Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Bävern i Norrtälje

Publicerad 2012-03-31 20:17:52 i Regionalt,

  I Norrtälje hamn siktades det förrut en bäver. När jag läser webbupplagan av Norrtelje Tidning kan jag konstatera att den är kvar i Norrtälje och har förflyttat sig närmare centrumet av staden. Den har setts vandra runt i trakterna kring societsbron i Norrtälje. Än har jag inte lyckats få syn på den.  Men bävern verkar inte vara särskilt folkskygg.
  Den har tydligen sitt favorittillhåll i centrala staden i trakterna kring ån. Den här gången finns det dessutom en riktigt fin bild på bävern att beskåda i Norrtälje Tidning. Så har man inte sett en levande bäver förrut så är det nog stor risk att man får se en i Norrtälje, så som den verkar springa runt där. I webbupplagan av Norrtelje Tidning kan jag också konstatera att bävern tydligen engagerar Norrtäljebona mycket. Åtminstone om man får dömma av antalet kommentarer...

/Ma

Earth Hour

Publicerad 2012-03-31 13:54:22 i Allmänt,

   Nu är det snart dags för Earth Hour. Tillhör de som tänker släcka ned ikväll eller tycker Du att Naturskyddsföreningen bara är larv? I vilket fall som helst är det dags för Earth Hour ikväll.
  Det är inte många timmar kvar tills en stor del av oss släcker ned för en ljusare framtid. Hur ska vi då fira denna lördag, då vi släcker våra lampor och det blir kolsvart runtomkring oss, om vi inte varit förutseende och köpt hem sterarinljus och annat som hör Earth Hour till.
  Själv tillhör jag den skara som tänker släcka ned den där stackars timmen det handlar om ikväll. För vi gör ju det för en ljusare framtid. För energin som går till belysning är något som egentligen tycker borde utgöras av förnyelsebar energi. T.ex sol, vind och vatten...

/Ma

Liknande inlägg

Drömmer Du ha ett eget slott?

Publicerad 2012-03-30 19:35:53 i Hem och trädgård,

  Nu finns chansen att förvärva ett eget slott för den som drömmer om l det. Det kostar bara 29,5 miljoner att köpa Tullesbo slott som nu är till salu. Då ingår också en mordern hästanläggning. Själva slottet har tolv rum och av dessa är fem rum sovrum.
  Låter det intressant? Slottet ligger några kilometer norr om Övedskloster, i Sjöbo kommun, och har ägor som uppnår 22 hektar. Det är nära till både Malmö och Köpenhamn därifrån. Så nu kan den som vill bo praktfullt och drömmer om att ha ett eget slott köpa Tullesbo Slott.  
  Själv kan jag bara konstatera att jag inte har råd att köpa Tullesbo slott. Det är för dyrt för mig. Fast nog skulle det kännas mysigt med ett eget slott. För att inte tala om den häftiga adressen Tullesbo Slott. Det skulle vara någonting att få post till. 
  Fast sen tillkommer väl allt göra med fastigheten. Visserligen har den förra ägaren tydligen renoverat Tullesbo   Slott. Men det skall ju skötas också. Det hade tydligen 22 hektar mark också. Jag minns att jag en gång i världen tyckte det var jobbigt att sköta några hektar. Hur jobbigt skulle det inte vara att sköta Tullesbo Slott då. Det är bara att inse att jag nog knappast är rätt person för Tullesbo slott.
 Vem som står i tankarna på att köpa fastigheten vet jag inte. Men en sak är jag övertygad om och det är att vederbarande säkert kommer att få en hel del att göra med de markerna och de ytorna som följer med Slottet...

/Ma 
 

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela