Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

SDs förslag på ny invandringspolitik

Publicerad 2013-09-30 17:38:22 i Nyheter,

  Nu har SD presenterat sin nya invandringspolitik. Som alla väl vet, vill de kraftigt begränsa invandringen till detta land. Men de gjorde faktiskt en sådan som mig förvånad. De tänker faktiskt låta hela 10% invandra till Sverige till år 2025. Jag hade gissat att det skulle bli totalstopp samt att de skulle försöka bli av med alla de som vi har här. Nej, det verkar faktiskt inte riktigt så illa.
  De anser helt enkelt att vi inte har råd med mera invandring och att deras förslag skulle spara cirka 118 miljarder de närmaste fyra åren. SD  också att föreslår bland annat att anslagen för integrationsåtgärder minskas med drygt tre miljardar. Så de som redan är här och behöver intregreras i det svenska samhället skall det sparas in på. Alltså mindre svenskundervisning till invandrarna, så att de lär sig ännu mindre svenska. Tycker ibland att svenskan hos invandrarna är bedrövligt dålig. Det lär ju knappast bli bättre med detta förslag. Fast detta kanske bara gäller de nyanlända. Men vad skall de göra med alla dessa invandrare som har varit här i massor av år och knappast kan någon svenska? De om några borde väl det vara dags att försöka intregreras i det svenska samhället, om jag förstår SDs politik rätt.
  nnFörr trodde jag att det var utvisning som gällde för dem också. Men efter att ha läst denna SD budget är jag långt ifrån lika säker. Men en sak är dock säker Sverige som invandrarland lär det nog stopp för om SD får som de vill..
 
/Ma

Jag minns U137

Publicerad 2013-09-29 19:28:05 i Allmänt, Natur och friluftsliv,

 Nu har det framkommit att Sovjet har detaljkartor över många av våra orter. Det kom inte som någon överraskning för mig. Det har jag länge misstänkt. Kartorna är dessutom mycket bättre än våra egna. De som har gjort dessa kartor är inga andra än det sovjetiska specialförbanden Spetsnaz som blev ett begrepp i västvärlden under det kalla kriget. I Lars Gyllenhall, miliärhistorisk författare och Joakim von Braun, underrättelseexperts nya bok "Ryska elitförband", som är utgiven på förlaget Fischer & Co, visar de hur de sovjetryska spetstrupperna utvecklats de senaste 100 åren och det är en ansenlig utveckling.
  Sverige har aldrig lyckats fånga någon spetsnaz-soldat tots att de säkerligen har funnits på svensk mark. Den enda gången Sverige har lyckats med något i den stilen var vid det sensationella fallet med den sovjetiska ubåten U137 som gick på grund i Karlskrona skärgård den 27 oktober 1981. Annars finns såvitt känt inga publicerade bildbevis för sovjetisk närvaro på svensk mark. Även om jag är säker på det har vait sådan.
  För när läser i Expressen om hur en svensk officer i trakterna kring Mitt Sommartillhåll på ett mystiskt vis mötte en grodman när han skulle ta sig ett dopp i havet. Grodmannens utrustning var av allt att dömma av sovjetiskt ursprung. Jag blir inte heller förvånad när jag läser om detta, för dessa trakter är och har varit intressanta i Sovjet. Fast man kan ju trösta sig med att det verkar som om det var ett antal år sedan dessa spetznas figurer operade på vår mark eller är det så att de fortfarande gör det. I vilket fall som helst verkar boken intressant för den som minns ubåt U137 och inte är fullt övertygad om att Sovjet fullständigt struntar i detta land som kallas Sverige...
 
/Ma

Liknande inlägg

Inte bara polisen registerar romer

Publicerad 2013-09-27 18:20:21 i Nyheter,

  Nu har det framkommit att det inte bara är polisen som ägnat sig åt en omfattande registering av romer. Detta har bland annat även Stockholms stad ägnat sig åt. Där har de så sent som 1996 haft en kommunal ziegnarsektion! Dessutom skall denna sektion har besökt ziegnarna i sina egna hem och kontrollerat dem. Ziegnarsektionen har katogeriserat dem och kodat dem med beteckningar som ”Z” och ”halv Z”. Den som levde med en rom men själv inte hade romskt ursprung fick stämpeln ”icke Z’. Så det där med rasbiologi måste nog ha varit populärt ända fram 1996, fast att det officiellt hävdas något annat. Åtminstone när de det gäller ziegnarna har det varit poppis. Det finns många hundra, troligen tusentals romer registrerade och kategoriserade i Stockholms stadarkiv. Visserligen är uppgifterna sekressbelagda, men de finns där ändå.
  Hur det står till hos andra kommuner har jag ingen aning om, men jag gissar att det nog är ungefär likadant och att det kanske finns de kommuner som har fungerande zigenarsektion hos sig också. Inte otänktbart alls, med bakgrund till det som nu framkommit. Fast det är nog inte bara ziegnare som har registeras av myndigheterna, utan också en hel del andra folkgrupper. De finns nog register om både det ena och andra i sitt slag ute hos myndigheterna. Jag väntar med spänning på nästa avslöjande om nästa skandallösa och intregritetskränkande registering hos våra myndigheter. Jag har mina misstankar om vilka grupper som kan komma att omfattas av den. Många av våra gamla fördommar lever kvar ännu....
 
/Ma
 
 
 

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela