Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Vilket hundliv - planka på t-banan

Publicerad 2011-09-30 19:09:20 i Allmänt,

  Inte längre bara folk som plankar på tunnelbanan. Nu har hundarna också börjat med det. Den första som har tagits av polisen för detta tilltag är hunden Eira, som är en labrador. Hon tröttnade på att vara hos dagmatte och smet därifrån. Sen plankade hon när hon skulle in på tunnelbanan. Hon smet helt enkelt under spärrarna. 
  Efterdet  satte hon sig på tunnelbanan och åkte sex stationer hem. Där gick det tyvärr inte lika bra. Hon klämde tassen i tunnelbanespärren och blev omhändertagen av vakterna där. Sen fick hon tillbringa tiden hos polisen tills torsdagseftermiddagen.  Då fick dagmatte, som hade hört sig för om Eira hos Djursjukhuset och Söderortspolisen ett efterlängtat samtal från Västbergapolisen. De sa att "vi har en hund här som vi är helt kära i". "Vi ska kidnappa Eira" sa de och skrattade och sedan berättade de hela historien.
  På SL´s huvudkontor är historien om Eiras bravader en stämningshöjare. Frågan om Eira gjort sig skyldig till brott genom att planka möts med ett garv. Nej, det finns ingen hundtaxa ännu.  SL: "Rekommenderar inte hundar att åka själva" däremot. Vilket man kan förstå...

/Ma

Tidningskungen växer så det knackar

Publicerad 2011-09-30 18:48:38 i Allmänt,
Tidningskungen har vuxit och vuxit och nu behöver de anställa flera säljare. Känner Du kanske någon som är intresserad av att bli säljare hos Tidningskungen. Be vederbörande att kolla in denna länk. Den de söker skall vara en säljare som söker nya utmaningar. Är Du en sådan person kolla in länken eller känner Du kanske en sån person be då han/hon kolla in länken...


Liknande inlägg

Polisen bryter mot lagen

Publicerad 2011-09-29 19:06:07 i Nyheter,

 


Åtminstone får man den uppfattningen när en polischef anmäls till JK för att polischefen har efterforskat källor till medieuppgifter. Något som är ett brott mot efterforskningsförbundet. En myndighetsperson får inte forska efter vem som har läckt en uppgift till medierna. Det är det lag på.
  Det är tydligen att polisen inte kan de lagar de skall efterleva eller så klarar de inte av att leva efter de lagar som de är till för att upprätthålla. Nu skall JK utreda vad som har skett.
  För det är ingen annan än polismästaren som ska ha gjort sig skyldig till detta. Nu kan polismästaren bli föremål för grundlagsbrott. Att efterforska mediers källor är förbjudet och skyddet för uppgiftslämnare finns inskrivet i grundlagen. Att efterforska medies källor är inget struntbrott. Det är så allvarligt att polismästaren riskerar fängelse om det skulle framkomma att det finns uppsåt bakom detta.
  Så nu skall väl till och polisen ha klart för sig att man INTE skall ägna sig åt att efterforska mediers källor. För när till om med en polismästare riskar att hamna i fängelse för saken skull, så är det bara att konstatera att det är allvarligt med folk som gör så. Det är också allvarligt med en polismästare som gör så. Det är bara att konstatera att det inte räcker med att vara polismästare för att slippa undan granskning i detta fall...

/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela