Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Wikileaks nästa stora mål

Publicerad 2010-11-30 21:45:00 i Nyheter,

Efter denna publicering av dokument rörande diplomatin, så står tydligen bankerna på tur. När denna publicering kommer, så kan man ju som pensionsparare och användare av bankernas tjänster, undra vad den kommer att bestå i? Vad kommer vi nu att få veta om bankernas hemliga transaktioner och vad döljer sig bakom fasaderna på våra banker. Det återstår att se om vi kommer anse det som häpnadsväckande eller kanske bara rycka på axlarna åt det som står där.
Däremot är det något som hela tiden i detta finns med, som fråga hos mig. Hur kan folk sätta sådant på pränt? Har de ingen självcensur alls. Jag brukar till och med när jag skriver något här, censuera mig ganska kraftigt. Fast det tydligen inte alla som har lärt sig det att hemliga papper lätt kommer på avvägar. Just för att de är hemliga...
/Ma

http://aftonbladet.se/nyheter/article8201252.ab
http://dn.se/ekonomi/wikileaks-riktar-blicken-mot-banker-1.1218528
http://expressen.se/nyheter/1.2233955/wikileaks-riktar-blicken-mot-banker
http://bloggportalen.aftonbladet.se/BlogPortal/view/MostLinkedMediaEntries?id=451477
http://bloggportalen.aftonbladet.se/BlogPortal/view/MostLinkedMediaEntries?id=451498
http://bloggportalen.aftonbladet.se/BlogPortal/view/MostLinkedMediaEntries?id=451502

Många sjuka i Östersund

Publicerad 2010-11-30 19:07:49 i Nyheter,

I Aftonbladet kan jag läsa idag hur Östersundsborna tvingas koka sitt dricksvatten. Det kommunala vattnet är så förorenat så de inte kan dricka det, utan att bli ordentligt magsjuka. Redan har cirka 4500 anmält att de blivit magsjuka av vattnet.
Nu misstänkts det dessutom att det är brott som ligger bakom sjukdomsfallen. Det har diskuteras att det skulle vara så att avloppsledningar och vattenledningar som låg för nära varandra. Men den tanken är borta nu, sedan prov har tagits på vattnet. Så nu återstår frågan varifrån smittan har kommit? Det misstänks brott liga bakom denna smitta. Dessutom kan det dröja framåt jul innan Östersundsbona får rent vatten i sina kranar. För när smittan är lokaliserad måste vattensystemet saneras också och det tar tid.
Redan nu kan det dock kostateras att staffsatsen för detta brott torde vara hög, om de skulle hitta den skylidge...
/Ma
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8202535.ab

Liknande inlägg

Imorgon skall det bli superkallt

Publicerad 2010-11-30 18:44:37 i Regionalt,

Åtminstone om man får tro väderleksrapporterna. Här där jag bor väntas det bli cirka 21 minus grader imorgon bitti. Lite senare skall jag iväg till jobbet. Men jag tror nog knappast att min lilla bil har hunnit tina tills dess. Så den får nog stå och tina upp till senare, då det inte skall vara lika kallt.
Just nu visar termometern på cirka minus 4. Inte särskilt mycket i dessa dagar. Men i mina trakter finns de som har det ännu kallare och inte bor särskilt långt borta. En länk till Norrtälje Tidning http://norrteljetidning.se/nyheter/1.1025280-kallast-i-roslagen För i Norrtälje är det just nu 10 grader kallare i Färsna än  i Grind. Ändå är avståndet inte så långt mellan de båda platersna. Så här kan man tala om tempraturskilnad. Svårt att klä sig efter kylan. Det är så olika, mellan olika stadsdelar.
Hur det kan komma sig och vad det beror på vet jag faktiskt inte. Men jag märkte av det idag. Det var mycket kallare i de centrala delarna av staden än i Grind, av någon orsak..

/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela