Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Vårt sårbara samhälle...

Publicerad 2011-11-30 19:47:00 i Nyheter,

 Än en gång har vårt samhälles sårbarhet visat sig. Denna gång är det datorerna  som sköter tidsbokningen hos Bilprovningen. Inte roligt för den som har en besiktningstid och är ute i sista minuten, som tur har jag lite kunskap om en Bilbesiktningsstation som ligger inom körbart avstånd som man besikta bilen via drive-in. (Om de nu har kvar det fortfarande, de hade det förr).  Några som drabbades av samma datorhaveri var Apoteket AB som inte kunde distrubera recepten till sina kunder. Detta tror jag faktiskt var av värre kaliber än Bilprovningen. Men båda företagen är att betrakta som samhällsviktiga funktioner. För hur skall vi medborgare klara oss utan att kunna ta ut våra mediciner och besikta våra bilar. Köra omkring med obesiktad bil är ju olagligt. Men tänjer man lite på moralen så kan väl strunta i att bilbesiktiningen och säga det till polisen om man hamnar i en kontroll. Värre är det med medicinen som man måste ha ut från Apoteket och det inte fungerar.
  Hur står det till med våra datorsystem och deras backuper. Det snackas så mycket om att man måste ta säkerhetskopior på det man gör på nätet och man ska ha ett fullgott virus och attackskydd, men detta verkar inte gälla de som har hand om våra samhällsviktiga dataserverar. För hur kunde då en sådan här sak inträffa. Den borde ju ha avhjälpts ganska snabbt i annat fall...

/Ma

Smilyes till Bloggen :)

Publicerad 2011-11-29 19:27:53 i Allmänt,

  Brukar Du använda Smileys i blogginlägg? Förr när jag hade min blogg på Metrobloggen använde jag smileys lite då och då. Nu när jag har haft min blogg här på Blogg.se har jag upptäckt att jag saknade den funktionen. Men när jag idag kollade in forumet Bloggdesign.nu hittade där bland annat en enkel kod som gjorde att jag fick tillgång till de smileys som jag är van från gamla Metrobloggen att ha.
  Där fanns de ju att tillgå uppe i verktygsfältet. Nu har jag dem automatiskt om jag skriver vissa tecken kombinationer. Dvs de gamla vanliga kombinationerna. Ibland har jag kännt det lite konstigt att vara utan dem. Jag är ju van sedan förr att de skall finnas där, när jag har lust att stoppa in dem i ett inlägg som en prydnad eller att avsluta inlägget med dem. 
  Bloggdesign.nu har också en massa andra kul saker på sin sida. Den verkar jättekul om man vill fixa till sin design på  bloggen och en massa andra saker som jag har lust att lära mig också... ;)

/Ma

Liknande inlägg

Psykutredningen om Utøya mördaren

Publicerad 2011-11-29 18:21:06 i Nyheter,

  Anders Breivik var psykiskt sjuk när han begick dåden på Utøya har nu slagits fast. Han kommer dömmas till psykisk vård står det nu klart. Diagnosen han har fått nu är paranoid schizofren. Denna diagnos innebär att han inte kan dömmas till fängelse, utan kommer att få rättspsykiatrisk vård.
  Detta var för mig inte förvånasvärt. Redan första gången när jag hörde talas om vad karln hade gjort, tänkte jag att han kan inte vara psykiskt frisk som klarar av att begå detta fruktansvärda illdåd. Anders Behring Breivik var psykiskt sjuk under gärningarna och under rättpsykiatrikernas undersökning av honom.
Därför kan han nu inte dömas till fängelse eller förvar – men däremot till tvångsvård under resten av hans liv. Vilket nog straffet blir för de handlingar han har begått. Samtidigt finns det de som hävdar att Breivik har utsatts för sexuella övergrepp som barn. Vilket skulle kunna förklara hur han drabbats av denna psykiska sjukdomstillstånd. Men ända tycker jag nog att karln skulle kunna få ett fängelsestraff uppepå detta, om han nu lyckas bli friskförklarad innan en vanlig fängelsedom skulle ha släppt ut honom. För att han skall ha sitt straff för det han har gjort tycker jag är rimlig och hur länge han kommer att tvångsvårdas är ju osäkert. Det finns ju folk som har tillfrisknat snabbt som attan, med andra aldrig har tillfrisknat. Så det där med tvångsvård vet jag inte om det vore riktigt rätt egentligen. Men vad han får för straff återstår att se. Nu är åtminstone denna del av processen klar och med det slogs det fast. Karln var inte psykiskt frisk. Men att de inte kom på det förr och vårdade honom för det. Då hade denna hemska händelse kunnat undvikas. För läser man vad de kommit fram till så verkar det ha funnits åtskiliga signaler som sagt att det inte stod rätt till hos karln...


/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela