Berättelser och tankar

Denna blogg är en fortsättning på den blogg jag hade på Metrobloggen vid namn Berättelser och tankar ur mitt liv. Här är det tänkt att jag skall skriva av mig lite av det som händer runt omkring mig samt en hel del aktuella händelser. Samt åsikter om saker. I de fall som jag inte har angett någon fotograf till bilderna i min blogg, är bilderna mina egna. Min mail: ma1964@live.se

Facebook inget för psykopater?

Publicerad 2013-11-30 19:15:00 i Allmänt,

 
 
Nu har det framkommit att forskarna ges nyklarna till vårat psyke genom vårt facebookande. Så vet man med sig att man har drag av psykopati, narcissism och machiavellism och vill dölja detta, gör man bäst i att vara ytterst försiktig med sina statusuppdateringar på Facebook. Detta är något som framkomit i en studie som gjorts av proffessor Sverker Sikström i Lund samt  Danilo García, doktor i psykologi i Göteborg. 
  Så nu kan personer som dessa avläsa vårt pyske genom våra statusuppdateringar på Facebook. De säger mer om oss själva än vad vi tror. Fast egentligen tycker jag inte detta är särskilt underligt. För det man skriver där och på andra platser avslöjar ju givetsvis en hel del om den som skriver. Det är ju ganska självklart och har man drag av det som inom psykologin kallad den mörka triaden, så försöker man nog dölja detta. Men i så fall får man nog tänka sig för väldigt väl, för sådant kommer lätt fram i ens sätt att uttrycka sig. 
 Alltså är Facebook ett mycket farligt medium för den som vill dölja sina syften för dessa personer. För tänk om dessa personer skulle bli avslöjade. Vi andra är nog ganska trygga med vilka personer vi är, även om vi inte alltid tänker på hur vi framstår på medier som Facebook.
  För det är ju ingen nytt att våra statusuppdateringar kan intressera många fler än vi tror. T.ex brukar även polisen ibland intressera sig för Facebook och vad folk skriver där och nu har det kommit fram att forskare också intresserar sig för detta...
 
/Ma

Gävles välkända julbock på plats

Publicerad 2013-11-29 19:19:41 i Allmänt,

  Nu har Gälves välkända julbock intagit sin plats. Nu får vi se hur länge det dröjer innan den blir uppbränd eller råkar ut för något annat sabotage. Julbocken i Gälve har satts upp varje år sedan 1966 och den har brunnit ned varje år utom tre. Nu får vi som om vandalerna lyckas tända eld på bocken även i år eller om de kanske mot förmodan skulle misslyckas.
  En sak är dock säker nu finns den på sin plats och bevakningen är tydligen större än vanligt. Hur dess öde kommer att förbli är dock okänt. Något som dock är känt är att den invigs den första advent. Hoppas bockbrännarna kan ge sig till tåls och låta den vara till dess eller kanske ännu hellre julen ut. Gävles julbock är ingen liten skapelse heller i år. Den är  hela  3,6 ton tung och 13 meter hög i år. Så det blir en ansenlig brasa om den skulle brinna ned i år också...
 
/Ma

Liknande inlägg

Mystiskt himlafenomen i Skåne!

Publicerad 2013-11-28 19:39:26 i Spöken och andra oförklarliga ting,

  Vad var det mystiska ljusfenomen som visade sig på himlen över på flera platser i Skåne? Det spekuleras i om det kan ha varit en fågel, ett flygplan eller kanske en komet. I vilket fall har ett mycket ljusstarkt fenomen observerats på flera platser. Det lär ha varit nästan som eld om man skall tro de som har sett detta fenomen.
  En sak är dock säker. Det var INTE den kometen som heter Ison, för den kommer inte visa sig förrän om ett par dagar. Vad då detta himlafenomen kan vara är dock osäkert. Inte ens astronomerna vid Stockholms universiet lär ha uttalat sig säkert om den saken.
  Kanske ska man tolka detta som om detta skulle vara något slags UFO som är här och hälsar på oss. Men i så fall måste de nog ha haft otur, för det verkar ju som om deras farkost har brunnit upp, med tanke på det ljusstarka ljusskenet. Fast jag kan ju ha fel. Det kanske är helt normalt att UFO farkoster ser ut så. Jag har ingen aning om hur dessa farkoster är utformade. Det mystiska fenomet på himlen i Skåne förblir alltså mystiskt. Än har jag inte fått någon uppgift om vad detta kan ha varit för något...
 
/Ma
 

 

Om

Min profilbild

Ma

Kvinna född 1964. Bor ii Norrtälje och har ett fritidshus på Väddö. Intresserad av inredning, hus och hem samt trädgård. Gillar att resa och äta god mat. Trivs bland folk.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela