Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Rökförbudet tio år i år

Publicerad 2015-05-31 18:34:21 i Allmänt,

  Nu nalkas det nya rökförbud. Sedan förrut är det ju förbjudet att röka på krogen, Det är faktiskt tio år sedan detta infördes och nu pratar de om att införa rökförbud även på uteserveringarna och därtill också på lekplatser, sportanläggningar och stationer i kollektivtrafiken.
  Dessutom ska det se söver möjligheterna att införa ett "exponeringsförbud mot tobaksprodukter" och "neutrala tobaksförpackningar". Några som redan har infört neutrala tobaksförpackningar är Australien. Detta infördes 2012 hos dem och nu vill de styrande att vi ska ta efter. För det är så att en majoriet av ledamöterna i Riksdagen vill att detta ska bli verklighet och folkhälsominstern har tidigare tillsatt en utredning om detta och denna utredning ska vara klar senast mars 2016. Så vi kan väl förvänta oss att det kommer ett utökat rökförbud straxt därefter.
  Så detta kanske är sista sommaren man ser någon blossa på en uteservering eller stå att röka medan de väntar på bussen eller likande. För detta kan vara förbjudet nästa sommar. Vore det inte ide att de iställer för att hålla på och fjanta sig så här, tog i rejält från första början och totalförbjöd rökning och tobaksprodukter. Det verkar fakstiskt löjligt när de håller på och fjantar sig med sådana förslag. Det är ju totalt överens om att tobaksrökningen ska bort och då kan väl passa på lagstifta bort den när de ändå är igång istället för att larva sig så här,. Det är väl bara dem att totalförbjuda rökningen och rökarna är ett minne blott och skulle det nu inte hjälpa med totalförbud så är det väl bara att klämma i med böter och varför inte ännu hårdare straff om de nu vill bli av med rökarna.
  Fast vid närmare eftertanke tror jag att detta förslag med nya rökföbud bara är ännu ett sätt för stadskassan att spara pengar. Mindre med rökare, mindre kostsamma behandlingar för sjukhuset och i slutändan friskare befolkning. Så det finns nog orsaker till att de vill hejda tobaksrökningen i detta land och nu ska vi snart bli som i Australien, där rökarnas cigarettpaket ser likadana ut och förvaras bakom disk...
 
/Ma

Dålig hemspråksundervisning i förskolan

Publicerad 2015-05-28 17:51:10 i Allmänt,

  Nu har Norrtälje Kommun fått föreläggande för dålig hemspråksundervisning i förskolan. Där hävdas att personalen saknar kompetens att stödja flerspråkiga barns språkutveckling i både modersmålet och svenska. Dessutom tycker Skolinspektionen att det är för stor skillnad mellan förskolorna. Därtill krtiseras även kommunen för att det är för dålig dokumentation. Den usla dokumentationen gör att politikerna inte kan fatta beslut om vad som behöver prioriteras i förskolan, anser myndigheten.
  Inte lite med klagomål med andra ord. Invandrarbarnen får inte chans att utveckla sitt språk vare sig i svenska eller sitt hemspråk. Vad kan bero på? Saken är nog så enkel att våra styrande egentligen inte vill att de ska vara här överhuvudtaget och varför ska de då passa på och utveckla dessa språkfärdigheter? Antagligen väldigt onydligt och då fattar politikerna sådana här beslut.
 För det här verkar på något sätt vara något som går i linje med Sverigedemokraternas politik och de är ju om jag inte misstar mig vågmästare i Norrtälje kommun. Så de väl antagligen redan sett till att detta blivit resultatet av denna undersökning. Att det sedan ska göras något åt detta blir nog ett stort nederlag för dem. De vill väl att det ska vara så här antar jag och det är nog bara början misstänker jag. Vi får se vad de hittar på härnäst. För nu tror jag att de har hunnit boa in sig i maktens boning och vet hur man ska bete sig för att få sin vilja igenom och i detta fall tror jag faktiskt att de har fått det. Även om de har talat mycket tyst om det. Men nu är det slut med det. För nu har Skolinspektionen upptäckt detta. Så nu är åtgärder som krävs...
 
/Ma

Liknande inlägg

Tenstaupploppens orsaker

Publicerad 2015-05-26 19:39:40 i Nyheter,

  Nu har det börjat talas om orsakerna till upploppen i Tensta i fredags, då polisen blev utsatta för stenkastning bl.a. Orsakerna ska ha sin grund i att upploppet är  en hämnd mot polisen vilka anklagas för att trakassera Tenstaborna. Polisen däremot hävdar att det har sin grund i något annat.Polisen har bl.a gjort vissa ingripande mot mopeder och något som kallas målvaktsbilasr vilket är bilar som används för att begå olika brott och ett antal knarkrelaterade gripande gjort. Därtill har också polisen i torsdags tagit en del knark som var gömd på olika ställen i Tensta centrum och detta framför näsan på knarkförsäljarna. De blev nog ganska rejält förbannade på polisen och detta tror polisen är orsaken till det som har hänt i Tensta.
  Men då får man fråga sig om detta sätt är acceptabelt för kriminella individer och att det ska leda till sådana här saker. Frågn är väl om några kriminella individer ska få hindra polisen från att jobba. För det är just jobbar polisen gör, när de tar knarket mitt framför näsan på knarksäljarna och gör ingripande mot målvaktsbilar och mopeder som används vid brott.
  Fast egentligen är det väl inte så mycket att förvåna sig över att polisen blir behandlad så där. Det är ju en så kallad no-go zone och snart ska väl inte ens polisen kunna göra sitt jobb där. Det är väl så med så kallade no-go zoner att de styrs av krimminella som har tagit över området totalt och då är väl knappast polisen välkommen dit. Åtminstone har jag för mig att det är så man definerar no-go zone. Dvs inget för den vanlige medborgaren att vistas i...
 
/Ma

 

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela