Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Norrtälje hamn ska förändras

Publicerad 2014-05-30 21:22:39 i Regionalt,

 
 
 
  Nu står det klart att två silos rivs i Norrtälje hamn. De ska ge plats till bostäder i en helt ny stadsdel. Till årsskiftet ska den röda och gröna silon börja rivas och klart ska det vara vid halvårsskiftet 2015. Då ska de två silona vara väck. Annars kan det bli fråga om vite.
  Detta är början på en helt ny stadsdel i hamnen. Den gråa silon kan få vara kvar, men ska omvandlas till bostäder. (Den kom inte med på bild.) Det har framkommit att det går att bygga riktigt bra bostäder av den silon. De andra hade inte de kvaliteter som det ska vara för att det ska kunna bli bostäder av byggnaderna. Så de blir helt enkelt rivna för att ge plats till cirka 1500 bostäder som planeras där.
 Så Norrtälje förändras och hamnen också. Förrut påstod jag att Norrtälje enbart svälllde och blev större och större. Nu kan jag påstå att Norrtälje förändras också innuti staden. Ännu finns dock en del av den gamla stadskärnan kvar även om det finns de som säger att det nog inte dröjer länge innan den försvinner också. Nu försvinner två gamla silon och säkerligen är det mera gammal som kommer att försvinna tillsammans med dem. Något som helt enkelt har tjänat ut och inte behövs längre och får ge plats till något som folk behöver i Stockholmsregionen. Bostäder...
 
/Ma

Vilka röstade på SD?

Publicerad 2014-05-29 16:36:14 i Nyheter,

  Det gick som bekant rätt bra för SD i EU-valet. Många ställer sig frågan har detta parti har kunnat locka så många väljare att rösta på just dem. Några som har kommit med några slutsatser i den frågan är Fria Tidningen. Där har de kommit fram till att de som röstar på SD ofta är landsortsbor. En artikel skriven av Anna Maris med titeln "SD gror ur maktlösheten på myllan" får mig att tycka en del av det hon skriver känns igen.
  Det är på landsbygden som de riktigt stora skarorna av anhängare till SD finns. Det kan även jag hålla med om. För varför skulle jag annars få en broschyr liknande den som jag hittade i helgen i min brevlåda där. Fast här i mina hemtrakter verkar de inte göra så speciell stor skillnad på om man är sommarboende eller åretruntboende i trakterna. De har nog stoppat ned dessa broschyrer hos alla i grannskapet och hoppats på att sommargästerna också ska låta sig värvas till deras åsikter.
  Fast även jag kan hålla med om att SD säkert har lättare att värva väljare på landsbygden än i staden. För visst finns det de som röstar på SD i min hemstad också. Men vid Mitt Sommartillhåll tror jag mig veta att de är betydligt fler. För de lär vara en så där kring 10 % där på landet och de är betydlgit färre i Norrtälje. Så om de etablerade partierna ska ha någon chans att ta ifrån SD några mandat får de nog sikta in sig på en ordentligt valkampanj ute på landsbygden. Hur nu de ska lägga upp den valkampanjen? Men det är ju de etablerade partiernas sak att avgöra det. Men de lär nog få sikta in sitt valtalande och valkampanjande på andra ställen än Stockholms city efter denna artikel som konstaterar att SDs väljare mest består utav landsortsbor och inte sällan återfinns i de södra delen av Sverige. Så har jag åtminstone tolkat artikeln. Men det är nog likadant här i mellansverige tror jag...
 
/Ma

Liknande inlägg

Nu invigs snart "värsta" vägen

Publicerad 2014-05-28 18:18:33 i Regionalt,

  Nu bygget snart färdigt för en väg som varit på gång sedan mitten av sjuttiotalet. Detta vägbygge har stötts och blötts och ändrats och lagts på is i många år. Men nu ska denna väg alldeles snart invigas. Det är dags för invigningen av Västra vägen även kallad Värsta vägen med tanke på hur lång tid det har tagit för den att komma till.
  Det har varit protester från folk boende i Vigelsjö och vid Lommaren där vägen går och handlarna i stan har befarat minskade intäkter pga att folk kör förbi Norrtälje Centrum. Vägen har definitvt inte varit populär och många protestlistor har lämnats till kommunen och sträckningen av den har fått göras om. Men nu är nybygget så gott som färdigt. Det fattas lite småsaker innan invigningen den 6 Juni i år för då får allmänheten tillträde till vägen. Dvs de som är bilburna. Vägen lär bli förbjuden för gångtrafikanter och andra som inte tar sig fram tillräckligt snabbt på Västra vägen som är 3 km lång och går mellan pendlarparkeringen i Söder och till Vinglebacke i norr.
  Den som redan nu vill få sig ett smakprov på hur det är att åka den vägen kan ta sig ett titt på Norrtelje Tidnings tv-klipp där de har tagit sig en provtur redan nu. Få se om handelns farvågor om minskad försäljning slår in eller om det bara var ett sätt att stoppa denna väg som så många inte ville ha...
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela