Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Veckans Fototriss

Publicerad 2013-06-30 18:49:00 i Fototriss,

 
Det är dags för veckans Fototriss. Veckans tema är M som i...
 
 
Denna bild förestaller M som i Molnen över Ålands hav. 
 
 
Detta är M som i MUR  vilken omgärdar en kyrka. 
 
 
M som i Maskros får avsuta den triss. Nu är det sommarupphåll hos Fototriss. För att se på fler bilder på temat M som i... klicka in till Fototriss...
 
/Ma
 

Snöleopardens ungar

Publicerad 2013-06-29 19:22:37 i Natur och friluftsliv,

    Nordens Arks direktsändning från deras lya har blivit en världssucce. Inte undra på heller. Det är ju inte var dag det dimper ned några snöleoparder på Nordens Ark i Lysekil. Snöleoparderna är ju både fridslysta och kanske finns i cirka 6000 exemplar och nu har de blivit några fler på Nordens Ark. 
  Även jag tycker att de var söta där de låg och sov. Fast i slutet av filmen vaknade den ena till och tittade upp med en yrvaket utryck. Riktigt näpen liten snöleopard...
 
/Ma
  

Liknande inlägg

Det spökar i Sverige

Publicerad 2013-06-27 18:34:59 i Spöken och andra oförklarliga ting,

 
 
  Intresset för övernaturliga saker blomstar i detta land. Det mest omskrivna spöket är nog spöket vid Borgvattnet i Jämtland prästen ­Erik Lindgren  har berättat om spökerierna där. Det var på 1940-talet. Själva huset är en pampig träkåk som är byggd 1876 och ligger på höjden ovanför byn, mitt emot den gamla kyrkogården. Det är nog Sveriges mest kända spökplats. 
 Intresset för spöken är stort i detta land. Var femte svensk säger sig tro på spöken, om man skall tror en Sifo-undersökning från förra året. Det var nästa lika många påstod att de ”varit i kontakt med, eller haft en förnimmelse av, en person som är död. Den allra vanligaste upplevelsen är att bl kontaktats av en nära anhörig som i ­efterhand visat sig avlida någon timme senare. Även jag har haft en del sådana upplevelser. Så att det spökar i Sverige kan jag nog bara hålla med om. 
  Jag har spöken på mycket närmare håll än så. När jag är i trakterna kring Mitt Sommartillhåll behöver jag inte vara där länge ibland för än spökerna skall hälsa på. Ibland har de skrämt mig så till en milda grad att jag bara måste ge mig iväg därifrån bums. För visst spökar det i omgivningarna där. Det är bara att ta sig upp till skogen ovanför och till vattnet lite längre ned på vägen, så spöker det. De som säger sig kunna det där med spöken säger att det är gengångare som finns på där och att det är flera som inte är riktigt sams. Jag har mått båda två under mina skogspromenader där. Den ene är en man som man kan få sällskap av i skogen. Hans närvaro känns tydligt.Men jag har inte haft något besvär av honom. Däremot har en av mina bekanta som cyklade vägen blivit attackerad av stenbumlingar där på ett mycket spökligt sätt. 
  Så visst finns det spöken och inte behöver man åka så långt som till Borgvattnet i Jämtland för att hitta dem. De finns lite överallt om man bara börjar leta efter dem. Var trivs de då bäst? I gamla hus och ödemarker. Där hittar man dem lättast. Det är min erfarenhet. Mitt Sommartillhåll är från slutet av 1800-tallet/början av 1900-talet och en stor del av byggelsen runt om härstammar även den från det förra sekelskiftet och åren därrunt och där finns det spöken. Det är något som om en och annan som fått erfara där, även jag. Då menar jag inte de små oskyldiga spökerna i form av fåglar som har bo under takpannor och i skorstenar samt fladdermössen som kusligt visar sig på kvällen samt allt annat djurliv som finns där. Nej, jag har förl länge sedan konstaterat att omgivningarna där hyser spöken av det spökliga slaget och inte kan förklaras på något annat sätt än spöken. Dock verkar spökerna vara vänligt inställda till människorna som är där för det mesta..
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela