Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Veckans Fototriss

Publicerad 2013-03-31 17:00:52 i Fototriss,

                     
 
   Nu är det dags för veckans Fototriss. Temat för veckans Fototriss är MIN PÅSK. På detta tema har jag valt tre bilder med några för mig typiska påskattribut. För hur ska fira påsk utan detta? Jag brukar alltid ha litegrann av detta när det är påsk. 
 
 
  Första bilden får bli av något som jag tycker är typisk förrätt till påsken. Dvs sill och ägg samt den obligatoriska påskmusten. En typsik påskförätt.
 
 
 Andra bilden får bli en bild av de tradionella påskäggen. Ägg är ju något som förbrukas mycket till påsk i alla former. 
 
 
Sista bilden får bli en bild av påskriset med sina tradionella påskprydnader och sina karaktäristiska påskfjädrar. För att titta på mera bilder av andra bloggares bilder på temat MIN PÅSK klicka in till FOTOTRISS...
 
/Ma

Sommartid!

Publicerad 2013-03-30 18:22:02 i Allmänt,

  Inatt är det dags för sommartid. Dvs nu är det dags att ställa om klockan inatt. När klockan blir två ska den dras fram en timme. Så inatt kan vi känna oss bestulna på en timme. Jag känner mig redan som om någon tänker stjäla en timme av min påskledighet. Jag inte alls nöjd med det och är fortfarande en stor kritiker av detta dumma påhitt som kallas sommartid. Tvi, är nog vad jag kallar det. Jag fullständigt avskyr detta med att ändra klockorna bara för att några styrande har kommit på den iden. Jag inte nöjd med detta och ser helst att de slopar detta. Men får väl finna mig i eländet sommartid.
Inte nog med att de vill att man skall vara uppe till klockan två för att ändra på klockan, ifall man nu inte är uppe till klockan två. I annat fall får man försöka med att ställa om klockorna innan man går och lägger sig alternativt ställa om de dagen efter. Bara det där med att komma ihåg att det är sommartid är hopplöst. Just nu hoppas jag bara att jag inte glömmer bort att ställa om dem. Så det går bra att påminna mig imorgon om detta också. Visserligen ställer säkert mobilen och datorn om sig. Sen har jag tyvärr ett antal andra klockor som jag nog måste ställa om själv misstänker jag. De brukar vara de som är besvärligast. Min gamla klockradio tror jag nästan är värst i det fallet. Den brukar inte gilla att man ändrar tid på den. Den blir så besvärlig då. 
  Så det är inte bara jag som inte gillar sommartid. Även en del gamla klockor tycker att det är besvärligt. Men det är ingenting i jämnförelse med när man ska gå över till vintertid. Det är ju ännu värre. För då drar man ju inte fram klockan en timme, utan då skall den tillbaka en timme och det medför ju att en del klockor med gamla urverk måste dras fram ett helt dygn och är det sen så att de har datum och månad i sig också, så blir man tvungen att dra fram dem ett helt år. Urjobbigt och urlöjligt. Fy vad jag hatar sommartid och vintertid samt allt besvär den för mid sig...
 
/Ma

Liknande inlägg

Facebook ska släppa egen mobil

Publicerad 2013-03-29 17:00:57 i Allmänt,

 
 
  Nu har det tydligen blivit dags för Facebook att släppa en alldeles egen mobilmodell. Den ska operativssystem som liknar Android. Några av funktionerna somdet ryktas ska  finnas i telefonen är utökad integration av chattfunktionen Messenger och att man ska kunna dela saker på Facebook, var man än befinner sig i operativsystemet. 
  Så nu har Facebook gett sig in och konkurrera i mobilvärlden. Snart kan man nog inte använda sig av en vanlig mobil om man vill facebooka i mobilen, utan blir hänvisad till så kalllade Facebookmobiler. Detta var verkligen ett smart drag av Facebook. Vad kommer härnäst efter det? Facebookdatorn? I så fall kanske de övriga datortillverkarna kan överleva, men de får väl sikta in sig på Företagen i så fall. För hur många företag klagar inte över sina anställdas Facebooksvanor. Det är åtskilliga. Speciellt vanligt är det i den offentliga sektorn. Där lär ju de anställda spendera åtskillig tid på just Facebook. 
  Så nu med denna kommande lansering av denna Facebook mobil, så är de nog bara en liten början. Snart har nog Facebook tagit över både mobil och datormarknaden gissar jag. För alla har ju Facebook numera. Även jag..
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela