Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Vad skulle Du göra om Du vann 44 miljoner?

Publicerad 2011-02-28 21:07:37 i Nöjen,

Jag ställer den frågan, eftersom jag vet att det hos Bonus Lovers gått ut en jackpott på lite mer än den summan. Skulle Du kanske göra det jag funderar på i så fall?
Om jag vann den summan skullle jag nog det första som jag köpte mig vara en ny bra bil. Sen skulle jag renovera min lägenhet till toppstandard och mitt sommartillhåll skulle få en ordentlig uppryckning. Fast om jag hade så mycket pengar är jag inte säker på att jag skulle vilja fortsätta att tillbringa tid där. Då får jag nog skaffa mig en fasionablare tillhåll än det. Samma sak med lägenheten. Har man så mycket pengar så bör man nog bosatta sig på något ännu mera flottare tillhåll än där jag bor. Inte för att jag bor i något speciellt dåligt område. Men folk med sådär mycket pengar brukar bo på helt andra ställen.
När jag hittat ett lagom ställe att bo på och ett sommartillhåll som uppfyller samma standard samt med en ordentlig sjötomt. Då tar jag och skaffar mig en båt. Det är något som jag har saknat sedan jag var barn. Visserligen ingen stor båt, bara en liten roddbåt.
Sen är det nog dags att  starta ett företag, för något skall man ha att sysselsätta sig med. Vad skall då detta företag göra? Placera pengar misstänker jag blir en stor del i det. I vilket fall om man har tillgång till dessa miljoner. Om jag inte har gjort det förr, så sjösätter jag mina ideer om mobilappar. Hur mycket de kostar i utvecklingskostnader, behöver jag väl knappast bry mig om. Det lär nog de där 44 miljonerna räcka till, eller hur?
Sluta blogga har jag dock ingen tanke på, så även om jag skulle vinna dessa summor så skulle Ni nog få läsa mina skriverier ändå. Fast jag undrar om min blogg skulle handla om det den gör idag? Mitt liv skulle nog inte riktigt se ut som det gör idag.
Något jag också skulle ta och göra är ge mig ut och resa. Jag gillar att resa. Så då får jag nog möjlighet med det. Antagligen skulle min blogg kryla av rapporter från olika resmål.
Sist men inte minst  får jag nog se till att stödja våra välgörenhetsorgansiationer också. De kan också behöva del i denna 44 miljonersvinst. Sen vet jag inte vad skall göra med resten. Vad skulle Du göra?....

/Ma

Vinn €500Säkrast att flytta bloggen hos Metro....

Publicerad 2011-02-27 20:47:23 i Allmänt,

Metrobloggen skall ju lägga ned som de flesta känner till. Nu har jag fått ett tips från Ted Valentin om hur man lättast flyttar sin metroblogg. Använd denna länk http://www.flyttametroblogg.se/ och följ stegen där. För blir bloggen kvar på Metro så är det stor risk att den blir raderad den 25/4.
Jag har ju som Ni kanske känner till en blogg kvar där vid namn "Berättelser och tankar ur mitt liv". Jag började ju en gång i världen att blogga just på Metrobloggen, men jag insåg efter ett tag att den både var instabil och trasslade ofta plus att den fick en massa andra minus av mig också.
Så om Ni har Er blogg hos Metro rekommenderar jag Er att ni försöker att se till att bloggen är flyttad innan 25/4. Dvs  Annandag Påsk. Så tills dess har på oss att flytta våra bloggar. Förr visste jag inte riktigt hur jag skulle bära mig åt för att fixa det lätt och enkelt för mig. Men Ted har fixat fram en bra bruksanvisning till oss som vill flytta vår metroblogg eller bara ha en backup på den ifall. För metro har ju gått ut och sagt de har en lösning på detta. Men hur säkert Metro är i detta fall.
I vilket fall som helst så kan det vara bra att ha en bloggbackup ifall. Så tack Ted för denna sida. Jag skall sätta igång så snart jag har möjlighet och flytta min blogg...

/Ma

http://www.flyttametroblogg.se/Liknande inlägg

Två partier under riksdagsspärren...

Publicerad 2011-02-26 19:55:43 i Nyheter,

Två partier har hamnat under riksdagsspärren i Synovates februarimätning. Dessa pariter är KD och Centern. Centern hamnar på 3,6 och KD också på 3,6. Klart under riksdagsspärren. Det parti som ser ut att vinna på det är Moderaterna som går fram.
Några som också går fram är Socialdemokraterna. De går fram med hela två procent. De saknar partiledare och har ännu inte presenterat någon ny kandidat för detta. Däremot har en ny stjärna seglat upp och den jag syftar på är Anders Johansson. Mannen som har gjort Sigtuna rött. Sigtuna var förr en riktigt blått ställe. Nu tros det att han skall få en riktigt ledande post i socialdemokraterna.
Mycket lutar ju åt att det blir en gammal välkänd person som blir ledare för sossarna. Då satsar de på att förnya i ledningen. Den som tydligen är påtänkt till en plats där är Anders Johansson, kommunalråd i Sigtuna. Men tro inte att han egentligen kommer från Sigtuna. Han lär av det jag känner till komma från Dalarna någonstans. Nu får vi se hur denne man klarar av rampljuset. För det lär han ju hamna i ett tag framöver i vilket fall som helst.
Nu får se vad det är för jobb han kommer få framöver. Jag tänker inte ge mig på en gissning, även om jag skulle vilja det. Jag låter framtiden visa det...

/Ma


http://www.expressen.se/nyheter/1.2345018/kd-och-c-nu-under-sparren-i-ny-matning

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/socialdemokraterna/article8628143.abOm

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela