Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Värnplikten återinförs

Publicerad 2017-01-31 16:06:25 i Allmänt,

   Nu ska värnplikten återinföras igen. Redan nästa år ska 4000 stycken göra värnplikten i Sverige. 

  Frågan är om detta kanske bara är början till att återinföra den allmänna värnplikten i detta land. 
  Allt för att vi ska kunna försvara oss mot eventuella fiender. Vilket inte är speciellt förvånansvärt. 
 Något som jag däremot är lite undrande över är hur de kommer att behandla alla "nysvenskar" i denna fråga. En hel del av dem verkar ju ha kommit hit pga att de absolut inte vill göra värnplikten i sina hemländer.  Hur ska dessa personer behandlas i denna fråga. 
 Detta kan bli en riktigt känslig fråga och som det är nu har säkert åtskilliga lyckas få svenskt medborgarskap och kommer ju på sikt att omfattas av den allmänna värnplikten. Hur ska detta lösas ? Bara en av flertalet frågor som dyker upp i samband med ett återinförande av den allmänna värnplikten...

/Ma


Värnplikten återinförs

Bilar kan förbjudna i Stockholm

Publicerad 2017-01-30 17:26:50 i Allmänt,

  Inom några år, så kan 60℅ av alla bilar som rullar omkring i Stockholms innerstad vara förbjudna att köra omkring där. 

 Det är bara att konstatera att det är tufft att vara bilist. Nu kan man snart inte längre ta vägen genom Stockholms innerstad. Åtminstone inte om man har en lite äldre bil som jag. 
  Allt detta för att minska luftföroreningarna i Stockholmsluften. Idén kommer ifrån Norge. Där den tydligen praktiseras i huvudstaden Oslo.
  Själv tycker jag det verkar lite överdrivet. De bilar som rullar runt på Stockholms gator är ju ändå komma att bytas ut inom en inte alltför avlägsen framtid. Så varför stressa så. Men det är ju vad Stockholm r känt för. Så detta är väl bara ett av alla stressande beslut somde fattar i huvudstaden...
/Ma


60℅ av alla bilar förbjuds att köra i Stockholm

Liknande inlägg

Dags att räkna vinterfåglar

Publicerad 2017-01-27 18:22:21 i Allmänt,

  Den här helgen att det dags för den årliga fågelräkningen Vinterfåglar inpå knuten. Det är meningen att allmänheten ska räkna de fåglar som kommer till fågelmatsbordet och kolla in vilka slags sorter som visar sig där.

  Så nu är det dags för alla som ägnar sig åt att mata fåglarna att ta sig en rejäl titt på dem och kolla om det går att artbestämma dem som visar sig där.
  Sen ska de naturligtvis rapporteras in och hur det ska gå till går det att läsa om i länken längst ned...

/Ma


  

Vinterfåglar inpå knuten

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela