerar att helt enkelt bli ihjälbrända imorgon. De har inte vaknat ur sin vintersömn ännu. Så ruska i lövhögen innan den tänds på och kolla att det inte ligger någon igelkott där och sover. De är ju söta och det vore ju synd att elda upp de få vi har. Själv har jag nog ingen igelkott vid Mitt Sommartillhåll även om jag har gott om andra vilda djur. Men jag skulle gärna hysa en eller flera sådana där. De är ju så mysiga. Dessutom är de duktiga ormjägare och eftersom jag är rädd för orm så skulle det ju passa utmärkt om jag fick några boende hos mig på landet...
 
/Ma
Foto: Naturskyddsföreningen.

Snart är Norrtäljes silos borta

Publicerad 2016-04-28 21:20:59 i Allmänt, Regionalt,

 
 
 
 
 Nu har jobbet kommit till att riva den grå slion i Norrtälje hamn. De gröna och rosa silonorna är ju redan borta. De revs förra året. Allt för att ge plats till nya bostäder i Norrtälje hamn. För där ska det byggas en helt ny stadsdel. Nu har förbedelserna för att börja riva den grå silon börjat ta form.
  Det är en ganska spektakulär rivning av den 60 meter höga silon. Det ska gå till så att de lyfter upp en grävmaskin med hydraulhammare och betongsax som sitter på grävmaskinen som ska knacka ned de översta fem till sju meterna.
 Detta gjordes idag och nästa vecka är det tänkt att rivningen ska börja. När de har knackat ned de fem till sju metrarna är det tänkt att rivningen ska göras på samma sätt som med de övriga silorna som tidigare har rivits i hamnen. Högre upp ska det används en slungande kula som slår ner siloväggarna och längre ner fortsätter en höjdklippare,vilket är en grävmaskin utrustad med betongsax, arbetet.
  Men känner faktiskt att det låter osäkert med det med en grävmaskin uppe på taket av silon som ska beta sig ned den översta metrarna. Men jag kan ju ha fel. Det verkar som om det är så det brukar gå till, när det är höga byggnader som rivs. I vilket fall som helst har de redan lyft upp den där grävmaskinen som de ska använda sig av däruppe.
  Så snart är även den grå silon borta. Går allt enligt planerna så är den jämnad med marken till midsommar. Hur länge det dröjer innan de nya bostäderna står på plats vet jag inte. Men en sak vet jag i alla fall. Den där avstängningen som har varit pga arbetarna i hamnen, när det gäller trafiken på Roslagsgatan/Bergsgatan verkar i alla fall ha lättat lite. De har öppnat ett fält för trafik. Det såg jag idag när jag åkte där...
 
/Ma
 

Liknande inlägg

Tuffare tider för snusare

Publicerad 2016-04-27 21:08:01 i Allmänt,

  Regerings senaste lagförslag riskerar att göra slut på snusandet mycket tidigare än det var tänkt. Åtminstone för åskilliga snusare. För vilka av dem tänker på att de måste hamstra snus nu. Orsaken till att de måste hamstra snus är att den nya tobakslagen som regeringen har klubbat igenom innebär att de  20 maj måste snusförpackningarna vara uppdaterade med varningstexter liknande de som redan finns på cigarettförpackningarna och dosorna får inte heller ange hur mycket nikotin snuset innehåller efter detta datum.
 Swedish Match f¨år alltså bara cirka tre veckor på sig att klara omställningen av märkningen på snusdosorna och de påstår att det är svårt att klara det på fyra veckor. Så nu blir det svårt för snusarna. Enadera så kommer handeln att sälja snus olagligt eller så får hyllorna gapa. Så snusarna får väl börja hamstra snus allt för att tillgodose EU.
  För det är för EUs skull denna nya märkning av snusdosorna kommer att komma till för. Ännu ett EU beslut som vi här i Sverige får rätta oss efter. Fast som vanligt i detta fall så bryr jag mig inte ett dyft om det och det är av den enkla anledningen att jag inte drabbas av EUs påhitt denna gång. Jag snusar ju inte, så jag behöver ju knappast hamstra något snus den här gången. Men det lär ju bli besvärligt för alla snusarna i min omgivning ett tag framöver innan de hittar sitt favoritsnus på hylllorna i butiken igen. För jag misstänker att vissa snusmärken kommer att vara totalslut mycket snart. Allt pga EU...
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela