Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Säg Hej till grannen kampanjen

Publicerad 2012-09-30 19:45:23 i Hem och trädgård,

   Nu ska de som bor Malmö lära sig att säga Hej till sina grannar. :O De behöver tydligen lära sig sådant.Det kommunala bostadsbolaget MKB i Malmö har kastat ut 1,3 miljoner på en kampanj för att de ska lära de boende där att säga Hej till varandra. Kan de verkligen inte det? 
  Jag är övertygad om att vi i mitt område skulle använda pengarna till något annat om vi fick dem. För här säger vi redan Hej till varandra. Dessutom är vi så trevliga så att vi har gemensamma trädgårdsdagar och annat sådant som hör till. Senast hade vi grillning efter vi hade en sådan. Tyvärr fick vi regn som avslut. Men att vi skulle behöva någon kampanj som lär oss att säga hej till varandra tror jag inte på. Fast vi bor ju inte heller i Malmös bostadsbolag MKB. Vi bor ju i Norrtälje och där är det ju lite annorlunda. 
  Det konstiga är att det är likadant vid Mitt Sommartillhåll. Där säger vi också Hej till varandra och är nog inte heller behov av någon Säg Hej kampanj. Vi till och med pratar med varandra om vi skulle råka på varandra på fel årstid någon annanstans än vid Mitt Sommartillhåll. 
  Jag har svårt att förstå vad denna Säg Hej till grannen kampanj egentligen är till för. För det kan ju bara inte vara så att de inte kan säga Hej och småprata lite varandra. Har de något olat med varandra? I så fall räcker nog knappast Säg Hej till grannen kampanjen. För har man blivit så osams så är det nog andra saker som ska till än någon sådan här kampanj. 
  Fast jag misstänker att detta bara är något lurt sätt att få extra pengar till det kommunala bostadsbolaget MKB. Dvs mygel. Men då väl andra bostadbolag och bostadsrättföreningar också få pengar i så fall. Ska det vara så svårt att uppföra sig något så när hyfsat mot folk runt omkring sig. Tydligen har de boende i Malmös MKBs hus det ;(...
 
/Ma
 
 
 

Kaffekassa = Topphemligt

Publicerad 2012-09-30 19:03:00 i Nyheter,

    Nu har SÄPOs kaffekassa hemligstämplats. Det har tillkommit nya regler som gör att  allt från lokalhyra till telefonavlyssning är hemligstämplat. Att detta  skulle hemligstämplas skrevs under av Betrice Ask (m). Nils Funcke som är expert på yttrandefrihetsfrågor, menar att myndigheter inte kan avslå en begäran generellt, utan måste titta på varje uppgift för sig om den går att lämna ut eller inte. Så det där med hemligstämplad kaffekassa kanske inte är så genomtänkt egentligen. 
  En sak verkar det dock vara slut på och det är DNs granskning av SÄPO. De var ju de som hade James Bond fest för cirka fem miljoner av skattebetalarnas pengar.DN har försökt att få fram SÅPOs resultaträkning, men där blev det nobben. Den hade hemligstämpel på sig. Beslutet att hemligstämpla hela verksamheten väcker en hel del förvirring. Experten på yttrandehetsfrågor säger till DN "– Det är fullständigt absurt och det här är ytterligare ett exempel på hur säkerhetspolisen använder sekretessbestämmelserna på ett slentrianmässigt sätt. Det här har uppmärksammats tidigare och då öppnade justitiekanslern ett tillsynsärende och kritiserade Säpo, säger Nils Funcke." 
  Är det så att någon funderar på att överklaga de nya reglerna, kan jag tala om att de inte går att överklaga, utan vi får nog lära oss leva med att SÄPOs kaffekassa och allt annat numera har hemligstämpel. Är det någon som vet hur mycket de dricker kaffe för? Jag har ingen aning, men gissar att det är mycket. Frågan är bara hur mycket ;)...
 
/Ma

Liknande inlägg

UFO?

Publicerad 2012-09-29 17:54:29 i Spöken och andra oförklarliga ting,

  Nu tror amerikanarna att de har sett ett UFO efter att ha kollat på Google Maps. Där syns något som ser ut som ett flygande tefat. Förr trodde man ju att de utomjordiska varelserna färdades i sådana. Frågan om det är ett så kallat flygande tefat eller inte är det ingen som verkar vara säker på. 
  En sak är dock säker. Föremålet som fångades på film och finns att se på denna länk. Själv tycker jag att farkosten ser misstänkt lika ut något helt annat än ett flygande tefat...
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela