Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Akta igelkotten i Valborg

Publicerad 2015-04-29 19:23:59 i Hem och trädgård, Natur och friluftsliv,

 
 
  Några som lever farligt imorgon är igelkottarna. De gillar ju som bekant att sova i lövhögar. Så nu får alla som eldar brasor se upp så de inte råkar elda upp någon av våra fridlysta igelkottar. För numera är igelkotten fridlyst oh ska skyddas. För imorgon är det ju Valborg och då ska man ju elda lövhögar.
Hur ska man då göra för att vara säker på att inte hysa en igelkott i lövhögen som man hade tänkt elda upp? Det bästa är faktiskt att helt enkelt flytta på lövhögen för då upptäcker man om det skulle finnas en igelkott där.
 Något man dessutom också bör göra är att höra sig för med Räddningstjänsten om det råder eldningsförbud. Det kan vara så att det trots att det är Valborgsmässoafton är eldningsförbud pga av att det är för torrt i markerna och brandfaran för stor. Dessutom bör man alltid anmäla sin brasa till Räddningstjänsten så att de har koll i var det eldas någonstans. Så vill man vara på den säkra sidan slå en signal till dem innan brasan tänds.
  Ingen igelkott i lövhögen och räddningstjänsten vidtalad. Då kan varborgsmässofirandet börja imorgon. En trevlig Valborg önskar jag alla mina läsare...
 
/Ma
 
Foto: Naturskyddsföreningen.se (tagit från FB)

Inte bara Sverige jagar ubåtar

Publicerad 2015-04-28 19:57:41 i Resor,

 
 
 
  Det är inte bara Sverige som jagar främmande ubåtar som kränker våra farvatten. Även i Finland jagas det främmande ubåtar. Närmare bestämt utanför Helsingfors. Där har Finland varningsbombat ett undervattensföremål. Så det är inte bara Sverige som bedriver ubåtsjakter. Nu har vårat grannland även börjat att göra det.
  Ett misstänkt föremål i vattnet har observerats av tre olika fartyg. Så de verkar ha ganska starka bevis för något finns där. Nu får vi se om Finland lyckas med det Sverige inte har lyckats med. Dvs visa upp denna främmand undervattensverksamhet. Men jag tror att deras resultat blir lika klent som vårat i det fallet.
  En sak som dock är säkert är att Finlandsfärjorna har fått ändra kurs pga denna ubåtsjakt då det pågår sökarbete i deras farled. Var exakt denna händelse som fått denna ubåtsjakt att starta vill inte finska försvaret tala om. De säger bara att exakt var händelsen inträffat vill finska försvarsmakten inte gå in på, men skriver däremot i ett pressmeddelande att det ska ha skett innanför Finlands territorialvatten och nära dess yttre gräns utanför kusten vid Helsingfors.
 Det verkar som någon är nyfiken på även hur Finland ser ut under vattnet och förut var det på Sverige. Har de kanske tappat intresset för Sverige nu och riktar in sig på vårt grannland Finland. Jag bara undrar vad är de nykna på och varför är det de? Men de kanske förberder sig inför något stort. Vilka det är som ligger bakom vill jag inte ha några teorir om. Men jag är inte helt säker längre på att det är Ryssland pga att Finland tillhör väl Warsapakten om jag inte misstar mig. Så nu får jag ta mig en funderar på vilka jag tror kan ligga bakom detta...
 
/Ma
 
 

Liknande inlägg

Bubble Ball

Publicerad 2015-04-27 19:07:57 i Sponsrade inlägg,

 
   Nu har det kommit en ny eventaktivitet som kallas Bubble Ball. Det innebär att deltagarna tar på sig en jättelik bubbla för att sedan spela fotboll mot varandra. Bubble Ball har blivit jättestort för att för bara några år sedan har varit helt okänt. Det uppfanns 2011 av två norrmän och det har nu spridit sig lavinartat genom världen och även till grannlandet Sverige.
  Det rekommenderas att man är minst 8 deltagare och däröver för att spela Bubble Ball. Bubble Ball verkar vara  något för alla. Ännu har jag inte testat Bubble Ball även om det verkar vara väldigt kul. Det verkar vara något som uppskattas av de flesta. Det lär också passa på alla slags event som t.ex Möhippa, svensexa, företagsevent, lagavslutning, kickoff eller teambuilding för att nämna några, så tillfällerna för att spela Bubble Ball lär vara många.
  Desto mer jag har tagit reda på om Bubble Ball får mig att förstå varför detta har blivit så populärt. Det är helt enkelt så att folk tycker att detta är jättekul och alla verkar kunna vara med. Två saker som gör att det kan uppskattas av de flesta.
  Det lär vara som att spela fotboll med en jättelik bubbla som gör att man slipper allt det där tråkiga med att slå sig och annat som hör där till. Bubblan lär ju ta emot om man skulle ramla vid någon tackling eller dylikt, så skaderisken lär nog vara liten. Så nu är det dags för Sverige att bli ett Bubble Ball spelande land och ta efter resten av världen dit detta har spridit sig...
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela