Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Det varnas för oväder

Publicerad 2016-07-31 19:05:17 i Allmänt,

  Nu varnas det för oväder. Till och med i min region så ska det bli uselt väder. Dock inte så uselt som i t.ex södra delarna av Sverige. Där väntas det stora regnmängder och kanske också översvämningar. Det där med översvämningar verkar vara något som vi får lära oss att leva med eller så får våra politiker planera för ett ledningsnät som är gjort för flertalet fler än idag. För som det är idag verkar det som om våra avloppsnät som ska dränera bort regnvatten är väldigt snålt tilltagna.
 Något annat som vi också får lära oss att leva med är så kallade tromber. De har blivit vanligare och vanligare. I min barndom minns jag att jag upplevde en sådan och det var inte något som tillhörde vardagligherna det fick jag snabbt lära mig. Visserligen kunde man få uppleva tromber men inte på våra bredgrader. Man blev helt enkelt inte trodd. Idag verkar det vara som det är vardagsmat på en del ställen i södra Sverige och de förekommer även på andra ställen i vårat av långa land.
  Kanske kan man säga att vi har blivit lite mer internationella när det gäller vädret och sådana väderfenomen som tromber. Fast jag hade nog hellre sett att vi hade det gamla vanliga hederliga Sverigevädret, som vi hade förr i världen. Nu får vi ju anpassa oss till de klimatförändringar som tydligen är på gång istället eller om det bara är vår moder naturs nyckfullhet i frågan om väder. Jag vet inte, men regn och oväder väntas i alla fall. Så det är väl bäst att planera för det...
 
/Ma

Elmstanatta fynd

Publicerad 2016-07-29 15:55:06 i Allmänt,

Idag är det Elmstanatta, vilket har återuppstått efter att ha legat i träda för några år sedan. Givetvid har jag varit där och kollat in spektaklet.

Det var ganska mycket folk. Parkeringsplatser var det ont om, trots att de hade fixat så att man kunde ställa bilen på många platser som man i vanliga fall inte kan. Mrn jag hittade i alla fall en att ställa iftån mig bilen på. Vid Norrsundsskolan som när jag var barn var lekis. Jag minns att jag gick där då. Sedan har det också varit högstadie och jag vet inte allt. Där fick bilen stå medan jag gick omkring och fyndade på Elmstanatta.

Med mig hem fick denna kasse följa som innehöll fem stycken en liters aspen bensin till gräsklipparen vid Mitt Sommartillhåll. Dessa fem en liters förpackningar var det Elmstanattapris på hos Järnia i Elmsta vilket var 99 kr för dessa fem flaskor. Vilket jag tycker var ett riktigt Elmstanatta kap...


/Ma


Liknande inlägg

Billig och enkel snigelfälla

Publicerad 2016-07-27 18:51:16 i Hem och trädgård,

 

 Nu tror jag att jag har hittat det optimala sättet att enkelt och billigt bli av med mördarsniglarna vid Mitt Sommartillhåll.  Jag har kanske inte jätteproblem av dem ännu. Men alldeles tillräckligt för att jag ska vilja ta till detta knep för att bli av dem.

 

 

Vad behöver man då för att bli av med dem. Åtminstone för ett tag. Det börjar med att man tar en urdrucken tetrapack av typen på bilden och till detta tar man sedan en öl som man helt enkelt häller i dem tomma tetrapacken. Jag hittade några öl hemma som sista förbrukningsdatumet hade gått ut på. De fick duga till detta projekt. Dvs mörda mördarsniglarna.

 

 
 Här ser man hur ölen tar plats inuti den tomma tetraförpackningen. Sen är det bara att leta efter en lämplig plats att lägga ut snigelfällan. Jag hittade en plats som jag tror är bra till det. För jag såg hur några av dessa slämiga kryp kom krypande i närheten.
 
 
  Sådär.Fixat och klart. Nu är snigelfällan utplacerad i sin miljö och nu ska den bara locka till slg sniglarna. Kolla gärna in den lilla trappan till upp till flaskhalsen på förpackningen. Allt för att sniglarna enkelt och smidigt ska hamna i ölen i tetrapacken och helt enkelt drunkna där.
  Nu kommer säkert någon djurvän och ropar Djurplågeri. Men jag tycker faktiskt att detta är ett av de humanaste sätten att ta livet av dem på. Det där med att klippa i sär dem som vissa rekommendera, tycker jag är lite väl plågsamt och att salta på dem likasså. Snigelbekämpningspreparat som man köper är hopplöst dyra och har man stora problem kan det snabbt bli stora summor.
   Så jag fick ta till detta billiga knep och om någon dag då sniglarna har druttat i ölen tar jag och sätter korken på förpackningen och slänger denna i soporna och agnar en ny. Måste bara komma ihåg att spara dessa förpackningar till detta. Men det går lika bra att använda t.ex mjölkförpackningar eller andra tetraförpackningar av samma typ. Jag tog den jag hade närmast till hands och det var den som syns på bilderna. Sen är den ju också fiffigt utformad att den skonar de där sniglarna som kommer dragande med sitt hus (snäcka) och de är ju inte av samma sort som våran glupska spanska skogsnigel även kallad mördarsniglen. Kanske kan eventuellt någon svensk skogsnigel som inte är lika glupsk som sina spanska kollegor få riskera att simma i öl också. Men det det är nog en bieffekt som man får leva med om man ska försöka få tomten snigelfri...
 
/Ma
 
 
 

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela