Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Jätteastroid hotar jorden!

Publicerad 2013-05-31 20:37:11 i Nyheter,

  Nu närmar sig en mörk jätteastroid som kan orsaka en global kastrof jorden. Nu närmar sig denna 2,7 kilometer långa jätteasroid jorden och med sig på sin färd har den en liten måne.Den lilla månen är på egen hand stor nog att kunna utplåna en hel stad om den skulle träffa jorden. Men vi har tur denna gång. Denna jätteastroid lär missa jorden med en miljoner mil eller 15 gånger månen.
  Så ännu kommer vår kära planet att bestå. Vid tiotiden ikväll är den som närmast jorden. Nästa gång den lär komma i närheten av vår planet är om två hundra år. Troligvis kommer den att missa jorden då också. Men detta är en astroid som har förbryllat forskarna. Den har döpts till 1998 QE2  och är ett mysterium för forskarna. Ingen vet var den kommer ifrån och forskarna har upptäckt att den är täckt av en svart massa. Ytan tros bero på att asteroiden passerat solen tidigare och ikväll kommer denna mystiska asroid med okänt ursprung att passera vår planet. Hur det skall tolkas vet jag inte. Men jag gissara att alla astronomiintresserade har en terori om detta...
 
/Ma

Vår yttrandefrihet hotas?

Publicerad 2013-05-30 18:50:32 i Allmänt,

  Nu varnas det för att vår yttrandefrihet hotas genom den nya lagen om kränkande fotografering. Från den 1 juli i år blir det förbjudet att i hemlighet fotografera eller filma någon som befinner sig i sin privata miljö eller på en annan plats som är avsedd att vara privat. Straffet för detta blir böter eller fängelse i högst två år. Nu blir svårare för alla papparazzin att ta säljande bilder till tidningar utan att fråga sina fotomodeller om lov. Kanske ett yrke som kommer att dö ut inom snar framtid. Jag skulle inte bli förvånad. För förr i världen fanns det ju de som levde på att smygfota kändisar och sälja dessa bilder dyrt till de diverse skandalblaskor. De låg där och ruvade med sina kameror försedda med långa teleobjektiv för att få riktigt fina närbilder på kändisarna.
  Nu är nog detta ett minne blott i och med denna lag. Några som varnar för att denna lag kan sätta stopp för vår yttrandefrihet är bl.a Svenska journalistförbundet och TCO. De tycker att lagen kommer i konflikt med vår grundlagsskyddade yttrande och informationsfrihet. Själv tycker jag att det borde de väl ändå ha kollat upp innan. Men lagen ger också rätt till bilder om fotograferingen anses försvarlig med tanke på syfte och sammanhang. Hm, hur skall detta tolkas. Jag får ingen ordentlig bild av detta. Kanske måste det till en domslut på det hela innan man är riktigt säker på hur denna i mitt tycker luddiga lag skall tolkas. 
  Fast vem vet? Det hela kanske bara är ett sätt för makthavare att se till att vår yttrandefrieht inskränks. Nästa steg är väl att de inför en ordentlig censur av allting. Fast det har vi ju egentligen redan. I vilket fall som helst är det slut med kränkande fotografering efter den 1 juli i år...
 
/Ma

Liknande inlägg

Bilbränderna fortsätter

Publicerad 2013-05-29 18:30:00 i Allmänt,

 
  Tydligen har dessa bilbränder som härjat ännu inte fått ett slut. Inatt brann det flera bilar i Stockholm och även på andra håll i landet har bilbränder förekommit. Kan inte föräldrarna till dessa barn hålla dem hemma om nätterna, så är det dags att samhället tar hand om dem och gör det. För det verkar till stor del vara minderåriga som ägnar sig åt dessa bilbränder. Även om säkert de som sitter i toppen och styr över det hela är några som säkert är vuxna nog att ta ansvar för sina handlingar och dömmas därefter. 
  Som läget är nu tycker jag inte att det finns någon annan utväg än att omhänderta de som sysslar med detta och låta dem få känna av en helt annan miljö än de verkar ha nu. Dvs en miljö som tvingar dem att stanna hemma om nätterna och inte springa omkring och bränna bilar och annat djävulskap. 
  För nu måste de bli slut på detta, innan hela Sverige är uppeldat av några terroister som älskar att bränna bilar och tutta på det ena och det andra. Bävar för vad de kan få för sig att bränna upp härnäst. Att det sen kan finnas vuxna som försvarar dessa bilbränder är för mig en gåta. Jag tycker det är ett bevis på att man defintivt inte klarar av att vistas ute i samhället då man beter sig så istället. Det är dags att dessa personer som gör det får känna på att detta är ett grovt felaktigt beteende...
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela