Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Valborg

Publicerad 2014-04-30 19:40:44 i Allmänt,

    Idag är det Valborgsmässoafton och av traditon ska man då elda valborgsmässobrassa. Detta är nog något som knappast är tillåtet på många håll i vårt land. Det råder väl eldningsförbud i stora delar av landet just nu, skulle jag gissa. Antagligen har räddningstjänsten utfärdat det för att de ska kunna hålla reda på alla valborgsmässoeldar som de kan behöva åka runt och släcka. För några som brukar ha fullt upp idag är just räddningstjänsten. Men även om det skulle råda eldningsförbud, så är jag övertygad om att flertalet kommer att trotsa det och tända sina valborgsmässoeldar.
 Några som också har fullt upp att göra under Valborg är Polisen med att omhänderta alla berusade personer. De har fullt upp just nu. Så det där med svenskarnas valborgsmässofirande är något som tar på samhällets resurser idag. Fast vad vore Sverige utan Valborg och Midsommarfirande? Inte särskilt svenskt eller hur? Så vi får väl hoppas att de står ut med det i fortsättningen också. Imorgon lär vi väl få läsa på webben om hur det har varit och hur det har gått i detta avlånga land...
 
/Ma

Egen elproduktion

Publicerad 2014-04-27 19:20:03 i Hem och trädgård,

  Jag har förrut funderat på egen elproduktion vid Mitt Sommaritllhåll. Jag långt ifrån ensam om att gå i dessa funderingar har jag upptäckt. Enligt Elmätaren, elbranschens konsumentbarometer är det inte mindre än 20 procent av husägarna som överväger detta inom en femårsperiod. De populäraste elproduktionssättet är solceller på taket eller små vindkraftver. För Mitt Sommartillhåll så tror jag solceller blir det mest aktuella alternativet. Blåser nog knappast tillräcktligt för vindkraft och jag gissar också att det blir svårtare att få byggnadslov till ett sådan, än det skulle bli till några solceller på väggarna eller taket där.
  Fast samtidigt gäller det nog att inhämta kunskaper i detta fall. Annars kan det nog lätt gå som det gick för Bostadsrättföreningen Hadi 10 i Norrtälje.  Satsningen som skulle ge föreningen en miljöprofil slutade i stället med en ekonomisk smäl. Visserligen tror de att de ska få igen en del av kostnaderna när de säljer solpanellerna som inte har kunnat avändas som det var tänkt. Fästerna som solpanelerna satt i var för klena och de blev dessutom översnöade och kunde inte användas. Det gäller att tänka till innan på placering och inte bara utgå efter vad det skulle vara snyggast att ha dem. För jag måste säga att solcellerna på dessa fasigheter var snyggt placerade. Men att de skulle kunna leverera någon större elmängd har jag däremot svårt att tänke. Vinterntid var de ju fulla med snö och is. Sådant måste ju bort om solcellerna ska kunna levera någon el, annars blir det ju svårt för dem att kunna göra någon nytta. 
  Det där med solceller är inte helt enkelt. Det är nog bara konstatera att de som skötte om solcellerna där inte var tillräckligt hemma på det området och hade gått på en massa snack och trodde att det bara vara att smälla upp några solpaneler så skulle det hela fixa sig. Men tji så enkelt var det inte...
 
/Ma
 

Liknande inlägg

Bovinvasion!

Publicerad 2014-04-26 20:37:52 i Allmänt,

  Det verkar som om Sverige just nu invarderas av bovar. Polisen går ut och varnar för irländska asfaltsläggare kommer i stora följen för att erbjuda villaägare sina tjänster. Just nu har de kommit till Kungälv, men de drar snabbt vidare uppåt i landet. Allt eftersom de lyckas lura på villaägare dåligt utförda och undermåliga arbeten. Det finns massor av antal historier om hur de lämnat högar med asfalt på garageuppgången, asfalterat över golvbrunnar, eller helt enkelt slutat jobba så fort de fått pengar i näven. Så att anlita dessa personer är något som polisen avråder från att göra. Dessutom kan man bli skyldig för deras skatt och andra avgifter. För det där med F-skattsedel är inte sådant som kanske finns heller i dessa kretsar.
  För att det inte ska vara nog med att villägarna blir pålurade en massa urusla jobb, så har det nu börjat dimpa ned räkningar från ett stort känt mobilföretag. Men det är inget annat än bluffakturor, där de försöker lura av inte ont anande kunder pengar. Men kollar man bättre på fakturan upptäcker man att den är bluff. Bland annat upptäcker man att fakturorna har fel kontonummer och dessutom är e-postadressen som de sänts ut från ett gmail-konto. Preliminärt leder spåren till Sydsverige" uppger Polisen. 
 Så just nu har Polisen i Sydsverige en invasion av bovar. Inte bara de vanliga vårbovarna av typen asfaltsläggare, utan också internetbovar. Men man kan nog inte var nog försiktig och inte bara om man bor i södra delarna av landet. Dessa bovar rör sig snabbt uppåt landet. Det har även polisen upptäckt. Fast just nu verkar det som om det är en invasion av bovar...
 
/Ma
 
 
 

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela