Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

SD tredje största partiet!

Publicerad 2013-02-28 18:24:00 i Nyheter,

  Nu har Novus kommit med en ny toppnotering för SD. Det är en toppnotering som gör partiet till nummer tre i storleksordningen. Bara socialdemokraterna och Moderaterna är större än SD. Tydligen är det populärt att framstå i media som några som springer runt på stan och slåss med järnrör t.ex. Vad är det annars som gör ett parti som SD så framgångsrikt. Så mycket mera än att de är emot invandring är det ju knappast så många fler än själva kärntruppen runt SD känner till. Vad de står i andra frågor är höjt i dunkel. Fast partiet kan ju också ses som ett riktigt enfrågeparti. 
  Enligt denna opinionsundersökning skulle vi ha en rödgrön regering om det vore val idag. För de fick hela 47,6 % av de tillfrågade i denna undersökning. Allianspartierna fick endast 41,2 och då skall man också ta med i beräkningen att två av partierna hamnade under den magiska 4% spärren. Centern fick endast 3,4 och inte gick det mycket bättre för KD som bara nådde upp till 3,6%. De är ju utanför riksdagssprärren. Men andelen osäkra väljare är rekordstort. Hela 16,8%. Så jag skulle säga att vore det val idag skulle de osäkra väljarna avgöra valet och ännu är det inte val på ett tag...
 
/Ma

Radiotjänst börjar jaga internetanvändare!!!

Publicerad 2013-02-27 18:36:29 i Nöjen,

 
 
  Nu har Radiotjänst börjat att jaga datorinnehavare också. Att de jagade folk som innehar TV utan att betala avgift för detta är ju inget nytt. För det har de ju alltid gjort. Åtmsintone så länge jag kan minnas. Fast det var inte länge sedan de sa att Radiotjänst inte skulle börja jaga nya licenspengar än på ett tag.
  Det är tydligen bortglömt nu. För nu har de börjat ringa runt till folk som inte betalar Tv och Radio avgift och välkomnat dem som kunder ifall de svarar JA på frågan om de har internet. Så nu är även internet belagt med TV-avgift. Radiotjänst har börjat arbetet litet försiktigt och beräknas komma igång med detta ordenltigt på fredag. Så har man inte betalt TV-avgift så kan man räkna med att få ett samtal från dem där de vill ha en som kund.
  Skönt att de inte kommer ringa till mig. Jag har betalt min TV-avgift. Fast jag tyckte den var både onödig och dyr. Jag tittar så lite på TV så känner inte att jag har så stor lust att betala så mycket för det. Men man skulle börja för att få valuta för TV-avgiften. Förr trodde jag att det skulle gå att komma undan TV-avgiften bara man inte hade en TV-apparat hemma. Men det är tydligen fel. Det räcker med en smartphone så skall man betala TV-avgift.
  Eftersom jag både har smartphone och dator, så är jag tvungen att betala TV-avgift även om jag slänger ut dumburken. Det är innebörden av den nya licenslagen. Det har jag förstått nu...
 
/Ma

Liknande inlägg

Ok att slå ihjälp lösspringande hund?

Publicerad 2013-02-26 20:31:22 i Allmänt,

 Nu kan konstateras att det är okej att slå ihjäl lösspringande hundar som biter folk. I Kosta gick flera lösa hundar till attack mot folk och detta resulterade i att Kostaborna slog ihjäl en av hundarna i ren panik. Den andra blev så rädd att stack iväg. Hundägaren har blivit anmäld för brott mot tillsyn av hund. 
 Den slog ihjäl den ena hunden har däremot inte blivit anmäld. Det verkar som detta handladen är att betrakta som nödvärn och helt okej. Åtminstone verkar polisen anse detta. Av detta kan man dra lärdomen att det är bäst att hålla hunden kopplad om man är ute med den. Åtminstone i trakterna av Kosta annnars kan man kanske inte räkna med att ha någon hund kvar, ifall den skulle gå till attack mot människor. För där är det helt okej att slå ihäl löspringande hundar som biter folk och det tror jag faktiskt att det är här också. Så kan inte hundägarna hålla reda på sina hundar är de nog av med dem vare sig de vill det eller inte. Fast det tror jag att de flesta av dem har begripit för länge sedan. Det ser åtminstone ut som det om jag skulle titta ut och kolla in alla som går förbi med sina hundar här. Det är sällan jag ser några lösspringande sådana här omrking. Risken är väl för stor att de skulle bli överkörda i så fall...
 
/Ma

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela