Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Det ryktas om....

Publicerad 2015-01-30 19:44:12 i Allmänt,

  Det ryktas nu om att även Jan Björklunds dagar som ledare för folkpartiet snart är slut. Igår gav ju Göran Hägglund beskedet om att han slutar som partiledare för KD. Vid valnatten berättade ju Fredrik Reinfeldt att han skulle avgå. Det verkar ha spridit ringar på vattnet. Även partiet som inte säger sig ha så mycket annat att komma med än Stoppa Invandringen har fått ta del av det i och med att deras Jimmy Åkesson har blivit sjukskriven.
  Nu kan de ju knappast sitta tillsammans och försöka hitta på något sätt att hålla ihop oppisitionen. De har väl nog med at hitta sina nya partiledare till sina partier. Den enda som inte verkar ha drabbats av det hela ännu verkar vara Annie Löööf men har en känsla av att det nog inte dröjer så länge innnan även hon tillkännager att hon ska avgå från sitt jobb som Centerpartiledare.
  Så det är nog en rykande åtgång på partiledare på den borgliga sidan. Vad de nu ska ägna framtiden till är svårt att sia om. Men de kanske redan har någon plan som de har gjort om ihop. Nu återstår att se vad de ska bli av dem. Jag är ganska säker på att vi snart får se dem ta sig an något annat. Frågan är bara vad....
 
/Ma

Ytterligare en partiledare som avgår

Publicerad 2015-01-29 19:47:04 i Allmänt,

  Nu har ytterligare en partiledare meddelat sin avgång. Den senaste i den skaran är nu Göran Hägglund (KD). Någon som det kom som en överraskning för var för var den före detta statsminstern Fredrik Reinfeldt. Han verkar inte ha haft någon som helst aning om att Göran Hägglund planerade att avgå precis som han själv gjorde för ett antal månader.
  Kanske har Alliansens valförlust gjort att de gamla Alliansledarna fått nog och ser sig om efter någon annan sysselsättning. För det är inte många av de gamla Alliansledarena kvar. Jag tror att det är Annie Lööf och Jan Björklund som är kvar av den gamla Alliansens ledare. Det är nog bara att konstatera att de inte trivdes i rollen som oppisition.
  Det verkar också som om det är snabb åtgång på partiledare. Det var bara för i tiden som de gamla partiledarna satt där länge och väl. Nu verkar det snarast om de när de har blivit riktigt välkända för att leda ett parti ska bytas ut.
  Vem är då den som kommer att efterträda KDs Göran Hägglund. Ännu är nog knappast svaret giviet även om det ryktas en del om det. Någon som det ryktas om kan göra det är Lars Adaktusson. Någon som det också spekuleras om är Ebba Busch Thor som är kommunalråd i Uppsala. Vilken jag känner till ytterst lite om. Även en annan kvinna har nämnts som kandidat och det är deras gruppledare i riksdagen Emma Henriksson. Så det är nog ganska osäkert om vem de kommer att välja och det kan nog även finnas fler kandidater än de som är uppräknade här.
 En sak är dock säker och det är att Göran Hägglund har gjort sitt som partiledare för KD och nu får någon annan ta vid. Vem denne person är är dock ännu inte avgjort. Men vi lär väl få se vem det blir framöver...
 
/Ma

Liknande inlägg

Kommunen svartbyggda parkeringsplats

Publicerad 2015-01-28 19:14:26 i Regionalt,

  Nu har det uppdagas att Norrtälje kommun har en svartbyggd parkeringplats inte långt ifrån Busstationen i Norrtälje. Det är tre år sedan bygglovet gick ut och fortfarande används parkeringsplatsen. Mest av folk som pendlar med bussarna till och från Norrtälje.
  Det lustiga i det här är att det är Gatu- och parkavdelningen som har anlagt parkeringen. Samma avdelning har också ansvar för att reglerna kring detta följs och nu kan de belagda med byggsanktionsavgift pga att parkeriingen finns kvar. Den borde ha varit borta för tre år sedan. Dessutom har det lämnats in en anmälan om svartbygge om den aktuella parkeringen. Så nu kan man säga att Gatu- och parkavdelningen är i blåsväder. Som om det inte vore nog med detta, så är en del av parkeringen också uthyrd till privata aktörer. Så det blir nog inte helt lätt att få rätsida på detta.
  Det är bara att konstatera att det i denna kommun går bra att slå upp ett svartbygge. Kanske hade Gatu- och parkavdelningen hoppats på att det skulle gå så lång tid att parkeringen helt enkelt skulle hamna inom tidsramen att den skulle få bli kvar ändå.
  Men så lär nog knappast bli fallet med denna parkering, även om det saknas parkeringsmöjligheter i dessa kvarter, så har nu någon lämnat in en anmälan om svartbygge och då måste det tas itu med denna och detta innebär nog med stor sannorlikhet att parkeringen snart är puts väck. Så kan det gå om man bygger svart. Till och med för en kommun som Norrtälje...
 
/Ma
 
 

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela