Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

EU och den gamla glödtrådslampan

Publicerad 2016-02-29 20:42:35 i Allmänt,

  Nu finns snart inte de gamla glödtrådslamporna kvar i handeln. Än så länge kan man få tag i dem. Men det dröjer inte länge innan de är slut. För från och med den 27 februari i år kan inte handlarna beställa några nya sådana lampor till sina kunder. Detta är något som EU har bestämmt.
  Den gamla glödtrådslampan ska fasas ut och det var något som de egentligen lagstiftade om redan 2009. Men eftersom den lagen skulle vart llite otydlig så gick det bra att sälja dessa lampor fortfarande. Men det ska det bli slut med nu. För nu finns det snart inga sådana lampor kvar i handeln längre och när man inte längre kan hitta dem i butiken och man inte kan få handlaren ens att beställa dem åt en, så får man nog på något vis försöka klara sig utan dem. Det är bara att hitta andra alternativ.
  Fast för egen del kommer jag nog knappast att sakna den gamla glödtrådslampan. Tror knappast att har några var ens. Osäkert om det eventuellt kan finnas någon i något förråd någonstans. Men det dröjer nog inte länge innan EU kommer på att de inte får användas överhuvudtaget. För som läget är just nu får de ju användas. Bara inte saluföras. Så snart blir det väl ett nytt tillägg i den där lagen som säger att glödtrådslampan är förbjuden att använda.  Allt för att vi ska anpassa till EU och deras påhitt och nu säger EU att glödtrådslampan är passe och passeras till det förgångna. EU tog livet av glödtrådslampan...
 
/Ma

Ska det bli flyktingbostäder på Östermalm

Publicerad 2016-02-25 19:50:48 i Allmänt,

  Nu ska det byggas hela flyktingkvarter och det ryktas om att dessa kvarter ska placeras bland annat på Östermalm och Bromma. Det är 4.000 nödbostäder som ska byggas i Stockholms stad. Det är delar av stadens krisplan med tioåriga, tillfälliga, bygglov – både i Bromma och på Kungliga Djurgården som har läckt ut.
  Sedan ett par månader tillbaka pågår en okänd krisplaering i Stockholms stad för att Stockholm ska kunna ge flyktingar som fått ett permanent upphållstillstånd egna bostäder i Stockholm.Det är mening att dessa nödbostäder ska stå klara i höst och dessa 4.000 nyckelfärdiga lägenheter ska forma hela kvarter.
  Att detta inte har läckt ut förrän nu är kanske inte så konstigt. Det lär ju bli rama skri när det kommer fram var dessa "flyktingkvarter" ska ligga. Därtill kan man ju också kontatera att eftersom det är meningen att bostäderna ska stå i endast 7-10 år så lär de inte vara vidare byggda. Fast de ska ändå hysa folk under den perioden. Men tänker man sedan på hur handläggningstiden angående asylärenden brukar ta. Så tror jag dessa bostäder kommer att hysa de personerna som kommer att bo där betydligt längre.
 Undra vad Östermalmsborna kommer att tycka om att få "flyktingkvarter" i sin närhet. Jag gissar att protesterna nog blir ganska stora där. Så jag tror inte att det är sista ordet som är sagt i denna fråga. Få se om det kommer att bli några "flyktingkvarter" på Östermalm eller om de kommer att hamna på några mindre aktraktiva området. I vilket fall som helst så detta något som många förvaltningar inom Stockholms stad är involverade i och i höst ska de första av dem ju stå klara för inflyttning. Sedan ska byggas ett antal 2017 och 2018. Sedan verkar det som om de inte planerar för mera flyktingar. Kanske anser de att läget i världen har stabiliserats då. I vilket fall som helst så verkar inte planeringen sträcka sig längre i detta avseende. Fast det lär ju bli ett statans liv i vilket fall som helst. Jag tror protestera blir mycket stora och kommer kosta en hel del. Men de på Östermalm har väl råd att betala för att få protetestera mot att få en bunt flyktingar i sin närhet...
 
 
/Ma

Liknande inlägg

Norrtälje kommun tänker bli Sveriges tryggaste

Publicerad 2016-02-23 20:29:21 i Regionalt,

  Norrtälje Kommun har ju blivit utnämnd till Stockholms Läns tryggaste kommun. Men det räcker inte tycker Norrtälje Kommun som nu satsar på att bli Sveriges tryggaste kommun och tar hjälp av Stiftelsen Tryggare Sverige som har fått i uppdrag att genomföra en genomlysning av hur det brottsförebyggande och brottsofferstödjande arbetet i Norrtälje kommun skall bedrivas och skulle kunna utvecklas.
  Så nu ska stiftelsen Tryggare Sverige hjälpa Norrtälje kommun med brottsförebyggande arbete och hur man stöttar brottsoffer. Allt för att Norrtälje Kommun ska få utmärkelsen Sveriges Tryggaste Kommun. Vad gör inte en kommun för att placera sig på kartan så folk vet om den och att stå för Sverriges Tryggaste Kommun är väl inte så dumt.
  En sak är dock säker. Nu ska Kommunen Norrtälje bli kännt för att vara en trygg och säker kommun. Hur detta arbeta kommer att lyckas återstår att se. Men än så länge kan man ju säga att Norrtälje kommun är på god väg i och med att Norrtälje kommun har toppat listan över Stockholms Läns tryggaste kommun. Få se om Norrtälje Kommun kan lyckas toppa Sveriges lista över den tryggaste kommunen...
 
/Ma
 

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela