Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Allmän fastighetstaxering

Publicerad 2017-09-29 15:39:45 i Allmänt, Allmänt,

  Idag damp det ned ett brev från Skatteverket. Det visade sig vara två blanketter fulla med kryssfrågor om Mitt Sommartillhåll. Där skulle det uppges både det ena och det andra som standarden på fastigheten. 

  Det är med andra ord dags för allmän fstighetsdeklaration. Dessa kryssuppgifter ska sedan ligger till grund för ett nytt taxeringsvärde på fastigheten. 
  För att vara lite roliga har de ju naturligtvis fyllt i vad de tycker fastigheten ska ha för taxeringsvärde. Jag kan i år konstatera att bara själva huset har gått upp ett antal kronor sedan sist. 
  Dessutom minns jag att när jag tog över detta hus så fanns inte huset i deras papper trots att det stått där sedan minst 1911. Men det är det slut med nu. Nu finns både tomten och huset med Skatteverkets luntor och jag kan konstatera att huset har stigit ordentligt i värde sen förra fastighetstaxering. 
  Nu ska sätta mig och gå igenom alla kryssfrågor på blanketterna och se hur Skatteverket anser att Mitt Sommartillhåll ser ut inomhus. Är jag nöjd behöver jag inte göra något. Men redan nu har jag en liten undran över en liten ruta där det står egen beteckning på fastigheten. Kanske skulle skicka tillbaka blanketten med adress och Mitt Sommartillhåll som egen beteckning. Få se hur jag gör. Jag får fundera.. 

/ Ma

Varg eller inte

Publicerad 2017-09-27 13:59:03 i Allmänt, Allmänt, Hem och trädgård, Natur och friluftsliv, Regionalt, nyheter,

  Nu har hänt igen. En varg har hälsat på alldeles intill knutarna där folk bor och vistas. Denna gång var det en kvinna utanför Stockholm som mötte vargen alldeles utanför sitt hus. Den var tydligen bara tre fyra meter bort. Hon lyckades fånga en del av det på film.

  Här i Norrtälje i trakterna kring Riala så är det inte mindre än tre hundar som har blivit tagna av vargen. Även dessa vargar verkar ha visat ett så kallat oskyggt beteende mot människor. Har även hört rykten om att det ska ha varit en incident med ett förskolebarn. Men om det stämmer vet jag inte.
   Jag är tyvärr av den åsikten att när vargen envisas att uppehålla sig runt och i närheten av bostäder, så bör vargarna bort för att förhindra olyckor. Speciellt olyckor där så barn är inblandade. Att ha varg intill där man bor och inte kunna släppa ut vare sig husdjur eller småbarn är faktiskt väldigt oönskat och en varg som är så pass oskyggt är det något fel på. Så därför är jag för skyddsjakt på dessa vargar. Dessa vargar uppför sig inte normalt och då är jakt enda sättet att få bort dem. 

/ Ma
  

Skyddsjakt på varg
Tre hundar tagna av varg

Liknande inlägg

Ingen jordens undergång

Publicerad 2017-09-23 21:17:49 i Allmänt, Allmänt, Spöken och andra oförklarliga ting,

  Inte den här gången heller gick jorden under. Trots att den har förutspåtts det. Visserligen är den 23 september inte riktigt slut än, men någon jordens undergång verkar inte närma sig. Så det var kvalificerat struntprat.

  Jag vet inte hur många gånger som jag har hört ryktats om när jorden ska gå under. Men ingen av gångerna har det hänt och det hände inte den här gången heller.
  Så jag får nog traska runt här på mitt älskade jordklot ett tag till. För än verkar det finnas kvar. Få se när jorden ska gå under nästa gång. För jag tror inte att det dröjer länge innan någon kommer att förut spå det...

/ Ma

Jordens undergång

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela