Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Sossarna verkar ha vänt trenden

Publicerad 2011-01-31 19:59:36 i Nyheter,

  Jag läser denna opinionsundersökning som kom idag. Sossarna verkar ha vänt trenden av nedåtgående opinionssiffror. Den här gången visar deras opinonssiffror att de stigit med 0,3 procent. Inte särskilt mycket, men de vare sig en ny partiledare eller någon ny politik att luta sig tillbaka. Bara en avgående Mona Sahlin. Så mot den bakgrund, så tror jag de är på stark frammarsch. För  inte kanman förvänta sig några toppsiffror, för ett parti som just är mitt uppe i ett partiledarbyte. Bara det att trenden har vänt under dessa förutsättningar, är faktiskt förvånasvärt. Men det verkar den ha gjort.
  Några som är på stor frammarsch också är SD, som har gått upp med 1,7 procentenheter och får 6,3 i undersökningen. Kanske kan det förklaras med att de utspel som Jimmy Åkesson och hans partikamrater har haft gillats av en hel del, som bara längtar efter politiker som gör något oväntat (som t.ex stormar ut ur Storkyrkan, när inte predikan passar.) Kanske en bra mediastrategi som passar deras tilltänkta väljare.
  Några som verkar vara på väg utför och kämpar hårt för att hålla sig ovanför fyra procent spärren, är både Centern och KD. Så det är faktiskt så att de inte ha varit i rampljuset på sistone och snart är det väl ingen som vill rösta på dem och vet var de står i olika politiska frågor. Så de kan riskera att försvinna totalt från den politiska arenan om de inte lyckas vända trenden.
 Fortfarande är det många som charmas av Reinfeldt och hans parti Moderaterna. De är fortfarande det största borgliga parti. Men hur de skall kunna fortsätta tillsammans med sina allianskollegor kan man ju undra. För tänk om Centern och KD skulle hamna under fyra procent.
  Fast fortfarande leder Alliansen mot det Rödgröna blocket med 49,4 procent mot 43,3...

/Ma

http://www.expressen.se/nyheter/1.2312191/sd-starkt-framat-i-ny-matning
 
  

Wikileaks fortsätter att skapa rubriker

Publicerad 2011-01-31 19:30:00 i Nyheter,

Nu har Dennis Töllborg, som är professor i rättsvetenskap i Göteborg, anmält Visa och Mastercard för att de har stoppat betalningarna till Wikileaks till Konkurrensverket och Finansinspektionen. Det är brottsligt att göra så och han vill att företagen genast släpper sina betalningsspärrar mot Wikileaks. Därtill tycker han också att kontokortsföretagen skall betala straffavgift för det de har gjort.
Någon som hyllar det fria ordet är Carl Bildt, men han varnar för Wikileaks. Vår utrikesminister har träffat Google och pekar ut respekten för det fria ordet som en viktig utrikespolitisk fråga. Frågan är väl vad som menas med respekt för det fria ordet. Vad är det egentligen för något som menas med detta? Inte Wikileaks ord i vilket fall, om jag förstod det hela rätt. Där varnar Bildt för vad Wikileaks kan ställa till med. Undrar om han vet vad Dennis Töllborg, anser om Wikileaks sanktionerna. Det kanske så att Bildt vill att vi skall skriva om vår lagbok i det här landet för att bättre passa det hela.
Däremot kan man konstatera att Wikileaks fortsätter att skapa rubriker vare sig de får använda Master Card och Visa eller vad Carl Bildt tycker om dem...

/Ma

http://www.expressen.se/nyheter/1.2312275/carl-bildt-hyllar-fria-ordet-men-varnar-for-wikileaks

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article8489706.ab

Liknande inlägg

Längtar Du efter ett nytt resmål?

Publicerad 2011-01-30 20:18:11 i Resor,

Tycker Du kanske att Du varit överallt och sett det mesta och vill uppleva något helt nytt och unikt? Satsa på en rymdresa i så fall. De lär komma igång inom de närmsta åren. Tycker Du låter lockande, så kan jag berätta att Du faktiskt inte behöver ta Dig så utanför landets gränser, för att få chansen till det. Kiruna ligger i startgroparna och hade tänkt börja med regulära turistresor till rymden, så fort något av rymdbolagen är redo för "take off".
Om en sådär fem år, kan det finnas rymdhotell som kretsar kring jorden. Efter resor till månen så siktar bolagen in sig på Mars. Så det där rymden har nog blivit en turistattraktion. Fast sen kan man ju fråga sig om det finns något häftigt att uppleva där i rymden. Det blir nog inte som vanlig charterresa skulle misstänka. Mer info finns i artikeln nedan...

/Ma

http://www.aftonbladet.se/resa/resmal/article8399585.ab


Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela