Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Kulturmärkt är kulturmärkt

Publicerad 2016-08-31 19:21:11 i Regionalt,

  I Norrtälje har en kulturmärkt farbrik råkat rasa i samband med bostadsbyggande. Detta gjorde att kommunen gav byggbolaget som hade hand om det hela böter och krävde att den kulturmärkta fabriken skulle byggas upp igen. Det hela började med en spricka i väggen på den gamla armaturfabriken som låg i korsningen Baldersgatan/Narvagatan som sedan rasade i samband med de bostäder som byggdes där. Men den gamla fabriken var kulturminnesmärkt  med ett litet q vilket hade innebörden av att den skulle bevaras.
  Nu fick byggnadsföretaget Credentia betala ett stort skadestånd till kommunen och sedan skulle de återuppföra byggnaden. Vilket det har tagit dem tre år att göra. Men nu står den där och det som den nu kommer att användas till är parkeringsgarage till de boende i bostadsrättsöreningen Kristallen.
  Byggnaden är likadann som den som råkade bli riven och har likadant karektäristiskt sågtandstak som den gamla armaturfabriken. Detta har tagit tre år att få upp igen. Dels pga bygglov. Byggföretaget ville göra byggnaden mindre än den var från början. Men det gick inte byggnadsnämnden med på. Ar det kulturminnesmärkt så är det. Det är bara så och då ska det också stå kvar också. Det är inte så lätt att ändra på det som det verkar att byggföretagen lär ha trott. Så nu står en likadann byggnad där igen...
 
/Ma

Grind Servicehus till salu

Publicerad 2016-08-29 21:14:00 i Regionalt,

 
 
 
  Nu är det tydligen klart vad det är tänkt att det ska bli av före detta Grind Servicehus i Norrtälje. Det ska bli ungdomsbostäder. I april 2015 blev äldreboendet utdömt av Arbetsmiljöverket. Sen sa vårdbolaget Tiohundra upp sitt kontrakt med kommun och det resulterade i en nedläggning av Grind Servicehus och alla äldre som bodde där fick flytta iväg. Ännuär det inte riktigt bestämt vad det ska bli av fastigheten. Men att den ska säljas till hösten är något som står klart.
  Vilka är då som kan tänkas köpa fastigheten. Antagligen blirdet kommunla bostadsbolaget Roslagsbostäder eller  någon annan. Kommunen kommer också att ställa krav på att köparna att det blir hyresrätter samt att ett antal sociala kontrakt upprättas. Det blir nog nästan de enda hyresrätterna i området Grind om jag inte misstar mig. Det är mestadels bostadsrätter i det området.
  Några som också är intresserade av före detta Grind Servicehus är de lokala näringslivsprofilerna Jan-Erik Svecke och Anders Eriksson som äger Lommarskogens utveckling AB. De har lämnat in en intresseanmälan till kommunen om Grind Servicehus. De tycker att fastigheten ligger bra till och skulle lämpa sig väl till ungdomsbostäder. Något som kommunen har behov av.
  Det är tydligt att något är på gång vad det gäller Grind Servicehus. Så nu får vi se vad det blir för folk som flyttar in där. Det är ju defintivt inte långt ifrån där jag bor. Så jag lär väl få stötta på de inflyttade snart. Åtminstone om inte kommunen drar den här frågan i långbänk...
 
/Ma

Liknande inlägg

Norrtälje Kommun anmäld för rysspropaganda

Publicerad 2016-08-27 19:34:15 i Regionalt,

  
 
 
   Nu har Norrtälje kommuns omstrida och spektaktuelära konstutställning Konst i ån blivit anmäld för rysk propaganda. Det är figurerna ovan som är föremål för anmälan. Anmälan till justiekanslern för rysk propaganda är gjort av en privatperson.
  I anmälan står bland annat följande: ”Den installation som varit aktuell är extremt politiskt vinklad till förmån för rysk hybridkrigsföring. Uppenbart att konstverket med dess tillhörande text på alla sätt följer rysk propaganda mot väst,” skriver personen i sin anmälan och vill att JK granskar kommunens ”vårdslösa val av konst”.  Därtill har liknade åsikter framförts till bland annat den konstprojektansvarige konstintendent och även konstnären Peter Johansson.
 Ifall det skulle bli något av anmälan så kommer detta att handla om tryck eller yttrandefrihetsbrott. Själv har jag aldrig varit någon älskare av konstutställningen Konst i ån. Tycker mest av allt att det påminnner om skräp i ån. Dessa figurer påminner mig mera om några saker som brukar placeras ut på lekplatser och dylikt och skräpa ned i ån med dem jag inte förtjust i. Däremot hade jag inte trott att de skulle hamna hos justiekanslern pga av  tryckfrihetsbrott. Att det skulle kunna att hamna hos Miljö och hälsa pga nedskräpming i ån, hade jag däremot inte alls blivit förvånad om de hade. Fast detta var nog inte det värsta skräpet i ån...
 
/Ma
 

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela