Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

SD-politikernas krimminela förflutna

Publicerad 2014-06-30 19:10:48 i Nyheter,

   Nu har det kommit fram att den som är satt att granska SD-kandidaters lämplighet, har själv mörkat ett brottsligt förflutet. Han dömdes 1990  dömdes han till två års fängelse för grov stöld och bedrägeri efter en serie inbrott. Han har senare efter det dömts till skyddstillsyn för andra brott. Trots detta intygade han på partiets vandelförsäkran att han inte varit straffad.. Visserligen säger SDs presschef att detta inte är några nya uppgifter utan de har kännt till uppgifterna.
 Jag kan låta bli att undra hur karln kan intyga på partiets vandelförsäkran att han inte varit straffad, när han har suttit i finkan. för sina tilltag  Det framstår som lite märkligt. Men det är ju så mycket annat som märkligt med SD, så det är nog som det ska vara i detta underliga parti, som för mig framstår som mera underligt desto närmare man granskar det.
  Detta är nog bara en av deras underliga syn på saker. Det finns fler, den mesta kända är ju syn på invandring och invandrare, men granskar man partiet ännu närmare så framkommer ännu mera udda synpunkter. SD är inget vanligt parit det är en sak som jag har kommit fram till och att det med SD-kanditaternas lämplighet granskas av någon som har suttit i finkan säger något om hur de ser på en del saker. Samtidigt som partiet säger sig värna om lag och ordning. Nonsens. Det gäller i så fall bara andra än de själva. Det ser man ju i detta fall..
 
/Ma

Bilbränder igen

Publicerad 2014-06-29 20:39:06 i Regionalt,

  Nu igen läser jag att de har ägnat sig åt att bränna en bil vid Ledinge pendlarparkering. utanför Norrtälje Jag tycker det inte var länge sedan det brann sist där. Minns också att en person som jag känner fick sin bil uppeldad där. Så nu är det tydligen att bilvandalerna är på gång igen. Bäst att akta sig för att använda den parkeringen. Det verkar farligt. Åtminstone för bilen. Kanske även för ägaren om man nu skulle råka få syn på någon som tänder på där. Man vet aldrig.
 En sak är dock säker jag kan inte förstå vad det är som får folk att vilja elda upp bilar på detta vis. Att bilar stjäls har jag mera förståelse för, även om jag inte försvar det. För någon försvarsbar handling är det inte. Men varför ska det eldas bilar än här och en där i vårat avlånga land. Protest säger några. Jag förstår inte vad de protesterar mot, de som gör på detta vis.
  Jag förstår överhuvudtaget inget av detta meningslösa sysselsättning. Det verkar som om folk numera sysselsätter sig med det ena mest meningslösa och kostsamma sysselsättningen än den andra. Kostar det inte deltagarna själva något så är det samhället som får betala och oss övriga. Kan inte dessa vandlarer hitta på något meningsfullare att göra än att bränna bilar. Tyvärr verkar det inte som det. För hur kan det annars komma att det ännu inte har blivit något slut på detta okynne...
 
/Ma
 
 

Liknande inlägg

Skarvöarna

Publicerad 2014-06-28 17:25:00 i Natur och friluftsliv,

 
  Varför ser vissa öar i skärgården ut som ovan. Orsaken till att dessa öar som denna ser ut så här har att göra med en fågel som häckar där. Storskarven.Skarvarnas spillning består till stor del av frätande ammoniak.Detta gör det svårt för växtligheten i närheten av skarvkolonin att klara sig.
  Därför tar Skarvkollonier ofta helt över små öar  som denna, vilket man kan se konsekvensen av. Skarvkollonierna känns igen  av döda träd och brist på annan växtlighet. Om skarvarna försvinner därifrån omvandlas ammoniaken till nitrat vilket fungerar som gödsel och då återfår ön  snabbt sin växtrlighet. Någon annan förklaring än denna naturliga förklaring finns inte. Det är skarvarna som har orsakat detta. Det har inget med miljöförstöring och att människan skulle vara boven i det hela. Boven är helt enkelt Storskarven som man också kan se sitta i de döda träden om man tittar efter. Men det verkar som om en del av skarvarna kanske har lämnat dessa öar, för de såg ut att ha betydligt mycket mera växtlighet nu än när jag åkte förbi dem förrut. Så det är kanske inte lika gott om dem som förr...
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela