Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Jag är missnöjd!

Publicerad 2014-07-30 20:53:04 i Allmänt,

  Ännu en gång får jag läsa om hur ambulanspersonal hotas då de ska göra sitt jobb. Dvs ta hand om skadade. Nu har det gått så långt att ambulanspersonalen blir hotade av olycksoffer. Detta är åtminstone vad som hänt vid en trafikolycka på E18 vid Björkåsmotet utanför Karlstad. Enligt polis och räddningstjänst var det stort tumult på olycksplatsen. Förbipasserade som hade stannat för att hjälpa till blev påhoppade av olycsoffren. Åtminstone om man får tro vad som skrivs i nwt.se 
 När ambulanserna körde iväg patienterna till sjukhuset var polisen med i bilen för skydda ambulanspersonalen. Polisen säger att olycksoffren låg med nackkraggar och visade finger mot ambulanspersonalen. Det är visserligen ovanligt, men det har skett en upptrappning av våldet mot just utryckningspersonal som ambulanspersonal och räddningstjänst. Sådant här sker betydligt oftare nu än vad det gjorde för t.ex 20 år sedan.
  Jag som är i 50-årsåldern har så himla svårt att förstå hur man kan betee sig så och vad det är som ligger bakom ett sådant uppförande. Det är så totalt främmande för mig. Vad det är för krafter som står bakom detta har jag svårt att förstå och vad det är som har gjort att detta blir vanligare och vanligare kan jag ännu mindre förstå. Jag ställer en liten undran frågan VAD ÄR DET SOM FÖRSEGÅR EGENTLIGEN? Det där snacket om att folk inte har något att göra och att de är missnöjda tror jag inte längre så mycket på. Det är något annat som ligger bakom. Frågan är väl egentligen vad? Jag vet inte vad det är men jag är missnöjd med att folk uppför sig så i vilket fall som helst..
 
/Ma

 
 

 

Haltande mobiltäckning

Publicerad 2014-07-27 20:04:26 i Allmänt,

  Ibland när jag är vid Mitt Sommartillhåll är mobiltäckningen rikgit usel. Igår t.ex så ringde en kompis mig. Det var stora problem för oss föra ett samtal. Vi fick åtskilliga gånger ringa upp varandra igen pga att samtalet bröts, men det är faktiskt inte bara där det händer att täckningen är usel.
  Åven om de vid  Mitt Sommartillhåll kan skylla på att Telias mobilmast har blivit utslagen av värmen där. På  som äger masten vid Simpnäs skyllder det på att temperaturen är boven i dramat. Kylsystemet fungerar inte som det ska. Telia har satt dit ett provisoriskt kylsystem medan de väntar på ett nytt från sin leverantör. Vilket ser ut att ta tid. Den leveransen har Telia väntat på i en månad ungefär.
  Jag tycker det hela är uselt. Det där med att mobiltäckningen inte fungerar som det ska i sådana trakter tycker jag är under all kritik. Nu stod jag och bara och talade med en kompis, men vad hade inte kunnat ske om det hade varit ett larm till t.ex SOS. Det kan hända mycket då och då är minuterna viktiga och dröjesmål i form av avbrutna samtal och dylikt vill man inte ha då och inte annas heller. Men det är ännu alvarligare om det händer då och jag befann ju mig aldeles i närheten av vatten. Jag stod på kanten av Väddö kanal och det var tydligen ett område där det där med att ringa inte ansågs vara så speciellt viktigt, så att täckningen bara bröts eller kunde det kanske bero på att någon av båtarna som for förbi där hade någon form av störningssändare ombord. För jag kom senare att tänka på att det mest hände när någon båt drog förbi i sakta fart i farleden.
  I vilket fall som helst så anser jag att vi som befinner oss i dessa trakter borde ha tillgång både till internet och mobiläckning. Båda fallen haltar ordentligt och det var något jag fick känna av under gårdagen...
 
/Ma


 

Liknande inlägg

Ta sig ett dopp i sommarvärmen

Publicerad 2014-07-25 20:22:50 i Regionalt,

  Det är inte helt lätt att ta och svalka sig med ett dopp i sjön i mina hemtrakter just nu. Jag har just konstaterat att mina favoritbadplatser pga olika anledningar inte är riktigt vad de borde vara. Ta t.ex Kärleksudden här i Norrtälje. Där har de råkat ut för att avloppsvatten har läckt ut i Kvisthamraviken och nu får bada vid Kärleksudden på egen risk. Man risker tydligen att bli sjuk av att bada där nu. Kommunen ska sätta upp skyltar för att varna eventuella badgäster.
  Som om det inte vore nog med det så har ett bad vid Kappelskär några mil utanför Norrtälje, där har botten blivit underminerad pga att kommunen bygger ut VA-nätet där. Där har åtminstone en badare fastnat i blåleran. Badning där är nog knappast heller att rekommendera.
  Ska jag åka ut till trakterna kring Mitt Sommartillhåll bör jag nog tänka på att ta mig ett dopp i en insjö i så fall. För tänker man på att doppa sig havet så kan man bli sjuk. För där har algerna börjat att ta överhand. Så det där med att ta sig ett dopp och svalka sig i sommarvärmen är inte helt lätt i mina trakter. Jag undrar bara vilken badplats som blir föremål för nästa larm och får badförbud infört pga otjänligt vatten eller dylikt..
 
/Ma
 
 

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela