Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Helgens sysselsättning

Publicerad 2016-05-30 18:19:00 i Resor,

 
 
  Som det kanske har märkts har jag haft annat för mig än att blogga i helgen. Det beror på att jag har tillbringat min tid på Östersjön. Närmare bestämt på Tallink Silja Lines M/S Galaxy  och vad har jag då gjort där.
 
 
 
Där har jag och mitt ressällskap bland annat blivit underhållna av denna grupp som gick under namnet Farbror Fläsk. Där var det fullt ös på dem.
 
 
 
 
  Resan gick till Åbo från Stockholm tur och retur. Här är några bilder ifrån skärgården mellan Sverige och Finland. Båten flöt tyst över vattenytan och hur det såg ut syns på bilderna.
 
 
 
 
På söndagen och tillbaka resan så var det detta gäng som stod för underhållningen och vad de heter för någonting är väl inte så svårt att lista ut. Fast resan bjöd på mera roligheter som besök i baren och Taxfree shopping.
 
 
Men resan bjöd också på något som vi inte riktigt hade förväntat oss och det var ordentligt med motion. Det började redan när man skulle gå ombord. Direkt efter vi hade visat våra biljetter och skulle gå till båten upptäckte vi att de höll på och gjorde om terminalen där och därför fick vi gå en riktig omväg när vi skulle gå ombord och det var inte bättre när vi kom tillbaka till Värtahamnen och som kanske anas så var vi tvungna att gå genom hela den långa inglasade tunneln med vår packning till båten och från båten. De hade inte ens tänkt på att resenärerna kanske skulle behöva ett sådant där rullband som de brukar ha annars till väskor och Taxfree inköpta saker.
  Jag kan säga att jag gillade M/S Galaxy och gärna åker med Tallink Silja line igen. Men först får de allt bygga klart i hamnen så att jag slipper motionera så mycket packning igen och jag tror mitt ressällskap håller med mig om detta....
 
/Ma

SIFO avklarad

Publicerad 2016-05-27 20:12:00 i Allmänt,


  Nu har jag klarat av att svara på alla frågor i SIFOs undersökning Sverige Nu 2016. Det var inte lite de ville ha reda på om mig. Det tydligt att en sådan som jag är jätteintressant för dem. Speciellt intressant verkar mina medievanor vara. Dvs vilka tidningar och tidskrifter jag läser och vad jag ser på TV och hör på för program på radion.
  Något som också intresserade SIFO var vad jag röstar på och inte bara vilket parti jag lägger valsedeln på, utan också vad som är andra handsvalet i fråga om partier. Dessutom var mina resvanor under lupp också. Men det mesta av frågorna tror jag faktiskt handlade just om vad jag läser och vad för sajter jag besöker på internet och hur mycket jag använder detta forum.
  Så nu kan jag snart luta mig tillbaka och vänta på en vinst i februari i det där obligationsdragningen som man tydligen är med och kan vinna pengar med en bunt andra deltagare. Jag ska bara stoppa detta stora kuvert till SIFO i brevlådan. Sen är min medverkan över för denna gång hos SIFO...
 
/Ma
 

Liknande inlägg

Massdöd av fåglar i Ängelholm

Publicerad 2016-05-26 20:17:44 i Natur och friluftsliv,

  Nu har ett stort antal döda kajor och kråkor hittats i Ängelholm. Vad de har dött av vet ingen ännu. Men jag kan inte annat än minnas det där som hände när det damp ned en massa döda fåglar från skyn i både USA och här hemma i Sverige i Falköping.
Det spekulerades mycket i vad det hela kunde bero på. Fast vad jag vet så fick vi ingen ordentlig förklaring på vad det var som orsakdade fågeldöden. Den här gången ryktas det om förgiftning eller sjukdom skulle vara orsaken till att de många fåglarna har hittats döda. Det är ju inte få som har hittats.
  Hittills lär åtminstone två sopsäckar med döda fåglar har forslats iväg till Statens veterinärmedicinska anstalt som ska undersöka fåglarna och försöka ta reda på vad som tog död på dem. Få se om de kan komma med någon förklaring av massdöden av fåglarna i Ängelholm den här gången...
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela