Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Strömslöst och tågkaos i Sydsverige.

Publicerad 2011-05-31 20:10:10 i Resor,Läst just att det var strömlöst och tågkaos i Sydsverige. Någon hade grävt av en kabel och genast hände detta. Tågen slutade att gå och elen fungerade inte. Det är inte bara på vintern detta händer utan även sommartid. Vi har förrut ropat på att de måste ha beredskap för den första snön. Det kanske vore dags att inha lite beredskap för att elen kanske inte alltid fungerar som den ska.
Detta beror ibland på den mänskliga faktorn som i detta fall och ibland på bristande underhåll. I vilket fall lider jag med tågresenärer som inte får vare sig kliva på eller av i Landskrona. Kan ju inte vara så roligt att bli frånåkt eller inte få kliva av där man hade tänkt sig. Det är brandrisk i Karlskrona på tågstation och därför detta.
Vore det inte ide för våra styrande att ta tag i problemet med vår eftersatta infrastruktur. För det är just vad är som brister, när sådan här händer...


/Ma

http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2455543/tagstopp-orsakar-kaos-i-sydsverige

Jag hatar detta spöke....

Publicerad 2011-05-31 18:28:28 i Spöken och andra oförklarliga ting,

Det spökar hos mig. Jag börjar bli övertygad om detta nu. Förra gången spöket visade sin närvaro fann jag en gammal mobil som jag haft och letat mycket efter. Platsen som jag fann den på var en sådan att jag hade sett den direkt.
Den här gången var spöket riktigt elak mot mig. Igår morse när jag gick hemifrån kollad jag att allt var stängt och låst inklusive kylskåpsdörrar och dylikt. När jag kommer från jobbet står frysdörren halvöppen. Precis som om någon hade kollat vad jag hade i frysen. Inte nog med det så hade börjat smälta och det tycker jag var mest underligt. Det brukar ta åtskilliga timmar att tina saker som har varit nedfrusna ordentligt om man inte använder mikron. Jag fann ett paket kött som var tinat ordentligt där. Hur kan det komma sig? Hade det legat framme hade på sin höjd varit halvtinat under den tid jag varit borta.
Varför spökar det hos mig och vad vill spöket mig? Jag förstår inte? Har hänt fler saker här som inte går att förklara...

/Ma

Liknande inlägg

Politikernas klädval

Publicerad 2011-05-30 18:33:35 i Kläder,

  Det kan inte vara lätt att vara politiker. Speciellt inte sossepolitiker. Det kan jag konstatera efter att  ha läst om Juholts skärp. Förrut var Sahlins väska som var föremål för mediernas granskning. De gillade inte att den kostade 6000 kr. Jag konstaterar bara att hon säkert hade råd att köpa sig den väskan om hon ville ha den. (Hon hade ju dessutom fått den.)
  Jag kan snabbt konstera att jag knappast skulle passa som politiker. Jag skulle inte klara av den hårda granskningen av mitt klädval som de måste gå igenom. Tänk var de skulle säga om mina Escada glasögon som jag köpte för mindre än 300 kr samt linne från Vila 49 kr, kjol från Fransa 50 kr, Jeans från Jackpot 98 kr. Oj, jag måste ju bara vara rent ut sagt förfärlig.  
  Så jag bryr mig inte särskilt mycket om vad Sossarnas partiledare har för märken på sina kläder. Det där med piratkopior kan många gånger vara jättesvårt att skilja ifrån äkta vara och priset behöver faktiskt inte vara det avgörande i det fallet. Har sett åtskilliga saker som man prismässigt kan ta för kopior, men inte är det. Det finns alltid plats för företag som köper direkt från tillverkaren och därav kan sälja det mycket billigt. De kommer ju undan alla mellanhänder. Ofta hittar man dessa butiker i närheten av Stormarknader och turiststråk. Precis på sådana ställen som Juholt köpte sitt skärp.
  Så innan man sågar skärpet bör man nog ta sig en extra titt på det och kolla om det är en kopia eller inte? Jag faktiskt tveksam till detta. Den kan faktiskt vara äkta, även om det är nära till hands att tro att det är en piratikopia. Var den äkta var det ett riktigt fynd....

/Ma


http://www.expressen.se/nyheter/1.2454099/hakan-juholt-far-stark-kritik-for-piratskarpet

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela