Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Fem rådjur vandrade över vägen

Publicerad 2017-05-28 18:08:12 i Allmänt, Hem och trädgård, Natur och friluftsliv, Regionalt,

  Idag när jag åkte hem från Mitt Sommartillhåll så var det något som plötsligt fick karavanen av bilar att hejda sig. 

  När jag tittade efter såg jag att det var en grupp rådjur som var på väg att korsa vägbanan. De såg för härliga ut när de först lite osäkert och försiktigt tog sig över vägen för att ta sig in i en trädgård invid fd Affes Lanthandel och tillhåll för Jan Emanuel Johansson. 
  Antar att rådjuren kommer trivas utmärkt där. Jag har några rådjur som hälsar på hos mig vid Mitt Sommartillhåll så jag vet hur det ser ut efter dem.  Men det lär knappast gå någon nöd på dem där. Men det var en rolig syn att se dem på hemvägen. Få se om jag får syn på dem igen där. 
  För de som inte vet var fd Affes Lanthandel ligger. Så ligger den fastigheten på Norrtäljevägen inte alls långt ifrån den fartkamera som fångar flest fortkörare. Det är bara några meter därifrån. Jag brukar ofta åka förbi där när jag ska hem till Norrtälje efter att ha varit vid Mitt Sommartillhåll...

/ Ma

Eldningsförbud

Publicerad 2017-05-26 18:11:57 i Allmänt, Hem och trädgård, Natur och friluftsliv, Nyheter, Regionalt, nyheter,

 Om nu någon i denna värme hade tänkt sig att elda i Norrtälje kommun. Så kan jag berätta att detta är förbjudet. Räddningstjänsten har infört ett närmast totalt eldningsförbud. Det är knappt att man får grilla.

  Ska man ägna sig åt att grilla så ska man endast göra det i grillar som är speciellt framtagna för det eller vid platser som är speciellt iordningställda för det. 
  Allt pga av den höga brandrisk som råder. Så var det någon som hade tänkt sig att grilla så gäller det att vara ytterst försiktig. För brandrisken är hög i denna del av landet. 
  Hur länge detta kommer vara vet jag inte. Men förbudet mot att elda gäller tillsvidare. Så jag misstänker att det kommer att gälla resten av sommaren...

/Ma


Eldningsförbud

Liknande inlägg

Turist invasionen i Roslagen har börjat

Publicerad 2017-05-25 17:23:55 i Allmänt, Regionalt,

  Nu har Stockholmarna hittat till Roslagen och Roslagens huvudstad Norrtälje. Detta var något som jag uppmärksammade imorse när jag skulle handla. 

  Det var fullt överallt och massor av bilar och hopplöst att hitta en parkeringsplats. Ändå var detta ganska tidigt på morgonen. Men det lär vara köer lite varstans i denna sommarstugetäta kommun. Från Furusund rapporteras det om långa köer vid färjeläget och köer är nog något som det är överallt idag och det är något som vi som bor här får vänja oss vid på sommaren. Då alla turister har invaderat oss och den invasionen verkar ha börjat nu...

/ Ma

Turist invasionen har börjat

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela