Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Det spökar runt om i vårt land

Publicerad 2013-10-31 19:43:00 i Spöken och andra oförklarliga ting,

  Intresset för spöken och det övernaturliga blomstar runt om i Sverige. Enligt en Sifo-undersökning från förra året lär var femte svensk tro på spöken. Dvs cirkar 20 % av befolkningen i detta avlånga land. Läran om det övernaturliga lär kallas för parapsykologi och Sverige kan till och med stoltsera med världens ­enda professor i parapsykologi. Så det där med att vi svenskar gillar övernaturliga saker är nog bara att kostarera. TV-program som Det okända lockar massor av tittare.
Något som också lockar många besökare är hemsökta platser och för att inte tala om hemsökta slott. Här i Sverige kan vi stoltsera med att Häckeberga Slott, Schefflerska palatset som även kallas spökslottet, Engsö slott och för att inte tala om det riksbekanta Stockholm Slott som lär hålla sig med hela två spöken. Både grå gubben och vita frun.
  För den som vill ta in på ett spökhotell finns det flera att välja på i vårt land. Det finns t.ex de kända slottspökshotellen Södertuna Slott som ligger i Gnesta, Örenäs Slott i Gumslöv, Sundbyholms Slott i Eskilstuna och sist men inte minst spökrikt Häringe Slott iVästerhaninge. Men mest känt för sina spöken är nog den gamla prästgården i Borgvattnet i Jämtland. Få se nu om denna helg visar några spöken eller om de blir uteblir. Det lär ju enligt vissa vara Hallowen helg och levande döda lär visa sig eller så gör man kanske som vissa andra av mina bekanta tar sig en Hall - o - vin fest istället. Det där med spöken är nog inte riktigt vad man vill ha vid All Helgona helgen. Åtminstone inte för en sådan som mig. Jag firar inte hallowen...
 
/Ma

SDs politiker fortsätter att skämma ut sig

Publicerad 2013-10-30 19:52:46 i Nyheter,

  Denna gång är det en kommunal SD-politiker som portas från kommunhuset i Karlskoga. Han har fråntagits sitt passerkort till kommunhuset sedan han uppfört sig illa mot politiker och tjänstemän, Kommundirektören Stefan Larsson säger till Tvärsnytt SVT att "Han är ett arbetsmiljöproblem".
 Han ska bland annat ha kallat ett före detta kommunalråd för "jävla kärring" och publicerat en text som jämställer syriska flyktingar med kända nazister. Nu utreds det centralt i SD om detta skall få några konsekvenser för mannen.
  Jag gissar att det nog knappast får det. Det verkar däremot vara ett mycket populärt och uppskattat uppförande hos SDare. De verkar överhuvudtaget ha lite svårt för det där med sociala koder i politikerumgänget. De slåss med järnrör och beter sig allmänt lite hur som helst eller i vilket fall inte som man kan förvänta sig att en politiker skall uppföra sig. Detta tror jag faktiskt är sanktionerat uppifrån i detta toppstyrda parti. Så jag tror att vi får förvänta oss mera av detta uppförande från SD.
  Jag sitter just nu och funderar på vad nästa skandal skall bli för dem. Järnrörsskandalen är ju passe och snart är även denne man passe som blev fråntagen sitt passerkort pga dåligt uppförande i kommunhuset. Vad blir nästa drag från SD? Jag har ingen aning om det, men det skulle inte förvåna om mig om de i moderpartiet sitter och skickar runt en hemlig skrivelse där de nu uppmanar sina medlemmar att ligga lite lågt med dåligt uppförande, för att senare när det är medietorka genast uppmana till likande saker igen.
  För så fort tidningarna och övriga medier har tigit om SD ett tag, så ställer de genast till med någon form av skandal liknande denna. Så jag tror att detta är ett medietrick från dem. De tål inte att bli bortglömda och känner de att de riskerar att bli det så tar de till dessa knep. Allt för att höras och synas och däremed kunna ragga någon invandrarfientlig röst...
 
/Ma

Liknande inlägg

Stormen Simone drar in över Sverige

Publicerad 2013-10-29 19:40:10 i Natur och friluftsliv,

  Igår började stormen Simone dra in över Sverige. De som stod först i tur för stormen var de södra delarna av landet. Där har nu Simone dragit fram och gjort hushåll strömlösa, tagit med sig hustak och annat som inte var tillräckligt förankrat för att nämna något. Det har varit massor av inställda tåg pga stormen och det har blåst mer än stormen Gudrun gjorde. Stormen Simone har överträffat stormen Gudrun i vindstyrka.
  Här där jag befinner mig i Roslagen har jag dock inte sett särskilt mycket av denna mäktiga storm. Det har varit lite omväxlande väder. Men någon storm har jag inte sett till. Fast den kanske inte har dykit upp här ännu. De finns ju de som säger att den lär dyka upp här i stockholmstrakten inatt. Så den kanske är påväg hit. I så fall gjorde nog alldeles rätt som tog mig en tur till Mitt Sommartillhåll och tog in allt som kunde tänkas blåsa runt på tomten där. Även balkongen här i Norrtälje har jag tömt på prylar som kan blåsa bort. Så nu kanske jag gjorde onödigt jobb i det fallet. Då inte stormen ens kommer hit. Vi kanske slapp undan Simone helt här i Roslagen. Än  har inte stormen dykt upp här i vilket fall...
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela