Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Ostindiefararen Götheborg besöker Norrtälje

Publicerad 2013-08-31 19:24:27 i Resor,

 
  Den här helgen har Norrtälje besök av en speciellt fartyg. Det är Ostindienfaren Götheborg som har anlöpt Norrtälje hamn. Jag var ner till hamnen och tog mig en liten titt på henne där hon låg. Som sällskap brevid hade hon fått Sjöräddningens fartyg Stenhammar. 
 
 
Hamnen var full av folk som ville se Ostindienfararen.Fartygets överstyrman, August Jansson är hemmahörande på Söderöra, utanför Norrtälje tyckte det var med extra stolthet man visade upp detta fartyg för vänner och bekanta, sa han till Norrtelje Tidning.
 
 
Nu lär det dröja in vi får se detta fartyg i vår hamn igen. Norrtälje är sista stoppet innan det blir dags för en omfattande renovering och efter det blir en tur till Kina. Först 2021 lär hon vara tillbaka till Sverige igen. Så ska man se fartyget bör man passa nu, för imorgon klockan 18 är det slut med det för då lämnar hon hamnen för avfärd...
 
/Ma

Härstammar vi människor från Mars?

Publicerad 2013-08-30 19:55:00 i Spöken och andra oförklarliga ting,

  Nu hävdar forskare att vi människor härstammar från planet Mars. De hävdar att det finns fler och fler bevis på att vi egentligen är utomjordingar. Bevisen tyder på att liv började på Mars och kom till jorden med en sten i form av en metroit. Den slog ned här någonstans på denna planet och i och med att detta hände så uppstod det liv på jorden.
 Ämnet som tros ha startat alltihopa heter molybden och finns ursprungligen på planet Mars. Enligt forskarna finns bara en av de avgörande byggstenarna för liv på planeten Mars och därav skall vi här på jorden härstamma från Mars.
  Det där snacket om marsinnevånrare kanske inte var så dumt ändå. För om vi härstammar därifrån, så är det ju våra förfäder som det har snackats om. Kanske är det också så att vi har påhälsningar från dessa marsmänniskor av den orsaken att de vill se hur vi har det och hur vi klarar vårt liv på denna planet. Denna forskningsupptäckt tror jag kommer få många att undra vad forskanarna ska komma fram till härnäst. Nu har de ju kommit fram att det är vi som utomjordningarna och det där snacket om marsmänniskor i själva verket är snack om varifrån människan härstammar..
 
/Ma

Liknande inlägg

Smygreklam enligt EU?

Publicerad 2013-08-29 19:08:16 i Mat och dryck,

  Nu har EU kommit ett direktiv som kan hota godiset också. Närmare bestämt lakrispipan. Det är så här att godis som liknar tobaksprodukter skall inte bli tillåtna om EU får som de vill. Det är tänkt att detta skall börja gälla om några år. 
  Är det inte så att EU har blivit lite väl klåfingrigt eller är det bara bra om tobaksindustrin slutar att smygmarknadsföra sig i barnens offentliga rum. En sak är dock säkert att tobaksindustrin har fått det svårare de senaste åren. Nu är det nog snart slut för lakrispipan. Den säger EU stopp för. Vad EU tänker säta stopp för nästa gång vet jag inte. Kanske är det några produkter som de tycker påminner för mycket om snusdosor eller något annat.Det är ju tobak också. 
  EU har lagt sig i mycket genom åren och nu lägger de sig i om lakrisgodiset får utformas som en pipa eller om det ska betecknas som smygreklam åt tobaksindustrin....
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela