Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Malmöbornas dubbelmoral orsak till situationen

Publicerad 2015-07-31 17:39:41 i Nyheter,

  Har Malmöborna lite att skylla sig själva för dagens situation i Malmö? Är det kanske så att den genomsnittlige Malmöbon är en person som gärna köper smuggelciggaretter och smuggelsprit och på de viset göder de krimminella ligor som härskar i Malmö. Det finns de som menar att så är fallet. I ett veckobrev med avsändaren Folkets Park skriver chefen om den mänskliga dubbelmoralen vilket innegär att  den som förfasar sig över de kriminella för att i nästa stund köpa svartsprit, ­marijuana och smuggelcigaretter egentligen borde inse att vederbörande är med om att finansierar en del av den kriminella världen  och den som är det får också vara ­beredd på den andra som den kriminella världen för med sig.
  Detta är nog lite utav vad som inte bara gäller för Malmö och skulle säkert kunna skrivas av många andra företrädare för andra ställen än Malmö Folkets Park. För detta är något som faktiskt väldigt få tänker på egentligen då skaffar sig smuggelsprit och smuggelcigaretter. Det är faktiskt den kriminella världen man göder då och börjar väldigt många göda den kriminella världen, så skulle nog även den lilla landsända som jag bor i se väldigt annorlunda.
  Men är nu malmöborna så mycket mer benägna än andra att köpa smuggelciggaretter och smuggelsprit? Jag vet inte det, men läser man Aftonbladets krönlika kan man nog få intrycket att den genomsnittlige malmöbon är mer benägen till det och borde tänka över sitt eget handlande och försöka bidra till ett lugnare klimat i Malmö. För Malmö har ju bliivit en riktig pangstad på sistone. Där det skjuts och smälls handgranater stup i ett. Så om man får tor den denna krönika så är det dags att uppfostra Malmöborna på ett plan för ett tryggare Malmö.
  Kanske är det dags att de försöker ta tag i sina problem där. För att de har problem är nog inget som de kan dölja. Kanske detta som man kunde läsa i Malmö Folkets Parks nyhetsbrev är början på ett tryggare Malmö. För som det är nu undrar jag faktiskt om Malmö egentligen tillhör Sverige eller om vi håller tappa bort den landsändan eller om Malmö på något vis inte vill tillhöra Sverige längre? Vad är det annars som gör att det skjuts och smäller hej vilt i den landsändan. Tydligen har folk där inte fått lära sig vad det är som gör att krimminella grupperingar kan få sådant fäste i sådan stad. Men det kanske dags för dem att inse det nu och göra något åt det. Åtminstone enligt Aftonbladet och tyvärr ligger det nog en del sanning i det är jag rädd för. Malmöborna har nog själva bidragit en del till detta. Både på grund av okunskap och sökande efter spänning mm.
 
/Ma
 
 

Dyrt att fiska på försvarsområde

Publicerad 2015-07-30 17:10:25 i Natur och friluftsliv, Regionalt,

  Det kan bli dyrt att fiska på militärt försvarsområde. Det fick två män erfara, trots att det varken handlade om sabotage, spioneri eller terroism utan bara två stycken personer som tänkte pröva fiskelyckan. De hade begett sig till Väddö skjutfälts lägerområde och där parkerat sin bil. och sedan tagit sig till fots till lägerområdet, där det råder permanent tillträdesförbud. Trots att det fanns varningsskyltar uppe och en blinkande lampa som betyder att skjutning pågår så förstod inte männen att det var förbjudet att vistas där.
  Det dök upp en militär som upplyste dem om att det rådde permanent tillträdesförbud på området och de ombads visa legitamation. Föga skulle de tro att det senare skulle kallas till Berga örlogsskola för förhör med militärpolisen en månad senare och detta skulle sedan mynna ut i att de fick böter på 11 600 kr och inte en endaste fisk hade lyckats fånga under den fisketuren. Kan inte kallas annat än ett riktigt bottennapp för dem. Men jag trodde att de flesta var medvetna om att militärtområde som är skyltat är förbjudet för obehöriga att vistas på. Det är inte vem som helst som får vistats på LVSS, Väddö Skjutfält eller Ytterskär som vi i ortsbefolkningen brukade säga. Det är nog knappast alla som är fastboende där som har varit där, även om jag har varit där. Det brukar bli dyrt för dem som upptäcks där och det fick dessa herrar erfara...
 
/Ma
 

Liknande inlägg

Ubåtsvraket

Publicerad 2015-07-29 18:56:48 i Natur och friluftsliv, Regionalt,

   Nu har platsen för var ubåtsvraket ligger blivit lite mera känd. Förrut var det ju en massa hysch,hysch om det. Men verkar det som om platsen ska vara någon stans i skärgården utanför Väddö. Dvs utanför den kärgården där jag har Mitt Sommartillhåll. Någonstans i havet mellan Svartklubben utanför Singö och Arholma lär ubåtsvraket som har blviit sån medierabbalder om.
  Jag har nog knappast förut varit med om detta. Först var det en mordern miniubåt som sedan förvandlades till ett närmare 100 år gammalt ubåtsvrak. Det är bara att konstatera att det inte går att lite på våra medier och att de skriver precis vad de vill och det gör väl i och för sig jag med, så länge jag följer de regler som är uppsatta för den bloggportal som jag har denna blogg på.
  Så jag skriver att jag aldrig förr har varit med om att ett närmare hundra år gammalt sak kallats för mordern. För då kanske Mitt Sommarhåll också skall klassas som mordernt. Det är också uppfört i den tidsepoken. Jag visste inte att dessa saker är att beteckna som morderna.
  I mitt tycke så verkar ju ubåten vara mycket omordern om den ska ha legat där närmare 100 år på nacken För den måste ju ha tillverkats ett antal år innan. Så det där mordern utformning är nog en sak som vissa inte är riktigt haja på när det gäller undervattensfarkoster. Speciellt inte om de hör de hemma i vårt forna grannland i öster...
 
/Ma
 
 

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela