Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Fyndet av en handgranat

Publicerad 2017-02-27 14:22:28 i Allmänt, Nyheter, invandring,

  Förra året var jag tvungen att besöka Kista. Ett möte jag inte gärna gör om. För vad var det första jag såg när jag slängde en blick på marken. Jo, patronhylsor. Så de där som säger att det bara är skitsnack om dessa problemområden tror jag inte smack på. 

  Att det idag hittades en handgranat i en papperskorg förvånar mig knappast. För det verkar inte hjälpa att polisstationen ligger alldeles intill. Buset verkar gilla att hålla till där och som vit kvinna är man inte uppskattad där. Det var något som jag blev varse om. Tur för mig blev det mitt enda besök där och jag hoppas verkligen att jag inte behöver åka dit igen.
  För där verkar det vara redan vilda western om ser sig lite runt. Så ser man snabbt både det ena och det andra beviset på att bovarna huserar runt ordentligt där. De lämnar tydliga spår efter sig. Så morgonens fynd av en handgranat i en papperskorg gjorde mig knappast särskilt överraskad. Tvärtom förstärkts min syn på Husby och omgivningen där runt som problem områden. 

/Ma

Handgranat i papperskorg

Sverige saknar färsk brottsstatistik

Publicerad 2017-02-25 17:40:53 i Allmänt, Nyheter, invandring, politik,

  Efter den tids debatt som har varit och som började med att polisen Peter Springares Facebooksinlägg. För att sedan följas av nationalekonomen Tino Sanandaji nyutkomna bok. Så är det bara att konstatera att Sverige saknar aktuell forskning på huruvida invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken eller inte.

 Den statistisk som finns lär vara ifrån 2005 eller ännu längre tillbaka. Det är mycket som har hänt sedan dess. Så jag tycker verkligen att de vore på plats att ta fram ny aktuell statistik på detta område. Men det är väl alltför optimistiskt att hoppas att den statistiken ska komma före valet. 
  För jag tror att det blir svårt att komma tillrätta med de problem som finns i det inte finns ett korrekt underlag som pekar ut var finns och vad det är för faktorer som orsakar dessa problem. Man kan inte bara sitta och gissa vad problemet är och sedan vidta åtgärder mot det somman tror är orsaken till det. Visst,  har man tur och rätt i sina åtaganden, så har man ju sparat in ett antal kronor, men är det fel så har man istället gjort problemet värre. Så jag anser att det omgående bör fixas en ny Brå utredning med syfte att ta fram statistik om hur invandringens brottsligheten ser ut gentemot den svenska...

/ Ma


Invandrare och brottslighet

Liknande inlägg

Smart målartips

Publicerad 2017-02-24 19:21:42 i Allmänt, Hem och trädgård,

  Jag brukar ju hålla på och fixa hemma. Med både färg, tapeter och diverse annat. Idag dök det upp ett mycket fiffigt knep i mitt Facebook flöde.

 Det är ju faktiskt så att det är bland det besvärligaste som jag vet att göra rent målartråget efter användning. Jag har testat åtskilliga sådana där engångsartiklar som man ska lägga i tråget. Men endadera passar de inte som de ska eller så är de dyrare än själva måkarrullen och nytt tråget tillsammans. Dvs knappast lönt att köpa eller så har jag helt enkelt glömt bort att köpa det inför ommålningen.
Men här delar jag med mig av en video från Vi i villa och jag måste säga att folie har man ju nästan alltid hemma och att få till passande form på den är inte särskilt svårt. Kolla in länken hur man gör för att göra rent målartråget lätt och enkelt...

/Ma


Länk till rengöring av målartråg

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela