Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Bilprovningen...

Publicerad 2011-03-31 19:43:36 i Nyheter,
Idag var jag på bilprovningen med min lilla bil. Senare läser jag följande rubrik i tidningen. Dubbelt antal underkända. Var det kanske därför min lilla bil blev underkänd tänkte jag, när jag läste rubriken. När läst lite mera kunde jag bara konstatera att det var det nog inte. För den artikeln handlade endast om bilens avgasrening och av det som stod i artikeln kunde man dra slutsatsen att diagnossystem endast användes i det syftet.
Det är däremot tydligt att fler och fler bilar underkänns vid sitt besök hos bilprovningen. Min gjorde det också och skall tillbaka igen. Vad kul det skulle vara om man fick bilen godkänd vid första besöket. Men det blir nog bara en tanke...

/Ma

http://www.expressen.se/motor/1.2384872/fler-fel-med-ny-matmetod

Skyldig 19 öre, fick påminnelse...

Publicerad 2011-03-31 19:25:05 i Allmänt,

En skuld skall betalas tillbaka. Det spelar ingen roll hur liten den är. Det fick en man erfara som var skyldig 19 åre till ett bensinbolag. Han hade avrundat sin faktura som han betalade till närmasta krona. Men det fick han inte göra. Han fick snabbt en påminnelse om att han skulle betala denna faktura. Därtill hade påfört honom 10 öre i ränta också.
Kanske borde han vänta lite till med att betela räkningen, så att skulden uppgår till en krona. Femtioöringen är ju inte gångbar längre som betalningsmedel och får han för sig att betala räkningen över disk på banken, så lär de ju inte godta de 29 örerna som han vill betala. Åtminstone inte om han inte är kund i banken i fråga.
Av denna historia kan bara dra lärdomen att det är väldigt viktigt att kontrollera hur många ören det står på fakturan. Annars kan nog ganska lätt bli offer för påminnelser och kanske även inkasso av summan.
Jag förvånades dock lite när jag fick höra talas om historien. Det kostar ju mera att skicka ut påminnelsen och få in pengarna än att strunta i räkingen. Fast jag tror att det smidigaste hade varit i detta fall att skjuta över dessa 19 öre samt ränta till nästa räkningen och sätta upp den där istället...

/Ma

http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2385514/han-kravs-pa-29-ore

Liknande inlägg

Elavbrott och vattenläckor...

Publicerad 2011-03-29 20:09:32 i Allmänt,

Det är tydligen att samhällets kastrofberedskap sätts på prov. Idag har det varit strömlöst i vår huvudstad. Tänk Er bara Stockholmarna drabbas av strömabrott. Tunnelbana och hissar stannar ju t.ex. Inte särskilt kul för de som fastnar i hissen respektive får sitta i ett tåg i tunnel som inte kommer någonstans.
Som om det inte är nog så sinar vattnet i Strängnäs. Strängnäsborna uppmanas att vara sparsamma med vattnet imorgon för då skall den trasiga ledningen som går mellan Stockholm och Strängnäs lagas. För den läcker och det är ordentligt.
Det är tydligen att vårt elnät och vattennät inte är av så vidare kvalitet. Det var inte länge sedan jag hade vattenläcka i mitt bostadsområde. Än så länge så har vi klarat oss utan elavbrott. Men jag tror att våra elledningar kanske är ombyggda för inte så jättelänge sedan. Att däremot våra vattenledningar är av usel standard har jag fått veta. Här i mina trakter lär var fjärde liter försvinna ut i olika former av läckage.
Kanske dags att vi inte bara rustar upp vårt vägnät utan även vårt vatten och el nät? Jag misstänker att det inte blir första gången detta sker om nedrustningen av dessa nät får fortsätta. Det är nog dags att göra något åt detta. Annars får folk försöka lära sig hur de skall hantera en sån situation. De som jag tror har svårast för det är nog Stockholmarna. Dels för att de är så många och dels för att de är så ovana vid att sånt händer...

/Ma


http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article12803283.ab


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12802298.ab
Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela